Facebook Pixel Sportdog.gr | Θα πάθεις πλάκα! Mercedes-Maybach S680 με κινητήρα V12 biturbo και τετρακίνηση (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2022-02-27 10:28:00

Θα πάθεις πλάκα! Mercedes-Maybach S680 με κινητήρα V12 biturbo και τετρακίνηση (ΦΩΤΟ)

Θα πάθεις πλάκα! Mercedes-Maybach S680 με κινητήρα V12 biturbo και τετρακίνηση (ΦΩΤΟ)

Η Mercedes-Maybach παρουσίασε την κορυφαία έκδοση S680 της ναυαρχίδας της η οποία συνεχίζει την παράδοση της υπερπολυτελούς λιμουζίνας με μακρύ μεταξόνιο και κινητήρα V12, έτσι ώστε να ανταγωνιστεί καλύτερα τις Rolls-Royce Ghost και Bentley Flying Spur.

Η δωδεκακύλινδρη S680 τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας πάνω από την "βασική" εξακύλινδρη S480 που κυκλοφορεί στην Κίνα και την οχτακύλινδρη S580 που είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το drive.gr.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο biturbo V12 6,0 λίτρων που αποδίδει 630 PS και 1.001 Nm! Όλη αυτή η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 9G Tronic και του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC, το οποίο στέλνει το 69% της ροπής στον πίσω άξονα. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 4,4" και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 209 km/h.

Να σημείώσουμε πως μετά από την κατάργηση του V12 από τη γκάμα των Mercedes-Benz και Mercedes-AMG λόγω ρύπων, το πανίσχυρο μοτέρ θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην Mercedes-Maybach.

Αισθητικά, η ακριβότερη και ισχυρότερη έκδοση της λιμουζίνας ξεχωρίζει μόνο από τα διακριτικά V12 και S680, καθώς διατηρεί τα χρωμιωμένα στοιχεία και την χαρακτηριστική διχρωμία του αμαξώματος που γνωρίζουμε ήδη από τις υπόλοιπες εκδόσεις. Το επιβλητικό μεταξόνιο των 3.396 mm, είναι κατά 180 mm μακρύτερο από την έκδοση Long Wheelbase της πιο "ταπεινής" Mercedes-Benz S-Class. 

Στην καμπίνα έχουμε συνολικά πέντε οθόνες με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX - τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", δύο κεντρικές οθόνες αφής 12,3", δύο οθόνες 11,6" για τους πίσω επιβάτες και ένα αποσπώμενο τάμπλετ ανάμεσα στα καθίσματα. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κορυφαίας ποιότητας με επενδύσεις από δέρμα Nappa να κυριαρχούν, και λεπτομέρειες από ξύλο και μέταλο.

Από τον εξοπλισμό δεν λείπουν οι αυτόματες πίσω πόρτες, τα κλιματιζόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα ανεξάρτητα καθίσματα με πολλαπλές λειτουργίες μασάζ και ανακλινόμενα υποπόδια, τα ανακλινόμενα τραπεζάκια, το ψυγείο, η διπλή πανοραμική ηλιοροφή, το προηγμένο σύστημα ενεργού noise cancelling, ο αυτόματα προσαρμοζόμενος εσωτερικός φωτισμός, το premium ηχοσύστημα Burmester® high-end 4D, η ενεργή αερανάρτηση Airmatic, το σύστημα τετραδιεύθυνσης και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα που χαρίζουν κορυφαία άνεση και ασφάλεια.

Η αρχική τιμή της Mercedes-Maybach S680 στη Γερμανία ξεκινά από τα €164.565,10. Στη χώρα μας, η πιο ταπεινή Mercedes-Benz S500 Long με ήπια υβριδικό twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων ξεκινά από τα €171.950, οπότε μια δωδεκακύλινδρη Maybach δεν θα μπορούσε παρά να είναι αρκετά ακριβότερη - εφόσον διατεθεί στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags