Το όνειρο που έβλεπε ο Ματίας Αλμέιδα το βράδυ πριν αποφασίσει να ρίξει τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ ψάχνονται να μάθουν όλοι εντός και εκτός Ένωσης!

Γιατί η έμπνευση να γίνει ο Λιβάι φουνταριστός έχει δώσει νέα πνοή στην καριέρα του 26χρονου άσου, αφού είναι γεγονός ότι ως εξτρέμ φαίνεται πως είχε φτάσει στο ταβάνι του η εξέλιξη. Και, προφανώς, παράλληλα το ίδιο ίσχυε και για την τιμή του - Γιατί είναι διαφορετικό να είναι κάποιος εξτρέμ και στα 24 του να έχει πιάσει ταβάνι και διαφορετικό στα 24 να δοκιμάζεται ως επιθετικός (με τα σούπερ αθλητικά στοιχεία που έχει ο Λιβάι) και να "πιάνει" σε αυτή τη θέση. με πολυ καλές παρουσίες και πολλά γκολ τις τελευταίες 2,5 σεζόν που παίζει σε αυτή τη θέση.

Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Γιατί υπάρχει κι άλλος προπονητής σε μεγάλη ομάδα τής Σούπερ Λιγκ που φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να αλλάξει θέση σε εξτρέμ και να τον βάλει στην κορυφή τής επιθετικής γραμμής - Είναι λίγο της... μόδας, καθώς και ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε θέση τον Ροντινέι, στην 11άδα του Ολυμπιακού.

Η αναφορά στον Ντιέγκο Αλόνσο και τον Παναθηναϊκό, που έχει στο μυαλό του να δοκιμάσει τον Tετέ στην κορυφή τής επίθεσης των Πράσινων, από τη στιγμή που δεν είναι διαθέσιμος ο Φώτης Ιωαννίδης! Ο 24χρονος Βραζιλιάνος άσος είναι σε άριστη κατάσταση, είναι ο μοναδικός που φτάνει με αξιώσεις στην αντίπαλη άμυνα τώρα που απουσιάζει ο Φώτης, και δείχνει ότι μπορεί να γίνει ...Λιβάι Γκαρσία στο Τριφύλλι!

Δηλαδή να τον πάρει από τα πλάγια ο Αλόνσο, που έχει κι άλλες λύσεις, και να τον ρίξει στην κορυφή τής επίθεσης τώρα που ο Σπόραρ δεν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση και ο Γερεμέγεφ δεν έχει πείσει ότι μπορεί να είναι βασικός στον Παναθηναϊκό. Προφανώς η σωματοδομή του Τετέ (είναι μόλις 1,75 μ.) δεν είναι για να "τρώει" ξύλο, να κάνει τζαρτζαρίσματα, να παίρνει κεφαλιές από στόπερ θηρία. Αλλά και ο Λιβάι, λίγο-πολύ, δεν κάνει αυτά στην ΑΕΚ - Αν και για να είμαστε δίκαιοι ο επιθετικός της Ένωσης έχει άλλο σουλούπι, πιο ψηλό και δυνατό.

Παρόλα αυτά ο Τετέ μπορεί να αναστατώσει τις αντίπαλες άμυνες με την ταχύτητά του, να φύγει στην πλάτη, να διεμβολίσει, ενώ έχει και καλά τελειώματα - Ήδη με τη φανέλα τού Παναθηναϊκού έχει πιστωθεί 5 γκολ. Η πληροφορία που έφτασε στα αυτιά μας από το Κορωπί είναι ότι ο Αλόνσο το δοκιμάζει στις προπονήσεις και το συζητάει με τους συνεργάτες του, και μένει να δούμε αν το επιλέξει και σε κάποιον αγώνα όσο απουσιάζει ο Ιωαννίδης. Γιατί αν πάρει τέτοια απόφαση και του "βγει" στο χορτάρι, μπορεί να αλλάξει την καριέρα του Τετέ αλλά και το δικό του στάτους στον Παναθηναϊκό...