Σβεν Γκόραν Έρικσον: Συγκίνηση και θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας (26/8) ο Σουηδός παλαίμαχος τεχνικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, μετά από γενναία μάχη που έδωσε τα τελευταία χρόνια με σοβαρή ασθένεια.

Μάλιστα τον περασμένο Ιανουάριο ο Σουηδός είχε κάνει γνωστό ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας, με τους γιατρούς να του δίνουν στην καλύτερη περίπτωση έναν χρόνο ζωής λέγοντας χαρακτηριστικά πως: "Όλοι καταλαβαίνουν ότι έχω μια ασθένεια που δεν είναι ιάσιμη. Όλοι μαντεύουν ότι πρόκειται για καρκίνο και έτσι είναι. Αλλά πρέπει να παλέψω όσο περισσότερο μπορώ".

Ο ίδιος λίγες ημέρες πριν, γνωρίζοντας πως το τέλος πλησιάζει είχε στείλει το δικό του μήνυμα λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ελπίζω ότι θα με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο, που προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορούσε. Μην λυπάστε. Χαμογελάστε. Σας ευχαριστώ για όλα - προπονητές, παίκτες, το κοινό. Ήταν όλα φανταστικά. Φροντίστε τον εαυτό σας, φροντίστε τη ζωή σας και ζήστε την. Αντίο!».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σβεν Γκόραν Έρικσον ήταν ο πρώτος ξένος τεχνικός που κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας, οδηγώντας τα Τρία Λιοντάρια στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2002 και του 2006, αλλά και στο Euro 2004, ενώ στα 42 χρόνια καριέρας  πανηγύρισε 18 τρόπαια και πρωταθλήματα σε Ιταλία και Πορτογαλία, όντας μεταξύ άλλων προπονητής σε Μπενφίκα, Ρόμα, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Λάτσιο και Μάντσεστερ Σίτι.