Η αναμέτρηση Πανσερραϊκός - ΑΕΚ μονοπώλησε τις συζητήσεις αναφορικά με τη διαιτησία στην 9η αγωνιστική, με τον Παναγιώτη Βαρούχα να παραδέχεται πως "υπήρξε πρόβλημα" στο συγκεκριμένο ματς! Στην ανάλυσή του κατά τη διάρκεια της Αθλητικής Κυριακής, ο καθηγητής διαιτησίας έκανε λόγο για δύο λανθασμένες αποφάσεις σε βάρος αμφότερων των ομάδων.

Αρχικά τόνισε πως ήταν σωστή η κίτρινη κάρτα του Χατζισαφί για τάκλιν στον αστράγαλο του Ντέλετιτς στο 5', σε μία φάση που οι παίκτες του Πανσερραϊκού ζήτησαν κόκκινη. Συμφώνησε επίσης με την υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού στο 19', αφού όπως είπε, ο Περέιρα με το ένα χέρι τράβηξε τη φανέλα του Ντέλετιτς και με το άλλο τον έπιασε από τον λαιμό.

Αντίστοιχα, ο Παναγιώτης Βαρούχας ξεκαθάρισε ότι ορθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τέρζιτς στο 27' για χτύπημα ψηλά στον αστράγαλο του Λαμέλα.

Επίσης, όντως δεν υπάρχει πέναλτι για την ΑΕΚ στη φάση του 79'. Αφενός ο δεν υφίσταται παράβαση για τράβηγμα του Καρασαλίδη στον Πιερό, ενώ στη συνέχεια η μπάλα χτυπά μεν στο χέρι του Έλληνα άσου, αλλά αυτό είναι πίσω από το σώμα, σε φυσική θέση.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας υποστήριξε ωστόσο πως το πρώτο σοβαρό λάθος του διαιτητή Τσιάρα ήταν η μη αποβολή του Βίντα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς ο Κροάτης αμυντικός της ΑΕΚ χτύπησε με το χέρι στο πρόσωπο τον Σαλαζάρ στο 82'.

Παράλληλα, τόνισε πως θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι για την ΑΕΚ, σε ανατροπή του Πινέδα από τον Στάικο στο 90+3'. Όπως είπε, ο παίκτης του Πανσερραϊκού έκανε προβολή με το γόνατο και έριξε στο έδαφος τον αντίπαλό του.