Facebook Pixel Ελλαδάρα να γουστάρεις! Νίκησε τους Πολωνούς και πάει Πόλη για τα νοκ-άουτ!
| 2017-09-06 19:10:00

Ελλαδάρα να γουστάρεις! Νίκησε τους Πολωνούς και πάει Πόλη για τα νοκ-άουτ!

Ελλαδάρα να γουστάρεις! Νίκησε τους Πολωνούς και πάει Πόλη για τα νοκ-άουτ!

Ναι, αυτή ήταν η πραγματική Ελλάδα! Η επίσημη αγαπημένη πραγματοποίησε το καλύτερο ματς στην διοργάνωση, νίκησε τους Πολωνούς με 95-77 και πήρε την πρόκριση στους "16". Κορυφαίοι Καλάθης (double-double), Σλούκας!

Αυτή μάλιστα ήταν Ελλάδα! Οι διεθνείς μας έπαιξαν με την πλάτη στον τοίχο, πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνισή τους μέχρι τώρα στο τουρνουά και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση τους Ευρωμπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσουν την Λιθουανία.

Η "γαλανόλευκη" είχε σε φοβερή μέρα τον Κώστα Σλούκα που τελείωσε το ματς με 26 πόντους, όμως ο καταλύτης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν ο Νικ Καλάθης, που με 24 πόντους και 10 ασίστ έκανε τα πάντα στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας.

Άμυνα με τα... μάτια, "τρελό" τρίποντο, ανέλαβαν Σλούκας - Καλάθης

Οι διεθνείς μας μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και στα πρώτα δύο λεπτά είχαν πάρει προβάδισμα 8-4 απέναντι στους Πολωνούς, οι οποίοι προσπάθησαν από την αρχή να "χτυπήσουν" την ελληνική ομάδα μέσα στο καλάθι.

Μάλιστα, ανέβασαν τον ρυθμό του αγώνα αναγκάζοντας και την Εθνική να ακολουθήσει, κάτι που δεν βγήκε σε καλό στην "γαλανόλευκη", αφού η Πολωνία άρχισε να παίρνει τα ηνία, περνώντας μπροστά με 14-20 στο 7'.

Η Ελλάδα μάρκαρε με τα... μάτια, καθώς επέτρεψε στην αντίπαλό της να σκοράρει αρκετά ελεύθερα σουτ, τόσο από κοντινή, όσο και από μακρινή απόσταση. Η διαφορά έφτασε στο +8 για τους Πολωνούς, όμως ο Σλούκας μείωσε σε 23-29 στην λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο ήταν το χειρότερο αμυντικά για την Εθνική στην διοργάνωση.

Η δεύτερη περίοδος ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό, αφού η επίσημη αγαπημένη πήρε απόφαση να παίξει άμυνα, ούσα και πολύ εύστοχη στα τρίποντα, ήτοι 70% (7/10). Με ένα 9-0 προηγήθηκε με 32-29 και με +6 (37-31) ύστερα από πέντε συνεχόμενους πόντους του πολύ καλού Παπανικολάου.

Και μπορεί η Πολωνία να μείωσε σε 39-37, όμως οι διεθνείς μας ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι και έχοντας καλό ρυθμό, πήγαν το σκορ στο +8 (49-41) μετά από ένα εξαιρετικό γκολ - φάουλ από τον φοβερό Σλούκα, που είχε άξιο συμπαραστάτη στην περιφέρεια τον Καλάθη. Ο τελευταίος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 10 πόντους και 5 ασίστ, όντας ο ιθύνων νους στο δημιουργικό κομμάτι της Εθνικής.

Δεν χανόταν η πρόκριση με τέτοιο Καλάθη! 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και για αυτό φρόντισαν οι Κούλιγκ, Βατσίνσκι και Κόζαρεκ, οι οποίοι με τα προσωπικά τους καλάθια δεν άφηναν την Εθνική να ξεφύγει στο σκορ. Μάλιστα, με πόντους του τελευταίου η Πολωνία βρέθηκε μπροστά με 58-59, όμως με τον Καλάθη να κάνει τρομερά πράγματα στο δημιουργικό, αλλά και στο κομμάτι του σκοραρίσματος η "γαλανόλευκη" πέρασε ξανά σε ρόλο οδηγού (62-59). 

Το 70-67 της τρίτης περιόδου προμήνυε... θρίλερ, όμως οι διεθνείς μας δεν επέτρεψαν να εξελιχθεί σε τέτοιο. Ο τρομερός Καλάθης και οι εξαιρετικοί Σλούκας, Μπουρούσης και Παπαγιάννης έβαλαν την Πολωνία στα... σχοινιά και την χτύπησαν αλύπητα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα, καθώς η Εθνική ήταν πολύ εύστοχη και χαρακτηριστικό είναι το 13/20 τρίποντα με το οποίο τελείωσε το αποψινό παιχνίδι. Το 87-75 περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος δεν μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα που είχαν πάρει τον δρόμο τους.

Το τελικό 95-77 έδωσε την πολυπόθητη νίκη στην Ελλάδα, που με αυτό τον τρόπο πήρε την πρόκριση στους "16" του Ευρωμπάσκετ και πλέον θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για το νοκ - άουτ ματς εναντίον της Λιθουανίας.

Αυτοί ξεχώρισαν

Πρώτος και κύριος πρωταγωνιστής της φοβερής εμφάνισης της Εθνικής μας ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος τελείωσε το ματς με double - double, ήτοι με 24 πόντους και 10 ασίστ, έχοντας 4/7 τρίποντα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο εκπληκτικός Σλούκας με 26 πόντους και 5/6 τρίποντα, ενώ εξαιρετικά έπαιξαν οι Παπαγιάννης, Μπουρούσης και Πρίντεζης.

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 49-43, 70-67 , 95-77

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 24 (10ασ.), Μπουρούσης 10, Σλούκας 26 (5/6τρ.), Παππάς 3, Παπαγιάννης 8 (8ρ.), Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 2, Αντετοκούνμπο.

Πολωνία (Τέιλορ): Σοκολόβσκι 2, Τσελ 0/6σ., Κούλιγκ 26 (10/13σ., 7ρ.), Ζαμόσκι 5, Πονίτκα 8, Βατσίνσκι 17 (6ασ.), Κόζαρεκ 12 (9ασ.), Γκίελο, Καρνόβσκι 7

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags