Ο Άρης στην 8η αγωνιστική πάτησε στην κορυφή ενός αληθινά ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, το οποίο μπορεί να επιβεβαιώσει την ερχόμενη Κυριακή πως θα έχει ισότιμους 5 και όχι 4 διεκδικητές του τίτλου. Αυτό κι αν θα είναι απίστευτο και μοναδικό. Όσο πάντως καμία ομάδα του Big 4 δεν βελτιώνεται θεαματικά, ο Άρης έχει την δυνατότητα να βγει... πρωταθλητής χειμώνα σε πρώτη φάση και μετά όλα θα είναι πιθανά. Εξηγούμεθα 

1. Πέρασαν 44 χρόνια από το 1980 που είχε ξαναβρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με τον ΠΑΟΚ. Τότε είχε την μεγάλη ομάδα των Κούη, Όλε Σκόμποε Σεμερτζίδη, Φοιρού, Ζήνδρου, Μπαλλή, Ζελελίδη, Πάλλα, Μόραλη, Δράμπη, Βένου, Παπαφλωράτου, Βάγγη που τερμάτισε πρώτη μαζί με τον Ολυμπιακό κι έχασε τον τίτλο στο περιβόητο μπαράζ του Βόλου. 

2. Όταν ξεκινούσε η τρέχουσα σεζόν και μετά από μια ακόμη αποτυχία να πάρει το κύπελλο στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, δεν υπολογιζόταν καν σαν αουτσάιντερ για να μπει στα πλέι οφ!!

3.  Είναι μέχρι στιγμής η πιο βελτιωμένη ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος, η μοναδική ομάδα  στο πρωτάθλημα που τρέχει νικηφόρο σερί 4 ματς και η μοναδική που έχει κερδίσει δύο ντέρμπι, τον κυπελλούχο Ευρώπης Ολυμπιακό και τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ!!!

4. Τώρα έρχεται  η... σειρά του κυπελλούχου Ελλάδας Παναθηναϊκού, όχι μόνο για να πάρει... εκδίκηση αλλά για να αποδειχθεί την Κυριακή αν μιλάμε για σεζόν πρωταθλητισμού για τον Άρη (εφόσον φύγει με αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ) ή μάχης για να μπει σφήνα στο Big 4 και σπάσει την κλασική 4άδα των φετινών play off.  

5. Επαναλαμβάνω, παίρνοντας αποτέλεσμα και με το τριφύλι θα κάνει κανονικό πρωταθλητισμό. Οι κίτρινοι έχουν φέτος σούπερ υλικό και κυρίως είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις. Εξι παίκτες του όπως οι Μορόν, Μάνου Γκαρθία, Ντιαντί, Μοντσού, Σιφουέντες, Φαμπιάνο θα μπορούσαν να αποτελούν βασικές μονάδες σε οποιαδήποτε Μπιγκφοράτη, έχει από τον πάγκο να έρχονται άσους όπως οι Νταρίντα, Κουάισον, Σουλειμάνοφ, Φετφατσίδης, Βέλεθ, Ζαγορά, έχει στόπερ αλλά και μπακ με εμπειρίες υψηλού επιπέδου και αξιόπιστο τερματοφύλακα! 

6.Ο κόουτς Μάντζιος κάνει κι αυτός όχι απλά  καλή διαχείριση αλλά καταπληκτικά πράγματα την τρέχουσα σεζόν. Ο Άρης των 12 γκολ (μόνο ο ΠΑΟΚ τον ξεπερνάει με 14) , από τα οποία όμως, τα 9 έχουν σημειώσει μόλις 2 παίκτες του, 6 ο Μορόν και 3 ο Μάνου Γκαρσία

7. Σε σχέση με τους 4 βασικούς διεκδικητές του τίτλου ο Άρης έχει πολύ λιγότερη πίεση και κυρίως κανένας δεν τον υπολόγιζε. Αυτή την εποχή είναι μακράν η κορυφαία  και πιο ισορροπημένη μεταξυ άμυνας και επίθεσης ομάδα της S.L. με τρομερή ψυχολογία και... χαρακτήρα, που της επιτρέπει να τρέξει ακόμη μεγαλύτερο σερί ως τον Δεκέμβριο. 

8. Αν  περάσει αήττητος από ΟΑΚΑ και Opap Arena, στις δύο επισκέψεις της μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, μετά είναι πιθανόν να βγει και πρωταθλητής χειμώνα!! Το είχε κάνει άλλωστε και ο ΠΑΟ του Γιοβάνοβιτς χωρίς να έχει καλύτερο ρόστερ, καλύτερη ομάδα και να παίζει καλύτερη μπάλα από τον φετινό Άρη του Μάντζιου (ο τελευταίος είχε και...δάσκαλο τον Ιβάν), το αντίθετο θα έλεγα!!! 

9. Ο Άρης έχει και τις συγκυρίες με το μέρος του. Θα παίξει τον Παναθηναϊκό - που έτσι κι αλλιώς βιώνει εσωτερικά ένα πολύ ειδικό καθεστώς - μόλις 3 βραδιά μετά το μεγάλο του ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι, στο οποίο λογικά είναι οι πράσινοι να έχουν καταθέσει πολλή ενέργεια, σωματική και πνευματική (δεν νομίζω να διαφωνεί κάνεις πως οι παίκτες του τριφυλιού θα ρίξουν μεγαλύτερο βάρος στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση λόγω του ειδικού βάρους του Πρεμιερλιγκάτου αντιπάλους τους).

10. Ο Μορόν υπέγραψε νέο συμβόλαιο και είναι μια τεράστια επιτυχία του Καρυπίδη, που δείχνει και την δυναμική/προοπτική του φετινού Άρη. Ο Ισπανός σκόρερ από 1η Γενάρη θα μπορούσε να υπογράψει όπου ήθελε ενώ όπως κυκλοφορεί στην ελληνοισπανική πιάτσα agents δεν ήταν μόνο ο Παναθηναϊκός αλλά και ο Ολυμπιακός που είχε στείλει... μηνύματα στην  πλευρά του Μορόν πως τους ενδιαφέρει!

ΥΓ. Γνωστή η στενή σχέση του Καρυπίδη με τον Πρασσά, ιδιοκτήτη της Καλαμάτας. Δεν είναι τυχαίο πως στην... πιάτσα είχε κυκλοφορήσει από 19 Οκτωβρίου πως ο Νίκος Αναστόουλος θα αποτελούσε παρελθόν από τον πάγκο της Μαύρης Θύελλας, ό,τι κι αν γινόταν στο ματς με την Παναχαϊκή. Και όντως παρά το νικηφόρο 1-0 ο αλενατόρε...χαιρέτησε. Ακουγόταν έντονα πως ο Καρυπίδης προσπαθούσε να συμφωνήσει με Ισπανό τεχνικό για να πήγαινε στην Καλαμάτα. Τελικά όμως, και ο κόουτς Σπανός (πρώην Χανίων και Ιωνικού), που αντικατέστησε τον Αναστόπουλο, πρόταση "Κάρυ" λέγεται πως είναι...