Το πρώτο ντέρμπι τίτλου της Jupiler Pro League, ανάμεσα στην Κλαμπ Μπριζ και στην Γκενκ ανέδειξε μεγάλη νικήτρια τη γηπεδούχο με 1-0 και, πλέον, η μάχη για τον εφετινό τίτλο παίρνει μία εντελώς διαφορετική διάσταση, μετά και την χθεσινή επικράτηση της Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ.
Το «θρίλερ» στο «Γιαν Μπρέιντελ» είχε την υπογραφή του Μχίν Ντε Κάιπερ στο 90'+2 με το πέναλτι που εκτέλεσε και που κέρδισε στο 89' ο Χρήστος Τζόλης, που ήταν εκ των κορυφαίων των νικητών. Πλέον, μετά το «τρίποντο» η Μπριζ μείωσε στο -1 από την πρωτοπόρο Γκενκ του Κωνσταντίνου Καρέτσα, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο στο 68ο λεπτό αντί του Χροσόβσκι.
Στο... κόλπο του τίτλου μπήκε για τα καλά και η Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ, η οποία μετά τη χθεσινή της επικράτηση επί της Αντερλεχτ και σε συνδυασμό με το σημερινό αποτέλεσμα του ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των playoffs, πλησίασε στο -3 από τη Γκενκ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των play off στη βελγική Jupiler League και οι βαθμολογίες έχουν ως εξής:
Play offs τίτλου
Σεντ Ζιλουάζ-Άντερλεχτ 2-0
Αντβέρπ-Γάνδη 0-1
Μπριζ-Γκενκ 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
Γκενκ 40
Μπριζ 39
Σεντ Ζιλουάζ 37
Άντερλεχτ 26
Γάνδη 26
Αντβέρπ 23
Play offs για μία θέση στο Conference League
Βέστερλο-Σαρλερουά 2-2
Μαλίν-Λέουβεν 1-1
Ντέντερ-Σταντάρ Λιέγης 13/4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
Μαλίν 24
Σαρλερουά 24
Λέουβεν 22
Βέστερλο 21
Σταντάρ Λιέγης 21 -2αγ.
Ντέντερ 19 -2αγ.
Play offs υποβιβασμού
Κορτράικ-Μπέρσχοτ 3-2
Σεντ Τρουίντεν-Σερκλ Μπριζ 3-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
Σεντ Τρουίντεν 37
Σερκλ Μπριζ 36
Κορτράικ 33
Μπέρσχοτ 18
* Ο 15ος και ο 16ος υποβιβάζονται απευθείας και ο 14ος δίνει μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον τρίτο της 2ης κατηγορίας.