Πολύ ευχαριστημένος με τη συνύπαρξή του στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού με τον Παναγιώτη Ρέτσο δήλωσε ο Ντάβιντ Κάρμο.

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι μου αρέσει πάρα πολύ να παίζω μαζί του και τα πηγαίνουμε καλά αγωνιστικά. Όπως νιώθω πολύ καλά να παίζω με όλους τους συμπαίκτες μου και μου αρέσει πολύ να παίζω στον Ολυμπιακό», είπε ο Αγκολέζος στόπερ σε δηλώσεις του μετά το ματς με τη Μάλμε.

Ο Κάρμο και ο Ρέτσος
InTime/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ
 

Επίσης, ο Κάρμο είπε:

Για το εάν σκέφτονται στην ομάδα την οκτάδα του Europa League: «Ναι, είναι ένα σημαντικό βήμα. Ένα εκτός έδρας παιχνίδι είναι πάντα πιο δύσκολο. Είχαμε τρομερή στήριξη από τον κόσμο μας -και έχουμε και την καταπληκτική στήριξή του στην έδρα μας- και πήραμε τους 3 βαθμούς. Αυτός είναι ο στόχος μας για τώρα. Να βρεθούμε απευθείας στον επόμενο γύρο. Να βρεθούμε απευθείας στην επόμενη φάση. Αγώνα με αγώνα θα ξέρουμε. Θα δούμε πώς θα πάει βήμα βήμα».

Για τη μετάβαση στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης: «Είμαστε επαγγελματίες. Είναι η δουλειά μας. Δεν είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, αλλά να προσαρμοστούμε. Πρέπει να παίζουμε πάντα το ίδιο για να νικάμε. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον επόμενο αντίπαλο. Να δώσουμε το καλύτερο και να είμαστε κάτι παραπάνω από αυτό που ήμασταν έως τώρα στη Λίγκα. Να είμαστε καλύτεροι από τα προηγούμενα παιχνίδια και να πάρουμε βέβαια τους 3 πόντους».

Για το εάν η κατάκτηση του Conference League έχει δώσει την έξτρα αυτοπεποίθηση στον Ολυμπιακό: «Όχι. Σε αυτή τη φάση η αλήθεια είναι πώς ως ομάδα έχουμε πει πως το Conference ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να μείνει στο παρελθόν. Δεν γίνεται να μένουμε σε ό,τι κάναμε πριν. Πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία που είχαμε και στο παιχνίδι της Πέμπτης. Ήμασταν καλοί, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί. Όταν αμυνόμαστε καλά πάντα έχουμε πιο καλή προοπτική για τη νίκη. Όταν είμαστε τόσο αποτελεσματικοί στην άμυνα είναι πιο εύκολο να νικήσουμε έναν αγώνα. Θα προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό σε κάθε αγώνα. Να δείχνουμε σωστή συμπεριφορά σε όλα τα παιχνίδια».

Για το εάν είναι οδηγός οι δύο νικηφόροι αγώνες στην Ευρώπη και το εάν άξιζε παραπάνω γκολ η ομάδα του με βάση τις ευκαιρίες της στον αγώνα της Σουηδίας: «Ναι, σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει περισσότερο. Είχαμε καθαρές ευκαιρίες. Εκτός από το γκολ είχαμε τη φάση του Ζέλσον στο πρώτο μέρος και το πέναλτι του Αγιούμπ. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε παραπάνω. Γενικώς νομίζω πώς το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Ήμασταν καλύτεροι. Νικήσαμε καθαρά. Ο αντίπαλος δεν μας απείλησε πάρα πολύ. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει με παραπάνω γκολ. Το να σκοράρεις παραπάνω γκολ έχει σημασία, καθώς μετρά στη βαθμολογία και για το μέλλον. Όμως, σημαντικότερο είναι η νίκη και χωρίς να δεχθούμε γκολ».

Για την ατάκα του προπονητή της Μάλμε για τη διαφορά επιπέδου με τον Ολυμπιακό: «Είναι πολύ ωραίο ότι παίζουμε έτσι όπως θέλουν να παίξουν και άλλες ομάδες. Ότι δίνουμε λόγο στις άλλες ομάδες να προσπαθούν. Είμαστε μία πολύ επιθετική ομάδα, αυτός είναι λόγος που παίζουμε ποδόσφαιρο και μας αρέσει να παίζουμε δυνατά και να νικάμε τα παιχνίδια. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά».