Facebook Pixel Στέφανος Τσιτσιπάς: Του... έβγαλε το λάδι! Ζόρικη πρόκριση με σπουδαία ανατροπή για τον Τσιτσιπά στο Indian Wells
Άλλα Σπορ
| 2021-10-13 08:23:00

Του... έβγαλε το λάδι! Ζόρικη πρόκριση με σπουδαία ανατροπή για τον Τσιτσιπά στο Indian Wells (vid)

Sportdog Team
Του... έβγαλε το λάδι! Ζόρικη πρόκριση με σπουδαία ανατροπή για τον Τσιτσιπά στο Indian Wells (vid)

Παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Φάμπιο Φονίνι και πήρε την πρόκριση για την φάση των "16" του τουρνουά Indian Wells.

 

Στέφανος Τσιτσιπάς: O κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε πίσω σε σετ και μπρέικ, όμως τελικά κατάφερε να επικρατήσει του Ιταλού αντίπαλού του με 2-6, 6-3, 6-4 σε 2 ώρες και 2 λεπτά και να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τρίτο γύρο του εν λόγω τουρνουά.

Εκεί θα βρει τα ξημερώματα της Πέμπτης (περίπου στις 4) τον Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ, Νο.27 στην παγκόσμια κατάταξη, που άφησε εκτός με 6-4, 6-2 τον Κριστιάν Γκαρίν.

Στα του αγώνα, ο Φονίνι ξεκίνησε με μπρέικ το ματς χάρη σε 3 αβίαστα λάθη στο φόρχαντ του Τσιτσιπά, που τα έστειλε όλα στο φιλέ.

Ο Ιταλός κράτησε το σερβίς του και στρίμωξε τον Στέφανο, που συνέχισε τα λάθη, με τον Ιταλό να κάνει το 3-1 με love game και στη συνέχεια το 4-1 με νέο μπρέικ χάρη σε δύο αβίαστα του Έλληνα αθλητή.

Ο Φονίνι έσωσε μπρέικ πόιντ και έκανε το 5-1 στο σερβίς του ενώ είχε δύο σετ πόιντ στο σερβίς του Τσιτσιπά, με τον Ελληνα τενίστα να τα σώζει και να μειώνει σε 5-2. Ο Ιταλός έκλεισε όμως το σετ με λάθος επιστροφή του "Τσίτσι".

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά κερδίζοντάς το και είχε ευκαιρία για μπρέικ στο δεύτερο, αλλά ο Φονίνι το έσβησε.

Κάπου εκεί ξύπνησε ο Στέφανος και βρήκε το πρώτο του μπρέικ στο ματς με λάθος του Ιταλού για να ισοφαρίσει σε 2-2 και κράτησε με winner το σερβίς του, παίρνοντας ξανά προβάδισμα με 3-2.

Σε εκείνο το σημείο άρχισαν τα λάθη του Φονίνι, με τον Τσιτσιπά να φτάνει σε ένα ακόμη μπρέικ και να κατά το σερβίς του, φτάνοντας στο 5-2.

Ο Ιταλός μετά από 4 σερί χαμένα games μείωσε σε 5-3 και ο Στέφανος σέρβιρε για το σετ, το οποίο και πήρε με τρεις συνεχόμενους άσους!

Στο τελευταίο σετ ο Φονίνι πήρε το πρώτο γκέιμ, ενώ είχε διπλή ευκαιρία για μπρέικ στη συνέχεια, αλλά ο Τσιτσιπάς έκανε το 1-1 και στη συνέχεια προηγήθηκε με 3-2.

Ο Φονίνι μείωσε σε 4-3 με στοπ βολέ σε ένα γκέιμ που έχανε με 0-30. Ο Τσιτσιπάς με καλό σερβίς έκανε το 5-3 και ο Φονίνι σέρβιρε για να μείνει στο ματς, κάνοντας το 5-4, όμως τελικά ο Έλληνας τενίστας έφτασε σε τριπλό ματς πόιντ και τελείωσε με τον δέκατο άσο την πρόκριση.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags