Οργή επικρατεί στην ΑΕΚ με τον Στέφαν Λανουά. Στην Ένωση επικρατεί σφοδρή δυσαρέσκεια με την κριτική Γάλλου αρχιδιαιτητή στην επίμαχη φάση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στην οποία οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν πέναλτι. Αναφερόμαστε στη φάση, κατά την οποία η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού φώναξε για μαρκάρισμα του Μπάμπα πάνω στον Λιβάι Γκαρσία, εντός περιοχής, που θα μπορούσε να επισύρει την εσχάτη των ποινών.

Στην καθιερωμένη κριτική που δημοσίευσε ο Λανουά για την 8η αγωνιστική ανέφερε για τη συγκεκριμένη φάση: "Σε αυτήν την περίπτωση ο αμυνόμενος (Μπάμπα) προσπαθεί να κοντράρει την μπάλα για να σταματήσει την προσπάθεια για σουτ. Ο επιθετικός παίζει την μπάλα και μετά χτυπάει τον αμυνόμενο στη γάμπα. Απόφαση: κανένα πέναλτι".

Τα σχόλια που ακολούθησαν στην ΑΕΚ μετά την ανάλυση του Γάλλου αρχιδιαιτητή ήταν βιοτριολικά. Θεωρούν, ότι ο Λανουά επινόησε νέους κανόνες στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή αν ο επιτιθέμενος πέσει πάνω στο υψωμένο πόδι του αμυνόμενου, δεν είναι ανατροπή αλλά επιθετικό φάουλ!

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, έχουν κάθε λόγο να είναι φουντωμένοι και η δυσαρέσκειά τους, να έχει χτυπήσει κόκκινο με τον Γάλλο διαιτητή. Ιδιαίτερα, μετά το παιχνίδι στο Αγρίνιο, όπου η ΑΕΚ είχε παράπονα ξανά για πέναλτι στον Περέιρα, για το οποίο ο Λανουά έβγαλε πάλι λάδι τον διαιτητή στην κριτική. «Μετά τα συγχαρητήρια στο Αγρίνιο, δεν περιμέναμε κάτι άλλο...», έλεγαν με νόημα στην Ένωση, όπου θεωρούν, ότι η διαιτησία αδίκησε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού. Και όπως λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός, «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Στην ΑΕΚ έλεγαν, ότι ο Λανουά όχι μόνο προστατεύει τους διαιτητές που κάνουν εγκληματικά λάθη, αλλά τους ανταμείβει. Θεωρούν δηλαδή ότι Πουλικίδης και Ομπρένοβιτς, όχι απλά δεν θα τιμωρηθούν, αλλά θα κληθούν να σφυρίξουν ξανά.

Καίνε Λουτσέσκου παρατηρητής και Αστυνομία

Μπορεί στην ΑΕΚ να τα έχουν πάρει... κρανίο με τη διαιτησία του Σλοβένου Ράντε Ομπρένοβιτς στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, υπάρχει όμως ικανοποίηση, με όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τον παρατηρητή αλλά και την έκθεση της Αστυνομίας, για τη συμπεριφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου και των μπράβων που βαφτίστηκαν φροντιστές, μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog.gr, η έκθεση της Αστυνομίας αναφέρει ότι ο προπονητής και ο φροντιστής του ΠΑΟΚ έκαναν χειρονομίες στον κόσμο της ΑΕΚ. Καταγράφεται επίσης πως ο Ρουμάνος προπονητής έφτυσε τον Ερικ Λαμέλα επειδή του πέταξε… χανζαπλάστ!

Η Αστυνομία έχει καταγράψει επίσης πως ένα από τα διαπιστευμένα άτομα του ΠΑΟΚ γύρισε μαινόμενος και με επιθετικότητα προς διαπιστευμένα άτομα της ΑΕΚ. Ως εκ τούτου, Αστυνομικοί προχώρησαν σε διαχωρισμό των εμπλεκομένων και δέχθηκαν λακτίσματα και απωθήσεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο αστυνομικοί και να διακομιστούν στο 401!

Όπως τονίζεται από την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, ο παρατηρητής του αγώνα γράφει από την πλευρά του, ότι ο Λουτσέσκου «εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του αγώνα με έντονες χειρονομίες και κινώντας τα δάχτυλά του απευθυνόμενος στην κερκίδα». Αυτό ήταν που προκάλεσε και την έντονη λογομαχία με τον Ντάνιελ Βέγκα, που κλήθηκε σε απολογία από την Λίγκα, όπως και ο Έρικ Λαμέλα. Ο παρατηρητής έγραψε και εκείνος από τη μεριά του ότι ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ έφτυσε τον Αργεντινό άσο της ΑΕΚ.

Δικαίωση

Όπως είναι φυσικό, στην ΑΕΚ νιώθουν δικαιωμένοι, για όσα συνέβησαν στο φινάλε του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Και αυτό γιατί η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα σε Ραζβάν Λουτσκέσκου και Γιαντσίδη και οι κλήσεις του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Super League, που βασίστηκαν στις εκθέσεις της αστυνομίας και του παρατηρητή, αποδεικνύουν η Ένωση δεν εμπλέκεται στην ένταση.

Στις κλήσεις βρίσκεται και ο Έρικ Λαμέλα, «επειδή πέταξε ένα χαρτί, ή χανζαπλάστ στον Λουτσέσκου, ο οποίος τον έφτυσε», σκηνικό που έχει καταγραφεί και στην έκθεση της αστυνομίας. Σε απολογία κλήθηκε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, καθώς και οι Γιαντσίδης και Καλταμπανίδης για τη συμπεριφορά τους προς τον κόσμο της ΑΕΚ.