Ο... καλοντυμένος Ντιέγκο Αλόνσο που έπρεπε να βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο στο Μοντεβιδέο και ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται μπροστά σε μία ιστορική στιγμή, για να κάνει επιτέλους αυτό που δεν έχει καταφέρει εδώ και 12 χρόνια.

Για τον Αλόνσο τα λέμε εβδομάδες τώρα, αλλά στην ΠΑΕ έβλεπαν την... βελτίωση που δεν έβλεπε όλη η Ελλάδα και την αντιλαμβανόταν μόνο ο Αλόνσο και οι χάπι τράβελερ ρεπόρτερ. Και το χειρότερο όλων ότι με τη διαρροή πως δεν υπάρχει θέμα προπονητή, δείχνουν ότι βρίσκονται σε άλλο σύμπαν και γι αυτό το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να τους τιμωρεί.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται προπονητή που να ξέρει από επιτυχίες. Ο Ζαρντίμ είναι μία ιδανική λύση, ωστόσο ενδέχεται να προτιμάει να χτίσει την ομάδα από την αρχή το καλοκαίρι και όχι στα μέσα της χρονιάς.

Όπως και να έχει πάντως λύσεις σαν του Πογιέτ είναι σενάριο τρόμου. Ένας προπονητής που δεν έχει πετύχει πουθενά, που κατάφερε να μην πάει την Εθνική Ελλάδας με το καλύτερο ρόστερ μετά το 2014 στο Euro των 24 ομάδων και γενικά ένας προπονητής που η τακτική του θυμίζει... Μπόλονι δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει ρόστερ για νταμπλ και μεγάλη πορεία στο Conference League και για να το πετύχει πρέπει το κουμπί να πατηθεί άμεσα από κάποιον που γνωρίζει.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης φαντάζει η ιδανική λύση. Ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει τον Παναθηναϊκό να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, παραλαμβάνοντας την καμένη γη του Στραματσόνι.

Αν ο Αλαφούζος δεν είχε ξεπουλήσει τον Μπεργκ και τον Ζέκα και δεν τραβούσε την πρίζα, ο Παναθηναϊκός εκείνη τη σεζόν με τον Μαρίνο στον πάγκο ήταν το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα το οποίο πιθανότατα και θα το έπαιρνε.

Τα όσα έγιναν μετά στον Παναθηναϊκό και η συμπεριφορά της διοίκησης προς τον Ουζουνίδη τα γνωρίζουν όλοι. Μην ξεχνάμε πως αυτός ο άνθρωπος κράτησε με αξιοπρέπεια όρθιο τον Παναθηναϊκό που έκανε... εράνους για να πληρώσει τους μανάβηδες.

Και για όσους πουν ότι στην ΑΕΚ δεν πέτυχε, μάλλον το αντίθετο ακριβώς έγινε. Η ΑΕΚ είχε κατακτήσει την προηγούμενη σεζόν το πρωτάθλημα με κορυφαίους παίκτες τον Βράνιες, τον Λάζαρο και τον Αραούχο. Κανένας από αυτούς τους τρεις δεν έμεινε και ο Ουζούνιδης κατάφερε να βάλει την ΑΕΚ σε όμιλο Champions League περνώντας όλα τα προκριματικά με τον... Κλωναρίδη.

Αν, λοιπόν, ο Αλαφούζος δεν μπορεί να βρει προπονητή τύπου Ζαρντίμ, από το να κάνει ακόμη ένα έγκλημα με τον Πογιέτ ας ζητήσει συγγνώμη στον Ουζουνίδη και να του δώσει τα κλειδιά για να σώσει τη φετινή σεζόν και το καλοκαίρι βλέπουμε....

ΥΓ: Απαράδεκτο το υβριστικό σύνθημα κατά του Αλόνσο. Και ο μεγαλύτερος απατεώνας να είναι, δεν γίνεται να ακούγονται τέτοια συνθήματα για ποδοσφαιριστές και προπονητές του Παναθηναϊκού. Δεν αρμόζει στο επίπεδο αυτής της ομάδας και του κόσμου της.