Μία ακόμη ήττα σε ντέρμπι γνώρισε ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Τζιανπάολο Καστορίνα τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι πρωταθλητές θα κάνουν ό,τι μπορούν έως το τέλος της σεζόν, για να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους.

Παράλληλα, ο συνεργάτης του Ραζβάν Λουτσέσκου είπε ότι άξιζαν κάτι καλύτερο οι «ασπρόμαυροι» στο νέο… ραντεβού Δικεφάλων.

«Έχω πει την τελευταία φορά ότι όταν ξεκινάμε να σκεφτόμαστε ένα ματς, θέλουμε να έχουμε μια στρατηγική από την αρχή μέχρι το τέλος. Η ικανότητά μας στο πρώτο μέρος δεν φάνηκε, σκεφτήκαμε περισσότερο από όσο θα έπρεπε, αλλά ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Έβαλαν αυτό το φανταστικό γκολ και αυτό μας μπλόκαρε κάπως. Δεν είχε κάτι άλλο η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Δεν προχωρήσαμε σε ροτέισον, αλλά έχουμε συγκεκριμένο σκεπτικό. Θέλαμε να βγάλουμε την ικανότητα των παικτών και μετά στο δεύτερο να φρεσκάραμε την ομάδα με αλλαγές. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο μάς βοήθησαν και χάσαμε ευκαιρίες για να πάρουμε την ισοπαλία.

O Τζιανπάολο Καστορίνα
InTime/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πιστεύω ότι αν αρχίσουμε από σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αξίζουμε κάτι περισσότερο. Σε ό,τι αφορά το σημερινό παιχνίδι, ναι, αξίζαμε κάτι περισσότερο. Αν αναλύσουμε άλλα παιχνίδια ντέρμπι, χάσαμε δίκαια. Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τη βαθμολογία, είναι δεδομένα. Μπορώ να πω και για άλλα ντέρμπι ότι αξίζαμε κάτι περισσότερο, όπως σε αυτό με τον Άρη εντός έδρας. Έχουμε μια δυνατή ομάδα, αλλά αντιμετωπίζουμε δυνατούς αντιπάλους και να μην ξεχνάμε ότι εμείς έχουμε δύσκολες εβδομάδες, ενώ άλλες ομάδες δεν έχουν. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος, όμως, γιατί είμαστε ο ΠΑΟΚ. Δεν θα τα παρατήσουμε και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται», ανέφερε ο Καστορίνα.

Σε ό,τι αφορά την απουσία του Πένια και για το αν θα είναι έτοιμος ο Ζίβκοβιτς στα ματς με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, είπε: «Όταν έρχεται ένας παίκτης χρειάζεται να καταλάβει το τι θέλει ο προπονητής. Να προσαρμοστεί και τακτικά και σε φυσική κατάσταση. Χρειάζεται χρόνο ο παίκτης ο ίδιος. Ο Πένια είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά χρειάζεται χρόνο για να καταλάβει την ιδέα του παιχνιδιού μας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, είναι κάτι νορμάλ αυτό.

Είναι μόλις 7-8 μέρες εδώ και δεν έχουμε πολλές απαιτήσεις, αλλά σύντομα θα τον έχουμε και αυτόν διαθέσιμο. Δεν είναι κάτι που μπορώ να σχολιάσω για τον τραυματισμό του Ζίβκοβιτς. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο ιατρικό πρωτόκολλο για τους τραυματισμούς, οπότε δεν είμαι ο κατάλληλος να το αναλύσω».

O Tζιανπάολο Καστορίνα
InTime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ