Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες τα χαμόγελα επέστρεψαν στον Ατρόμητο, που το βράδυ της Κυριακής (27/10) νίκησε με 3-0 την Καλλιθέα στη Λεωφόρο για την 9η αγωνιστική της Super League.

Ήταν ανώτερη η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία και με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 11 βαθμούς στην 9η θέση, ενώ οι νεοφώτιστοι με 5 πόντους είναι ουραγοί στην κατάταξη, χωρίς ακόμα να έχουν γευθεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα και όντας άτυχοι, αφού τρεις φορές σημάδεψαν τα δοκάρια.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 15’ για χέρι του Μανσούρ και του Κίνι μετά από κεφαλιά του Ουλντρίκις, αλλά με τη συνδρομή του VAR το πήρε πίσω ο διαιτητής Πολυχρόνης.

Στο 36’ ο Μπάκου βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ δε μέτρησε για οφσάιντ, με τον Τσιγγάρα στο 42’ να απειλεί για το 0-1 με άστοχη κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Ουάρντα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χάνουσεκ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Βαλμπουενά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, δεν έγινε το 1-0 και, αντίθετα, ο Μανσούρ στο 45’ έγραψε με κεφαλιά το 0-1 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίχορλ.

Στο 45’+4 καταγράφηκε δεύτερο δοκάρι για την ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι με εξ επαφής κεφαλιά του Ισιμά-Μιρίν ύστερα από την κεφαλιά-πάσα του Ντιμπά, ενώ στο 50’ ο Γιουμπιτάνα αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ με τον Μπαραγκάν.

Στο 52’ ο Ισπανός γκολκίπερ έκανε σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Ουεντραόγκο από ιδανική θέση, δεν μπόρεσε όμως να αποτρέψει τη δεύτερη παραβίαση της εστίας του στο 53’ και σκόρερ ήταν ο Τσιγγάρας με σουτ από θέση μέσα δεξιά, έχοντας κάνει μια παλικαρίσια ενέργεια και αποφεύγοντας τον Μουτίνιο.

Στο 57’ είχε και τρίτο δοκάρι η Καλλιθέα με την εξ επαφής προβολή του Μότοκ κι ενώ αρχικά είχε αποκρούσει την κοντινή κεφαλιά του Εντιαγέ ο Χουτεσιώτης, με τον Κίνι για τον Ατρόμητο να σουτάρει συρτά στο 64’ από αριστερά της περιοχής και ο Μπερναμπέ Μπαραγκάν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 68’ ο Μπαραγκάν είπε «όχι» στον Γιουμπιτάνα και στο δυνατό σουτ που επιχείρησε από πλάγια αριστερά, με τον Ατρόμητο να διαχειρίζεται άνετα το καθαρό του προβάδισμα.

Η Καλλιθέα δεν μπορούσε να φανεί απειλητική και το… κερασάκι στην τούρτα για τους Περιστεριώτες ήρθε στο 90’+4, με τον Αθανασίου να συνεργάζεται ωραία με τον Καραμάνη, για να βρει δίχτυα με δυνατό σουτ από θέση μέσα δεξιά και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πολυχρόνης (Πιερίας) με βοηθούς τους Τριανταφύλλου (Αρκαδίας) και Νιδριώτη (Αθηνών), ενώ στο VAR ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) και ο Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας).

Κίτρινες: 20’ Ντιμπά, 60’ Τζιάνι - 58’ Γιουμπιτάνα, 65’ Τσιγγάρας, 73’ Αθανασίου.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μάσιμο Ντονάτι): Μπερναμπέ Μπαραγκάν, Μεχίας (83’ Σοΐρι), Ισιμά-Μιρίν, Μότοκ, Μανθάτης (57’ Τζιάνι), Εντιαγέ, Ντιμπά (46’ Μερκάτι), Χάνουσεκ, Μουτίνιο (57’ Λουκίνας), Βαλμπουενά, Ουλντρίκις (57’ Ντεμέτριους).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Μουντές, Μπρόρσον, Μανσούρ, Κίνι, Ουεντραόγκο, Τσιγγάρας, Γιουμπιτάνα (70’ Αθανασίου), Μίχορλ (80’ Καραμάνης), Ουάρντα, Μπάκου (90’+2 Σταυρόπουλος).