Facebook Pixel Τένις - Κορωνοϊός: Μεγάλη έκπληξη - Δράση και πάλι στο τένις μέσα στον Μάιο
Άλλα Σπορ
| 2020-04-18 23:48:00

Μεγάλη έκπληξη - Δράση και πάλι στο τένις μέσα στον Μάιο

Sportdog Team
Μεγάλη έκπληξη - Δράση και πάλι στο τένις μέσα στον Μάιο

Τένις - Κορωνοϊός: Ο προπονητής της Σερένα Γουίλιαμς, Πατρίκ Μουράτογλου, τόνισε ότι η ακαδημία τένις που διαθέτει θα φιλοξενήσει ένα τουρνουά διάρκειας 5 εβδομάδων τον Μάιο, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στους παίκτες να επιστρέψουν στη... δράση, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εναρκτήρια έκδοση του «Ultimate Tennis Showdown (UTS)», το οποίο στοχεύει να καλύψει το κενό στο καλεντάρι του αθλήματος, που δημιουργήθηκε από την εξάπλωση του ιού, θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών σε εγκατάσταση της νότιας Γαλλίας και θα μεταδοθεί ζωντανά, όπως ανακοίνωσαν το Μεγάλο Σάββατο (18/04) οι διοργανωτές.

Η εκδήλωση θα συμμορφωθεί με τις εντολές που υπάρχουν για τις αποστάσεις ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια των οαικτών, προπονητών και του περιορισμένου αριθμού του προσωπικού, προσθέτει η ανακοίνωση. 

Η σεζόν του τένις διακόπηκε τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της Covid-19, που έχει μολύνει πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη κι έχει προκαλέσει περισσότερους από 154.000 θανάτους.

«Το UTS προορίζεται στο να γίνει μία εναλλακτική λύση σε αυτό που ήδη υπάρχει», δήλωσε ο συν-ιδρυτής του τουρνουά, Πάτρικ Μουράτογλου, ο οποίος προπονεί την κάτοχο 23 τίτλων Grand Slam πρωταθλήτρια, Σερένα Γουίλιαμς.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 16 ή 17 Μαΐου και οι 10 αγώνες του θα διεξαχθούν κάθε Σαββατοκύριακο για 5 εβδομάδες, μετρώντας συνολικά 50 αγώνες στη διάρκεια των μηνών Μαΐου και Ιουνίου.

Ο Αυστραλός, Αλεξέι Ποπιριν, θα αντιμετωπίσει στον εναρκτήριο αγώνα το νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, Νταβίντ Γκοφέν. Η πλήρης λίστα των παικτών θα ανακοινωθεί σύντομα, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές.

Οι οπαδοί θα έχουν τη δυνατότητα να ακούν τις συνομιλίες μετακύ των παικτών και των προπονητών. «Οι φίλαθλοι που θα παρακολουθούν από το σπίτι θα νιώσουν πιο κοντά από ποτέ με τα αστέρια του τένις μέσω μίας συναρπαστικής φόρμας», είπε ο συν-ιδρυτής του τουρνουά, Αλεξ Ποπίριν, ο πατέρας του Αλεξέι, νο103 στον κόσμο.

«Δεν χωρά αμφιβολία ότι το UTS, με συναρπαστικούς μονούς αγώνες και εκατομμύρια δολάρια ως χρηματικά έπαθλα, έχει την προοπτική να εξελιχθεί στην πιο συναρπαστική διοργάνωση του τένις παγκοσμίως.»

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags