Facebook Pixel "Καλύτερος Λοτζέσκι για Ολυμπιακό - Παλικάρι ο Λεσόρ - Γίνεται με απλήρωτους; - Πιτίνο χωρίς ρόστερ"
| 2019-06-11 15:42:00

"Καλύτερος Λοτζέσκι για Ολυμπιακό - Παλικάρι ο Λεσόρ - Γίνεται με απλήρωτους; - Πιτίνο χωρίς ρόστερ"

του Γιώργου Κτενά
"Καλύτερος Λοτζέσκι για Ολυμπιακό - Παλικάρι ο Λεσόρ - Γίνεται με απλήρωτους; - Πιτίνο χωρίς ρόστερ"

Έλληνας άσος για μεταγραφές και "αιωνίους". Σούπερ ανάλυση!

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στους Ματίας Λεσόρ και Ματ Τζάνινγκ σε δηλώσεις του στο sportdog ο Φώτης Λαμπρόπουλος, που την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα της Εστουδιάντες.

Ο Έλληνας άσος σχολίασε ακόμα τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ, στη φετινή παρουσία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά και στη δική του καριέρα. 

"Λοτζέσκι σε καλύτερο επίπεδο"

Κύριε Λαμπρόπουλε, ποια είναι η άποψή σας για τον Λεσόρ, που το ρεπορτάζ θέλει τον Ολυμπιακό να εξετάζει την περίπτωσή του;

"Τον ήθελαν κάποιες ομάδες στην Ισπανία, γιατί είναι μικρός σε ηλικία και έκανε πολύ καλή σεζόν. Έχει πολύ καλά στοιχεία, είναι αυτό που λέμε ο ψηλός που χρειάζεται μια ομάδα. Δυνατό παλικάρι, πηδάει ψηλά, τελειώνει τις φάσεις. Έχει πολύ καλά στοιχεία στη θέση 5. Αμυντικά είναι αρκετά καλός και γρήγορος, έχει γρήγορα πόδια. Επιθετικά δεν είναι τόσο χαρισματικός, έχει low post  βέβαια, αλλά δεν είναι για βασικός στην Ευρωλίγκα. Θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί, το είδαμε και με τον ΛεΝτέι και άλλους. Όλοι χρειάζονται χρόνο προσαρμογής".

Στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού υπάρχει και το όνομα Ματ Τζάνινγκ. Πώς σχολιάζετε τη δική του περίπτωση;

"Αν και δεν είχαμε παίξει ως αντίπαλοι, τον έχω δει να αγωνίζεται και είναι παίκτης που χρειάζεται κάθε ομάδα. Έχει ρυθμό, σουτ, ενέργεια. Θυμίζει τον Λοτζέσκι αλλά σε καλύτερο επίπεδο. Δεν έχει και τους τραυματισμούς του Αμερικανού. Έχει δοκιμαστεί για πολλά χρόνια στην Ευρώπη, είναι έτοιμος για υψηλό επίπεδο. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Μπασκόνια έφτασε στο τσακ για να περάσει στο φετινό Final4. Με την ευκαιρία, όμως, υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μπορούν να κάνουν άλμα στην Ευρωλίγκα από το ισπανικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν παίκτες με πολύ καλά στοιχεία, παίκτες που έχουν καλό μέλλον".



"Δεν είχε ανταγωνιστικό ρόστερ ο Πιτίνο"

Πώς σχολιάζετε όσα έγιναν στο ελληνικό μπάσκετ το τελευταίο διάστημα;

"Δεν ήταν καθόλου ευχάριστα αυτά τα γεγονότα. Χάλασαν δύο-τρεις εβδομάδες για να περιμένουν, ενώ έπρεπε να είχε δοθεί η λύση καιρό πριν. Ο Βασιλακόπουλος και οι υπόλοιποι έπρεπε να είχαν δώσει τη λύση".

Αγωνιστικά πώς είδατε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό φέτος;

"Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε όλο τον χρόνο να μπει σε αυτό που ήθελε ο Μπλατ, αλλά οι επιλογές που έκανε, τα προβλήματα που υπήρχαν και άφησαν μήνες απλήρωτους τους παίκτες, δεν μπορούσαν παρά να επηρεάσουν την ομάδα. Και ο Παναθηναϊκός ήθελε να πάει στο Final4, με τον Πιτίνο άλλαξε σελίδα και προχώρησε. Αλλά το θέμα ήταν με το ρόστερ, που δεν το είχε φτιάξει εκείνος και δεν ήταν τόσο πολύ ανταγωνιστικό".

Για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, αν αποχωρήσει ο Πιτίνο, έχει κυκλοφορήσει το όνομα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ποια είναι η δική σας άποψη;

"Θεωρώ ότι οι Έλληνες προπονητές είναι πολύ καλοί. Ο Πρίφτης είναι πολύ καλός, ο Ιτούδης, ο Σφαιρόπουλος. Ο Πεδουλάκης έκανε φοβερή σεζόν με το Περιστέρι. Οι Έλληνες προπονητές που είναι καλοί, πολλοί και καταξιωμένοι. Θεωρώ ότι αξίζουν να έχουν την ευκαιρία για να πάνε σε μεγαλύτερη ομάδα". 

Τέλος, θα μας πείτε δύο λόγια για τη δική σας καριέρα; 

"Τελείωσε η σεζόν στην Ισπανία, σώθηκε η ομάδα. Δεν έχω κάτι τώρα, αλλά πάλι στο εξωτερικό θα ψάξω για να παίξω μπάσκετ τη νέα χρονιά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεταγραφή-έκπληξη για Μάντζαρη - Τον "αρπάζει" Έλληνας προπονητής - Τον... χαρίζει ο Ολυμπιακός;


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags