Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να ελέγχει απόλυτα έχοντας πάρει το προβάδισμα με γκολ του Τετέ από το 33', ο Άρης βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με εξαιρετική εκτέλεση του Μορόν στο 71' και πήρε βαθμό (1-1), που τον κρατά -προσωρινά- μόνο πρώτο στη βαθμολογία!

Σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στη φετινή Super League, οι Πράσινοι δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο, παραμένουν στο -5 από την κορυφή και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο οριακά για τον Ντιέγκο Αλόνσο στην τεχνική ηγεσία. Η έντονη γιούχα στο ΟΑΚΑ μετά το τελικό σφύριγμα της λήξης είναι ενδεικτική της δυσφορίας που υπάρχει για τον Ουρουγουανό τεχνικό.

Μετά την ισοφάριση του Άρη, ο Παναθηναϊκός είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, με τον Ιωαννίδη (που έκανε την επάνοδό του μετά από τραυματισμό) στο 81' και τον Τζούρισιτς στο 90+6.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-2-3-1. Ο Ντραγκόφσκι κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με αμυντική τετράδα τούς Βαγιαννίδη, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς από δεξιά προς αριστερά. Αράο και Τσέριν έπαιξαν ως δίδυμο στον άξονα, με τον Μπακασέτα μπροστά του, τον Τετέ στα δεξιά, τον Πελίστρι στα αριστερά και τον Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) αγωνίστηκε και ο Άρης του Άκη Μάντζιου. Τερματοφύλακας ήταν ο Κουέστα, με δίδυμο στόπερ Βέλεθ και Μπράμπετς, δεξί μπακ τον Μάγιο και αριστερό τον Φρίντεκ. Σιφουέντες και Μόντσου αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών χαφ και ο Γκαρθία κινήθηκε πίσω από τον σέντερ φορ, Μορόν, με τον Σίστο στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και τον Ντιαντί στα δεξιά.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Άρης απείλησε πρώτος στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ντιαντί βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού μετά από κάθετη πάσα, απέφυγε όμορφα τον Μλαντένοβιτς αλλά πριν σουτάρει τον πρόλαβε με σωτήριο τάκλιν ο Γεντβάι. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 4', με τον Γερεμέγεφ να κλέβει την μπάλα στον χώρο του κέντρου, να φτάνει έως το ημικύκλιο της περιοχής του Άρη, να πλασάρει και τον Κουέστα να μπλοκάρει την μπάλα.

Περίπου από το 5΄ και μετά, ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει για τα καλά την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, ενώ ο Άρης τον περίμενε χαμηλά, στο δικό του μισό, με στόχο να κλέψει την μπάλα. Στο 9' οι Τετέ και Βαγιαννίδης συνδυάστηκαν, ο δεύτερος έβγαλε τον Μπακασέτα σε θέση βολής, αλλά αυτός έπιασε δεξί σουτ, που σταμάτησε σε αμυντικό.

Οι Πράσινοι γύριζαν την μπάλα με υπομονή και ο Πελίστρι έπαιρνε αρκετές προσπάθειες πάνω του στην αριστερή πλευρά, πηγαίνοντας συχνά σε καταστάσεις "1 vs 1" με τον Μάγιο. Στο 20' ο Ουρουγουανός βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή μετά από συνδυασμό με τον Μλαντένοβιτς, αλλά δεν βρήκε τον Μπακασέτα σε γύρισμα προς το ύψος του πέναλτι.

Στο 29' ο Άρης έβγαλε τη μοναδική του αντεπίθεση με προϋποθέσεις στο πρώτο ημίχρονο, με τον Γκαρθία όμως να μην καταφέρνει να βρει τον Μορόν σε θέση βολής. Στο 30' ο Ντιαντί βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του Τριφυλλιού και πλάσαρε άσχημα.

Ο Παναθηναϊκός εξαργύρωσε την υπεροχή του με γκολ στο 33'. Ο Μπακασέτας επιχείρησε να ελιχθεί έξω από τη μεγάλη περιοχή. Από παρέμβαση του Μόντσου η μπάλα έφτασε στον Τετέ, ο οποίος την υποδέχθηκε με εξαιρετικό τρόπο για να αποφύγει τον Μπράμπετς μπει στην περιοχή. Ο Βραζιλιάνος πλάσαρε, η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του Κουέστα και κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-0 του Παναθηναϊκού. Ήταν το τέταρτο φετινό γκολ στη Super League για τον Τετέ, ο οποίος έχει κάνει σπουδαίο ξεκίνημα με την πράσινη φανέλα.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις, ωστόσο το δεύτερο ξεκίνησε με τον Άρη να απειλεί, αφού στο 46' ο Σίστο πάτησε περιοχή και εκτέλεσε με εξαιρετικές προϋποθέσεις, αλλά ο Ίνγκασον έπεσε στα πόδια του και τον σταμάτησε.

Στο 47' ο Κουέστα πρόλαβε τον Γερεμέγεφ πριν γίνει απειλητικός, ενώ στο 52' ο Σουηδός δεν κατάφερε να βρει την μπάλα σε επικίνδυνο γύρισμα του Μπακασέτα και ο Βέλεθ απομάκρυνε. Στο 53' ο Παναθηναϊκός έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ μετά από κάθετη μπαλιά του Μπακασέτα. Ο Κουέστα πρόλαβε και έδιωξε προ του Γερεμέγεφ, όμως η μπάλα έφτασε στον Τετέ, που προσπάθησε να σκοράρει σε κενή εστία αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, αφού πλάσαρε από πολύ πλάγια θέση.

Ο Φώτης Ιωαννίδης επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 61 αντί του Γερεμέγεφ. Ο Έλληνας επιθετικός αποθεώθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του στο χορτάρι. Αρχικά στο 64' πήρε κάθετη πάσα από τον Μπακασέτα και πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Κουέστα να μπλοκάρει. Στο 68' μετά από φάση διαρκείας ο Ιωαννίδης έστρωσε στον Τετέ, αυτός σούταρε συρτά από το ύψος του πέναλτι και ο Κουέστα μπλόκαρει την μπάλα.

Όσο έμενε μέσα στο ματς, ο Άρης έψαχνε μία στιγμή για να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι για το οποίο φρόντισε η κλάση του Λορέν Μορόν. Από λάθος του Αράο στο 71' οι Θεσσαλονικείς έκλεψαν την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Μορόν μετά από πάσα του Φρίντεκ και ο Ισπανός "κανονιέρης" την έστειλε στα δίχτυα με "ξερό" συρτό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Μετά το 1-1, ο ανεβασμένος ψυχολογικά Μορόν επιχείρησε να σκοράρει με σουτ από πολύ μακρινή απόσταση (76'), όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 81' ο Ιωαννίδης έκανε φοβερή ενέργεια περνώντας δύο παίκτες, έφτασε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε, με τον Κουέστα να υψώνει τείχος, αποκρούοντας με το πόδι. Στο 90+2' ο Αράο λίγο έλειψε να στείλει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού σε προσπάθεια να απομακρύνει, αναγκάζοντας τον Ντραγκόφσκι να διώξει σε κόρνερ. Η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 90+6', με τον Τζούρισιτς να πιάνει ωραίο με φάλτσο και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Κουέστα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73’ Ουναΐ), Μπακασέτας, Τετέ, Πελίστρι, Γερεμέγεφ (60’ Ιωαννίδης)

Άρης: Κουέστα, Βέλεθ (74’ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μάγιο, Φρίντεκ (56’ Χουάνκαρ), Σιφουέντες, Μόντσου, Μάνου Γκαρθία (74’ Νταρίντα), Σίστο (56’ Σαβέριο), Ντιαντί, Μορόν