Μία από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές του Εuro 2024 ήταν το κλάμα του Κριστιάνο Ρονάλντο ύστερα από το πέναλτι που έχασε στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με τη Σλοβενία.

Ο CR7, σε συνέντευξη που έδωσε στον Ρίο Φέρντιναντ, εξήγησε πως δεν αισθάνθηκε ότι θα τον κατηγορούσαν όλοι για έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό, αλλά ότι ο ίδιος ένιωσε άσχημα για τον εαυτό του και για τους δικούς του ανθρώπους, που ήταν στο γήπεδο.

«Όταν έχεις πάθος γι' αυτό που κάνεις, δεν μπορείς να ανησυχείς για τα συναισθήματά σου. Για παράδειγμα έκλαψα τη μέρα που έχασα το πέναλτι, που πιστεύω ότι ο Όμπλακ έκανε μία φοβερή επέμβαση, αλλά ας σταθούμε στο γεγονός ότι έχασα το πέναλτι.

Όταν έκλαψα δεν ήταν επειδή ένιωσα πως από τη στιγμή που δεν σκόραρα αν η Πορτογαλία αποκλειστεί, θα πέσει να με φάει όλος ο κόσμος. Καμία σχέση. Οι άνθρωποι δεν με ξέρουν καθόλου.

Φαντάσου ότι στα τελευταία 27 πέναλτι έχεις βρει δίχτυα και αστοχείς σε εκείνη την περίοδο. Νιώθεις άσχημα μέσα σου, από μόνος σου. Είναι ο κόσμος που βρίσκεται στο γήπεδο, η μαμά σου, τα παιδιά σου, η κοπέλα σου. Όλοι.

Ένιωσα άσχημα για όλο αυτό. Αν σκέφτεσαι ότι μπορεί να σκέφτηκα ότι θα με κατηγορήσουν σε περίπτωση αποκλεισμού και γι' αυτό μου βγήκε αυτή η αντίδραση, ούτε καν, στο ορκίζομαι», είπε ο Ρονάλντο.