Facebook Pixel Δημοσκόπηση-βόμβα: Οι μισοί κάτοικοι του Τόκιο δεν θέλουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων!
| 2020-06-29 11:55:00

Δημοσκόπηση-βόμβα: Οι μισοί κάτοικοι του Τόκιο δεν θέλουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων!

Sportdog Team
Δημοσκόπηση-βόμβα: Οι μισοί κάτοικοι του Τόκιο δεν θέλουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων!

Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του Τόκιο, αντιτίθενται στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, που θα φιλοξενήσει η πόλη τους το καλοκαίρι του 2021, όπως προέκυψε μετά τη μετάθεση της, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό είναι το συμπέρασμα δημοσκόπησης, που δείχνει πως το 51,7% εκείνων που απάντησαν στην έρευνα δύο ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης, αυτό το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν ότι θα ήθελαν να αναβληθούν ξανά ή να ακυρωθούν οι Αγώνες, ενώ το 46,3% δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα διεξαχθούν το 2021.

Ειδικότερα, το 27,7% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε μια «καθαρή» και απλή ακύρωση και το 24% μια δεύτερη αναβολή, την ώρα που το 31,1% ελπίζει για Αγώνες «μειωμένου μεγέθους» και το 15,2% για μία κανονική διοργάνωση.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά από το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo και το τηλεοπτικό κανάλι Tokyo MX από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου, με την συμμετοχή 1.030 κατοίκων του Τόκιο.

Η διοργάνωση του 2021, έχει προγραμματισθεί να αρχίσει στις 23 Ιουλίου, διατηρώντας την επωνυμία Tokyo-2020.

«Θα διοργανώσουμε Αγώνες σε ένα ασφαλές και γαλήνιο περιβάλλον για αθλητές και θεατές από το εξωτερικό, καθώς και για τους κατοίκους του Τόκιο», δήλωσε πρόσφατα η κυβερνήτης της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιούρικο Κόικε.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags