Η ΑΕΚ τελικά δεν... πλήρωσε την τρίτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη (δυο ήττες), πρωτοφανές σερί για Αλμέιδα. Πήρε την... Κυριακή δώρα απο όλους, το θέμα όμως, είναι να μήν μείνουν... άδωρα!!! Τόσο η ΑΕΚ όσο και οι άλλοι 3 του Big 4 έχουν πάνω κάτω τα ίδια ... χάλια, οπότε το ζητούμενο είναι αν μπορούν οι κιτρινόμαυροι να το αλλάξουν.Κι αυτό καλώς ή κακώς εξαρτάται αποκλειστικά από τον προπονητή της!!!

Οκτώ ημίχρονα με Λαμία – Καλλιθέα – Παναιτωλικό – Πανσερραϊκό και η ΑΕΚ πήρε μόλις 2 βαθμούς , σκοράροντας μόλις 1 γκολ έχοντας 91 τελικές και 41 κερδισμένα κόρνερ!!! Το υλικό που έχεις -ποιοτικά και χρηματιστηριακά – δεν είναι για τόσο φτωχό απολογισμό με τις συγκεκριμένες ομάδες. Μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Ολα όμως, αρχίζουν και τελειώνουν σε αυτό, πόσο μάλλον όταν έχει 3 φορ (Μαρσιάλ, Λιβάι, Πιερό) που κοστίζουν συνολικά + 6.000.000 ευρώ και έφερες 3 μεσοεπιθετικούς (Λαμέλα,Περέιρα,Κοιτά) που σου κοστίζουν συνολικά το χρόνο + 5.000.000 ευρώ. Τραγικό!!!

Ο Ματίας Αλμέιδα
InTime / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μιλάμε για Οκτώβριο μήνα στα τέλη του και κανονικά ότι ήταν να δείς και να περιμένεις το έχεις δει. Αντιθέτως βλέπεις μια ΑΕΚ στην οποία έχουν χαθεί οι βασικές αρχές και η φιλοσοφία του “Αlmeidaball” στην 3η του χρονιά. Μια ομάδα που οι πρωτοκλασάτες μεταγραφές της δεν μπορούν να υπηρετήσουν το παιχνίδι υψηλής έντασης, πρέσινγκ και τρεξίματων που έπαιζε τον πρώτο 1,5 χρόνο... Με παίκτες να... εξαφανίζονται (Λιούμπισιτς, Γιόνσον, Άμραμπατ, Φερνάντες) ή βασικοί/αναντικατάστατοι παίκτες που έκαναν την διαφορά σιγά, σιγά να ...απαξιώνονται (Πινέδα,Λιβάι,Τσούμπερ, Ελίασον) λόγω της υπερ -συσσώρευσης στην μεσοεπιθετική γραμμή! Επίσης τα σχήματα γίνονται ακαταλαβίστικα (εσχάτως το ... ερμαφρόδιτο 3-5-2) και το ποδόσφαιρο που παίζει πλέον η ΑΕΚ δεν συγκινεί, δεν τρομάζει και περισσότερο μπερδεύει. Για την ακρίβεια ο ίδιος, ο Αλμέιδα,το κάνει πιο δύσκολο από ό,τι είναι!

Τι συμβαίνει τελικά με την ΑΕΚ; Ο Αλμέιδα έχει δυο μεγάλα προβλήματα: πρώτον, ότι ο έχει περισσότερους παίκτες από όσους χρειάζεται. Και δεύτερο το άγχος να βάλει και να παίξουν οι ακριβές μεταγραφές, προσπαθώντας να κάνει μια διαχείριση να τους έχει όλους ευχαριστημένους, έχοντας μόλις ένα ματς την εβδομάδα.  Και όλα αυτά χωρίς να έχει ξεκάθαρο στο μυαλό του ούτε το plan b (σε σχέση με το δικό του “Αlmeidaball”) , ούτε τον τρόπο που μπορεί να τα καταφέρει. Γιατί σίγουρα η προσπάθεια του '”Πελάδο”να τους έχει όλους χαρούμενους, δεν είναι τρόπος για να φτιάξεις μια καλή ομάδα!!

Ο Ματίας Αλμέιδα
InTime

Η ΑΕΚ στις Σέρρες έπαιζε για μια ώρα με παίκτη παραπάνω, αλλά δεν έβαλε ούτε γκολ. Η διαιτησία όπως και στο Αγρίνιο την “σαμπόταρε”  αλλά και πάλι ο Αλμέιδα και κατά επέκταση η ΑΕΚ ήταν σε... τρικυμία!!! Ο τρόπος που προσπάθησε να φτάσει στην ανατροπή ήταν πολύ κατώτερος του ρόστερ και των μεγάλων δυνατοτήτων που αυτό έχει! Και το χειρότερο: επιλογές και συμπεριφορές τόσο του Αλμέιδα, όσο και κάποιων παικτών δεν μπορούν να εξηγηθούν!!!

Στο δια ταύτα: όπως αναρωτήθηκε και ο Αλμέιδα στις δηλώσεις του, μπορεί να το αλλάξει όλο αυτό στις επόμενες αγωνιστικές; Δεν ξέρω αν ήταν ρητορικό ή πραγματικό το ερώτημά του. Αυτό που εκτιμώ είναι πως υπάρχουν δυο...λύσεις για προσεχώς.: Ή ο Αλμέιδα θα εμπιστευθεί τους “παλιούς ”παίκτες του και την γνώση τους στο παιχνίδι που ο ίδιος ξέρει (ποντάροντας και στην σχετική ομοιογένεια) ή ο Αργεντινός δεν θα αντέξει και ο Ριμπάλτα θα χρειαστεί μεσούσης της σεζόν να  φέρει στον Ηλιόπουλο νέο προπονητή/μεγάλο όνομα!! Τόσο απλά...