Μπορεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ λίγες ώρες μετά τη λήξη τού ευρωπαϊκού ματς που έδωσε ο Δικέφαλος, ενώ η ομάδα έχει ηρεμία και είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην Ελλάδα; Και μάλιστα βρίσκεται στο καλύτερο μομέντουμ από όλες τις ομάδες του Big 4.

Παρόλα αυτά υπάρχει η αποκάλυψη ότι στην Εθνική ομάδα τής Σαουδικής Αραβίας, που έχει μείνει χωρίς προπονητή, θέλουν τον Ραζβάν! Ο Ρουμάνος τεχνικός, που έχει άριστο όνομα στο αραβικό ποδόσφαιρο, είναι ο ένας από τους δύο βασικούς υποψήφιους για τον πάγκο της! Χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ο Λουτσέσκου ενδιαφερεται για μια τέτοια προοπτική, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που στον ΠΑΟΚ έχει βασιλικό συμβόλαιο και κανείς δεν τον κουνάει από τη θέση του και το πετυχημένο έργο που παράγει.

Εδώ βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Άραβες έχουν την κάνουλα με τα πετροδόλαρα που όποτε θέλουν μπορούν να την ανοίξουν, κι αυτό να αλλάξει τα δεδομένα - Γιατί στο συμβόλαιο του Ρουμάνου υπάρχει ρήτρα που δεν είναι στα 7 εκατ. ευρώ, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε δηλώσεις του, αλλά 2 εκατ. ευρώ για τη Δυτική Ευρώπη και 4 εκατ. ευρώ για οποιαδήποτε άλλη χώρα.

"Σε κάμψη η εθνική ομάδα - Για αυτο δεν τραβάει και θέλουν νέο προπονητή" - Θα πάει ο Λουτσεσκου;

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δεν είναι εύκολο ούτε και μπορεί να αξιολογηθεί με απλότητα, γιατί χρειάζεται εξειδίκευση στην ανάλυση - Με το sportdog να απευθύνεται στον δημοσιογράφο Δημήτρη Σιώρη, που αναλύει αγώνες στο αραβικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα στην Ελλάδα τι ισχύει στις χώρες του Κόλπου.

"Η Εθνική Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται σε κάμψη, δεν της βγηκε η επιλογή του Μαντσίνι - Αν και είχε χάσει δύο πέναλτι στα προκριματικά του Μουντιάλ, άρα ήταν και λίγο άτυχη", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Γενικά όμως δεν τραβάει. Λείπουν οι ηγετικές μορφές, όπως ο μέσος Αλ Φαράτζ που δεν παιζει πλεον στην Εθνική. Αρκετοί παίκτες που μέχρι το 2022 που πήγε στο Μουντιάλ η Σ. Αραβία, ήταν βασικότατοι στις ομάδες τους, τώρα δεν είναι. Για αυτό και είναι σε πτώση η Εθνική τους".

Θεωρείς ότι ο Λουτσέσκου μπορεί να αφήσει τον ΠΑΟΚ για να πάει εκεί;

"Ο Λουτσέσκου έχει καλό όνομα στη Σαουδική Αραβία, πέρσι το καλοκαίρι είχε γραφτεί και για την Αλ Αχλί. Θα δώσει λεφτά η Ομοσπονδία, δεν θα κολλήσει σε αυτό. Είναι γνώστης του ποδοσφαίρου στη χώρα, αλλά εκτιμώ ότι δεν θα πάει".