Facebook Pixel "Στον Στράτο" από τον Κώστα
| 2012-10-23 16:34:00

"Στον Στράτο" από τον Κώστα

"Στον Στράτο" από τον Κώστα

Η αφιέρωση του Κώστα Παπανικολάου στον Στράτο Περπέρογλου στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ο χρόνος συμμετοχής, η σύγκριση των δύο παικτών και το δόγμα "η ομάδα είναι πάνω από όλους".

Από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης του Στράτου Περπέρογλου από τον Ολυμπιακό, οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν κάπως συγκεχυμένες και αυτό δεν είχε να κάνει με τη δεδομένη αξία του Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος μάλιστα από τα πρώτα επίσημα ματς, έχει δείξει ότι ήταν από πριν έτοιμος για αυτή την αλλαγή φανέλας και καριέρας. Ωστόσο, οι φίλαθλοι των ερυθρολεύκων "ανησύχησαν" (και εξακολουθούν να το κάνουν σε κάποια από τα παιχνίδια) για το χρόνο συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου.

Βλέπετε, ο νεαρός παίκτης μετά και την περυσινή σεζόν, όπου από τον Μάρτιο και μετά, εμφανιζόταν κάθε αγώνα και καλύτερος, κάθε εβδομάδα και πιο έμπειρος, κατάφερε να "κερδίσει" τον κόσμο του Ολυμπιακού και με την απόδοσή του και με τον αρκετά πιο εξωστρεφή, από αυτόν του Περπέρογλου, χαρακτήρα. Συνεπώς, η έλευση του Περπέρογλου (ο οποίος είναι τουλάχιστον δύο κλάσεις ανώτερος από τον περυσινό συνδιεκδικητή της θέσης, Μάρκο Κέσελ) ήταν λογικό να "ψαλιδίσει" το χρόνο του Παπανικολάου, όχι απαραίτητα επειδή ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είναι καλύτερος, απλώς διότι είναι εξίσου καλός και κυρίως προσφέρει διαφορετικά πράγματα πάνω στο παρκέ από τον Παπανικολάου.

Αυτό ήταν και το κριτήριο του Γιώργου Μπαρτζώκα όταν έλεγε "ναι, τον θέλω" για τον Περπέρογλου, ότι οι δύο παίκτες θα συμπλήρωναν ο ένας τον άλλον στα αγωνιστικά στοιχεία που απαιτεί η θέση τους (ο Περπέρογλου είναι ένας πολύ καλός σουτέρ, για πιο σετ παιχνίδια και τακτικές, ενώ η ικανότητά του να παίζει με πλάτη στο καλάθι, αποτελεί σημαντικό όπλο για διάφορα plays του Ολυμπιακού, ενώ ο Παπανικολάου είναι εξαιρετικός στο γρήγορο τέμπο, παίζει πολύ καλή άμυνα, βοηθάει στα ριμπάουντ και έχει αυτό το χαρακτήρα, που είναι ικανός να αλλάξει το ρυθμό ενός αγώνα).

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι μεταξύ των δύο παικτών δεν υπάρχει ούτε κόντρα, ούτε αντιπαλότητα, παρά μόνο υγιής ανταγωνισμός, που στην τελική μόνο καλύτερους μπορεί να τους κάνει. Και αυτό φάνηκε στο ΟΑΚΑ, όταν ο Παπανικολάου ευστόχησε στο καθοριστικό όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, τρίποντο, περίπου 2.30 λεπτά πριν το τέλος του ματς. Μόλις η μπάλα έπεσε στο διχτάκι, ο Παπανικολάου γύρισε προς τον πάγκο του Ολυμπιακού και έδειξε τον Στράτο Περπέρογλου, αφιερώνοντας το τρίποντο σε αυτόν.

Ήταν μια κίνηση, ενδεικτική της σχέσης τους, αλλά κυρίως της νοοτροπίας που εξακολουθεί να ισχύει στο ΣΕΦ: ότι η ομάδα πρέπει και είναι πάνω από όλους. Ανεξαρτήτως ονομάτων και θέσεων. Αυτό ισχύει από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο παίκτη.

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags