Ο Παναθηναϊκός, “ντροπιάστηκε” με 4άρα στο ΟΑΚΑ από μια Τσέλσι πού ήταν στο...χαλαρά!

Για μια ακόμη φορά τον είδαμε παθητικό, να μην μπορεί να κάνει ούτε άμυνα, να μην έχει κυκλοφορία της μπάλας, ούτε ταχύτητα στην μετάβαση, κάτι ατάκτως ερριμένα ήταν χωρίς σύστημα που δέχτηκαν 4άρα από μια Τσέλσι που έπαιξε στο ρελαντί (ακόμη και έτσι μπορούσε...7άρα)!!!

Ο Ντιέγκο Αλόνσο σαφώς και έχει την μεγαλύτερη ευθύνη αφού εκτός των άλλων εμφανώς από το ξεκίνημα της σεζόν δεν μπορεί να... δικαιολογήσει – έχει θολωμένη αντίληψη προς αυτό - τι είναι σημαντικό : η Ευρώπη, το Πρωτάθλημα, με ποια σειρά και πότε αλλάζει; Η αμφισβήτησή του μεγάλη και δεδομένη ενώ προφανώς το διαταραγμένο κι ασταθές περιβάλλον της ομάδας τον έχει επηρεάσει αφού εδώ και καιρό πορεύεται παιχνίδι με παιχνίδι. Το ότι έφτασε Οκτώβριος και δεν έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο, δεν παρουσιάζει κάτι θελκτικό, δεν υπάρχει... βελτίωση του τίποτα μοιραίως τον αναγκάζει να επιβιώνει καθοδηγούμενος από τα αποτελέσματα.

Η πίεση στον Αλόνσο είναι πολύ υψηλή (χθες άκουγε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ να φωνάζει το όνομα του Γιοβάνοβιτς), το αντικειμενικά ποιοτικό ρόστερ του Παναθηναϊκού του αφαιρεί πλέον την όποια δικαιολογία, οι ευκαιρίες, ο χρόνος, τα περιθώρια τελειώνουν, ίσως και να του τελείωσαν!! Προφανώς για αυτό κι αποφάσισε να ξεκουράσει κάποιους βασικούς του παίκτες ενόψει Άρη. Το πρόγραμμα στην συνέχεια του Κόνφερενς του επέτρεπε την πρόκριση ακόμη κι αν έχανε από την Τσέλσι. Μια ήττα από τονΆρη, θα ισοδυναμούσε με απόλυση και το γνώριζε/ζει ο Αλόνσο.

Τι έκανε; Μια συνολικά επικίνδυνη ως τραγική διαχείριση του υλικού, ένα αλλοπρόσαλλο σχήμα που εξαρχής φόβισε (αν δεν σόκαρε κιόλας) και τον κόσμο. Έξω ο σκόρερ του, Τετέ, έξω ο πιο σοβαρός στόπερ του, Ίνγκανσον, αλλά έξω και ο μόνιμος διακριθέντας μεσοαμυντικά, η "εγγύηση- Αράο!! Με Σέκεφελντ στόπερ κόντρα σε ομάδες τέτοιας έντασης είσαι καταδικασμένος από χέρι, πόσο μάλλον όταν του έχεις παρτενέρ για αριστερό στόπερ τον Γεντβάι. Ο Μαξ δεν είναι έτοιμος ποτέ, ο Κώτσιρας αργός και ντεφορμέ (ήταν μέσα και στα 3 πρώτα γκολ των Άγγλων) αλλά δεν ξεκινάει τον Βαγιαννίδη που του ταιριάζει αυτό το στυλ, του ανέβα, κατέβα και στην κόντρα. Ο νεαρός διεθνής μπακ τον εξέθεσε με την κούρσα/κινησή του και την ασίστ του στο γκολ της τιμής των πράσινων.

Αποφασίζει ο Ντιέγκο Αλόνσο να παίξει με Μαξίμοβιτς-Τσέριν-Ουνάχι τριάδα στα χαφ για να ματσάρει αυτή της Τσέλσι,παίζοντας κλειστά Συγχρόνως, βάζει Πελίστρι – Μαντσίνι στα άκρα για να κτυπήσει στην κόντρα αλλά στην κορυφή τον αργό Γερεμέγεφ ακυρώνοντας πάραυτα όλο το σχεδιο του!!! Ακατανόητο πραγματικά από πλευράς Αλόνσο που κάλλιστα θα μπορούσε να παίξει με falce nine τον Τετέ ή με τον Τζούρισιτς και 4-6-0.

Το ματς με τον πρωτοπόρο και φορμαρισμένο Άρη που ακολουθεί ήταν πολύ δύσκολο, έγινε ακόμη δυσκολότερο. Δεν ξέρω αν θα αντέξει μέχρι την Κυριακή ο Ουρουγουανός τεχνικός αφού όλοι πλέον ... ζητούν την απολυσή του κι συμφωνούν πως ο Παναθηναϊκός “χρειάζεται προπονητή”!!! Το... τερμάτισε πάντως και ο ίδιος, με την ... σοκαριστική για τους πράσινους δήλωσή του, σε ερώτηση για το τι χρειάζεται η ομάδα για να συνεχίσει στην Ευρώπη : “ να κερδίσουμε και τα δυο εντός έδρας παιχνίδια μας και να πάρουμε κάποιο βαθμό εκτός έδρας”.Θυμίζω πως παίζει με Τζουγκάρντεν και Νιου Σάιντς εκτός Ελλάδας!!!

Με το παραπάνω αντιλαμβάνονται όλοι πως ο Αλόνσο βρίσκεται σε τρομερή σύγχυση,με έλειμα αντίληψης πλέον, “επιβεβαιώνοντας” πόσο πολύ έχει μικρύνει αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός! Το αγωνιστικό του κομμάτι έχει μικρύνει, ο κόσμος του παραμένει ασύλληπτος όταν με αυτά τα χάλια μαζεύονται 50 και 60.000 στο ΟΑΚΑ.