Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Ένα επιθετικό πολυεργαλείο για Ολυμπιακό - Όχι σε 10 εκατομμύρια - Θυμίζει... Σουντανί" (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-03-27 15:25:00

"Ένα επιθετικό πολυεργαλείο για Ολυμπιακό - Όχι σε 10 εκατομμύρια - Θυμίζει... Σουντανί" (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ένα επιθετικό πολυεργαλείο για Ολυμπιακό - Όχι σε 10 εκατομμύρια - Θυμίζει... Σουντανί" (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς έγινε... σύμβολο της Μόσχας και το deal το 19 εκατ. ευρώ. Η τρελή καριέρα του Αχμέντ Μούσα και η μεγάλη ευκαιρία των Πειραιωτών να κάνουν δικό τους, έναν παίκτη με σπουδαίες μεταγραφές και πέρασμα από την Premier League.
 

Ολυμπιακός: Σενάριο από Νιγηρία προέκυψε για τον Ολυμπιακό σχετικά με τον Αχμέντ Μούσα, ο οποίος από τον περασμένο Οκτώβριο είναι ελεύθερος και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Πρόκειται για έναν επιθετικογενή ποδοσφαιριστή με 88 γκολ και 62 ασίστ σε 322 αγώνες στην καριέρα του, στην οποία έχει καταγράψει συμμετοχές σε Champions League και Europa League, έχοντας παραστάσεις από Premier League, Eredivisie, τη ρωσική Σούπερ Λιγκ και το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι ο Μούσα έχει κάνει πολύ ακριβές μεταγραφές στην πορεία του. Η Λέστερ έβγαλε από τα ταμεία της 19 εκατ.Ευρώ για να τον πάρει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία τον απέκτησε 5 εκατ.Ευρώ από τη Φένλο.

Έβρεχε γκολ στη Ρωσία

Στη ρωσική ομάδα έκανε τις πιο γεμάτες και παραγωγικές χρονιές. Πέτυχε 53 γκολ από το 2012 μέχρι το 2016 που τον πήρε η Λέστερ, η οποία τον έδωσε δανεικό στην ΤΣΣΚΑ για ένα εξάμηνο το δεύτερο μισό της σεζόν 2017-2018, πετυχαίνοντας άλλα 9 τέρματα. Μπορεί τα στατιστικά του να μαρτυρούν μία εντυπωσιακή έφεση στο σκοράρισμα, στην αρχή της θητείας του στους Μοσχοβίτες όμως δεν ήταν όλα ρόδινα.

«Είχε θέματα στα τελειώματα, αλλά το διόρθωσε στην πορεία», θυμάται ο γνώστης του ρωσικού πρωταθλήματος Λευτέρης Ντανοβασίλης και προσθέτει: «Μπορούσε να παιξει στα άκρα και σαν δεύτερος επιθετικός. Δεν ήταν για την κορυφή επειδή είναι μικροκαμωμένος (1,71 μ.)».

Στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστή τον Αφρικανό δίνουν μία ικανοποιητική γεύση του τρόπου που αγωνίζεται. Μπορεί να συγκλίνει από τα άκρα και να προκαλέσει αναταραχές στις αντίπαλες άμυνες. Διαθέτει επίσης μακρινό σουτ αποτελώντας φόβο και τρόμο των τερματοφυλάκων.

Όχι σε 10 εκατ. ευρώ

Με τη Λέστερ είχε 21 συμμετοχές στην Premier League με δύο γκολ. Δεν κατάφερε όμως να πιάσει στις αλεπούδες. «Σκόραρε 2 σερί φορές στην Premier και χάθηκε στην σκιά των Βάρντι και Ιχεανάτσο. Ήταν στις άστοχες μεταγραφές που έκανε η Λέστερ στην μεταπρωταθληματικη εποχή, αλλά στην Αλ Νασρ ξανά βρήκε τα πατήματα του», απαντά στο Sportdog ο Φάνης Αγριτέλλης, εκ των υπευθύνων της ιστοσελίδας Έλληνες Υποστηρικτές Αγγλικού Ποδοσφαίρου (eyap.gr).

«Στη Νιγηρία ήταν wonderkid. Στη Φενλο ήρθε Ευρώπη πρώτη φορά και έβγαλε ματιά. Είχε πει όχι σε 10 εκατομμύρια της Βολφσμπουργκ. Μετά πήγε ΤΣΣΚΑ και έγινε σύμβολο της Μόσχας. Σημείο αναφοράς για τον Σλούτσκι. Ο λόγος που έφυγε από την Αλ Νασρ ήταν επειδή επρόκειτο να έκλεινε τον χειμώνα στην Γουέστ Μπρομ. Η κίνηση ναυάγησε και ο Μούσα έμεινε ξεκρέμαστος», προσθέτει.

Θυμίζει... Σουντανί

Ο Μούσα διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό για τα δεδομένα της Ελλάδας. «Είναι άκρως επιθετικό πολυεργαλείο. Έχει παίξει στις ομάδες του ως αριστερό εξτρέμ, ως επιθετικός, ως δεύτερος επιθετικός και ως δεξί εξτρεμ. Έχει πολύ ικανοποιητικά ποσοστά σε αναλογία συμμετοχών - γκολ - ασίστ που δείχνουν την συμμετοχή του στο επιθετικό παιχνίδι. Θυμίζει περίπτωση Σουντανί που είχε έρθει από τη Νότιγχαμ στον Ολυμπιακό μετά από πολύμηνη απραξία», σχολιάζει ο συντάκτης του ηλεκτρονικού περιοδικού για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

O Μούσα έχει πετύχει 15 γκολ σε 87 εμφανίσεις με την Εθνική Νιγηρίας. Παρότι είναι 7 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδα τους. «Μαζί με Οσιμεν, Ινενάτσο και Ονουάτσου πετάει φωτιές», κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στο COPA Africa του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χοντρό παιχνίδι" με Λιβάγια και Ολυμπιακό! Κίνηση που θα εξοργίσει την ΑΕΚ - Περιμένει... Βαλβέρδε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags