Για το αρνητικό στατιστικό που έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει να κερδίσει στην Τούμπα από τον Αύγουστο, γράφει στη Metrosport ο Θάνος Μπούζας. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Οι περισσότεροι φίλαθλοι, φανατικοί οπαδοί, παίκτες, προπονητές, διοικούντες, δεν πίστευαν ότι μπορεί να συμβεί στον ΠΑΟΚ αυτό που έλαβε χώρα χθες στο γήπεδο της Τούμπας. 

Όλοι – και μεις μαζί- θεωρούσαμε ότι ο Δικέφαλος λαμβάνοντας υπόψη το ότι οι τρεις ομάδες του λεκανοπεδίου χάσανε βαθμούς με τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ να διαλύονται από «επαρχιώτες», θα ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός και θα εκμεταλλευόταν τα παραπάνω δώρα. 

Όμως η συμπεριφορά της ομάδας ήταν λες και «έπρεπε» να ακολουθήσει το κάζο των προαναφερόμενων και να χάσει 3 βαθμούς που θεωρούνταν σίγουροι. Για να συμβεί αυτό «γεννήθηκε» εξαιτίας λαθών του προπονητή και των παικτών ένα «δεκαπεντάλεπτο αυτοκτονικό»!

 Όσοι παρακολουθούσαν το ματς από το 65΄μέχρι το 79’ νόμιζαν ότι ζούνε έναν ασπρόμαυρο εφιάλτη. Αρχικά ο προπονητής προχωρά σε αλλαγές που όχι μόνο δεν είχαν νόημα αλλά αν θα έπρεπε να τις πραγματοποιήσει κάποιος αυτός θα ήταν ο Ράσταβατς προκειμένου να κάνει πιο αδύναμο τον ΠΑΟΚ. 

Αναφερόμαστε στην είσοδο των Ζίφκοβιτς, Τάισον και Τόμας και την έξοδο του Ντεσπότοφ-χωρίς κανένα λόγο- του Τισουντάλι, που ήταν πολύ καλός και δεν είχε κουραστεί και του Κωνσταντέλια. Ο τελευταίος είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο αλλά το κυριότερο σημείο της προσφοράς του ήταν ότι κρατούσε συνεχώς δυο και τρεις αντιπάλους στο πλάι του. 

Το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι ο Γκόμεζ που έπρεπε να βγει πολύ νωρίτερα αντικαταστάθηκε από τον Μπάμπα μετά την ολική ανατροπή. Κατά την άποψή μας που μεταβάλλεται σε δυσαρέσκεια, δεν βγάζεις τρεις παίκτες που έχουν «λίγα παιχνίδια» και τους αντικαθιστάς με τους αποδεδειγμένα στο πρόσφατο παρελθόν, ποδοσφαιριστές σε όχι καλή κατάσταση. Επίσης το ότι δεν συμπεριλήφθη ο Τσάλοφ στην αποστολή αποδείχθηκε λάθος.

 Δε μπορούμε να ξέρουμε αν αυτές οι κινήσεις οδήγησαν στην ήττα. Μπήκε ένας Σαλσέδο και δεν έκανες τίποτε να τον σταματήσεις. Στην μπάλα επιβάλλεται να προλαμβάνεις και όχι να τρέχεις να ισοφαρίσεις μια ομάδα που ήταν χθες σαφέστατα κατώτερή σου. Λες και ο ΠΑΟΚ τους έδωσε τα «κλειδιά» της νίκης. Καμιά δικαιολογία-αιτιολογία δεν μπορεί να μετριάσει το μέγεθος της πίκρας όλων όσων αγαπούν τον ΠΑΟΚ και είδαν την ευκαιρία της πρωτιάς στη βαθμολογία να χάνεται τόσο άδοξα και κυρίως επιπόλαια. 

Το μόνο θετικό που μπορούμε να σκεφτούμε τούτη την στιγμή είναι ότι αυτό θα αποτελέσει για τον Λουτσέσκου μια ποδοσφαιρική μαχαιριά που θα τον κάνει να καταλάβει ότι επιβάλλεται, σε ορισμένες περιπτώσεις, να κοουτσάρει την ομάδα ανάλογα με το παιχνίδι και τον αντίπαλο. Το σύστημα 3-5-2 είναι εδώ και χρόνια απαγορευτικό. 

Πέρυσι δεν χρειάστηκε ούτε επιβλήθηκε από σωρεία άσχημων αποτελεσμάτων. Όμως όταν έχεις από τον Αύγουστο να κερδίσεις στην Τούμπα τότε σίγουρα κάτι κάνεις εντελώς λάθος. Είναι κρίμα για την ομάδα του ΠΑΟΚ να χάνει τις απίστευτες ευκαιρίες που του δίνουν οι αντίπαλοί του. Δε λέμε ότι κρίνεται το πρωτάθλημα . Όμως μια ομάδα που θέλει να «λέγεται» φαβορί και κυρίως να μετατρέπει αυτή την έννοια σε πράξη , δε δικαιολογείται να παρουσιάσει τέτοιες παικτικές συμπεριφορές και προπονητικές επιλογές. 

Ελπίζουμε ότι θα καταλάβει ο κατά τη γνώμη μας ικανός προπονητής και θα «ξεκολλήσει» από τον παραλογισμό της επιλογής συγκεκριμένων παικτών ασχέτως από το αν τη χρονική περίοδο που διανύουμε είναι σε καλή κατάσταση ή όχι. Για να πιστοποιήσει ο ΠΑΟΚ ότι είναι φαβορί πρέπει να κερδίζει και μέσα στο γήπεδό του!

 Έτσι δεν είναι;

 Υ.Γ. Ο Βαρίστας Τσαγκαράκης «ζωγράφισε» τις γραμμές και ακύρωσε ένα τέρμα που στο λεκανοπέδιο ούτε θα το σκεφτόταν να το κάνει.