Facebook Pixel ΑΕΚ - Νίκος Ζήσης: "Ο Σπανούλης ήθελε Ζήση στον Ολυμπιακό – Επόμενη επιστροφή Σλούκας – Ο Παπαλουκάς... πήρε Σαντ Ρος"
Μπάσκετ
| 2020-01-17 17:23:00

"Ο Σπανούλης ήθελε Ζήση στον Ολυμπιακό – Επόμενη επιστροφή Σλούκας – Ο Παπαλουκάς... πήρε Σαντ Ρος"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ο Σπανούλης ήθελε Ζήση στον Ολυμπιακό – Επόμενη επιστροφή Σλούκας – Ο Παπαλουκάς... πήρε Σαντ Ρος"

Ατακάρες για τη μεταγραφή-βόμβα της ΑΕΚ. Εκεί θα βοηθήσει!

Η ΑΕΚ έριξε... βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ με την επιστροφή του Νίκου Ζήση. Ο ερχομός του 36χρονου γκαρντ συνοδεύτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό καθώς όπως έχει επιτυχημένα ειπωθεί αποτελούσε «απωθημένο» των οπαδών της Ένωσης. Δεν ήταν λίγες οι φορές άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια που ο παίκτης είχε προσεγγιστεί από την κιτρινόμαυρη πλευρά αλλά δεν επήλθε γάμος.

Μπορεί ο ερχομός του Ζήση να συνοδεύεται από μεγάλες τυμπανοκρουσίες, υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη που είναι περισσότερο επιφυλακτική με την περίπτωσή του. Ειδικά από τη στιγμή που η μεταγραφή θα γίνει για να καλύψει το κενό της αποχώρησης του Σαντ Ρος.

«Η επιστροφή του Ζήση άργησε 10 χρόνια. Ο Σαντ Ρος ήταν μεγάλος παίκτης. Έκανε 30 δουλειές μέσα στο παιχνίδι και είχε πολύ μεγάλη προσφορά. Πήγε ΤΣΣΚΑ και έπαιξε απευθείας στον αγώνα με τη Ρεάλ και ήταν από τους καλύτερους παίκτες. Είναι μεγάλος αθλητής», ήταν το πρώτο σχόλιο του Αντώνη Πανταζή, παλαίμαχου μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ στο Sportdog.

Μπορεί να αναπληρώσει το κενό του ο Ζήσης; «Όχι με καμία κυβέρνηση. Αλλά μπορεί να βοηθήσει. Είναι έμπειρος και κοντρολαρισμένος. Δεν περιμένεις και πάρα πολλά αλλά έχει την πείρα και το πλεονέκτημα ότι έχει προϋπάρξει στην ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται δηλαδή προσαρμογή», απαντά ο βετεράνος άσος.

Με την άποψη του Αντώνη Πανταζή συμφωνεί και ένας από τις μεγαλύτερες πένες της αθλητικής δημοσιογραφίας. Ο λόγος για τον Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, ο οποίος για πολλούς αποτελεί πατριάρχης του ενωσίτικου ρεπορτάζ.

«Η κίνηση αυτή έρχεται με καθυστέρηση χρόνων που οφείλεται στον παίκτη. Εγώ είμαι πικραμένος με τον Ζήση. Έφυγε από την ΑΕΚ γρήγορα και άργησε πολύ να επιστρέψει. Ιδιαίτερα πέρσι που του έγινε στρίμωγμα και είχε οικονομικές απαιτήσεις. Είναι πάντα δέσμιος των οικονομικών και έμεινε 15 χρόνια έξω, ενώ η ΑΕΚ τον είχε ανάγκη», αναφέρει ο έμπειρος ρεπόρτερ και προσθέτει:

«Θα τον αποκαλούσα, ότι είναι μία περίπτωση Σπανούλη. Είναι και κουμπάρος του. Ή θα έλεγα, ότι είναι ένας Σλούκας, ο οποίος και αυτός έχει προτιμήσει το εξωτερικό και είναι υπό επιστροφή μάλλον στον Ολυμπιακό».

Ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης πάντως έδωσε ένα ελαφρυντικό στον Νίκο Ζήση. «Οπωσδήποτε είναι προς τιμήν του το γεγονός, ότι δεν πείστηκε ποτέ από την πίεση που του άσκησε ο Σπανούλης, για να πάει στον Ολυμπιακό, όπου κατ'επανάληψη διαβάζαμε ότι πάει εκεί. Παρέμεινε καθαρός και έτσι γύρισε πάλι πίσω ως πρώην Ενωσίτης», αναφέρει.

Μπορεί να αναπληρώσει ο Ζήσης το κενό του Σαντ Ρος; «Όχι με κανένα τρόπο, λόγω ηλικίας. Ο Ρος ήταν πληθωρικότερος του Ζήση σε περισσότερους αγωνιστικούς τομείς. Ο Αμερικανός είχε γρήγορα πόδια και αντοχή», απαντά και συμπληρώνει: «Εγώ στην αρχή νόμιζα, ότι θα έφερναν τον Ζήση για να τον έχουμε όπως τον Αλβέρτη στον Παναθηναϊκό. Εγώ εκεί θα τον ήθελα. Εφόσον τον φέρνουν ως παίκτη, εγώ είμαι λίαν επιφυλακτικός. Τον Ρος δεν θα τον έδινα ποτέ όσα λεφτά και να μου έδιναν. Τον Ρος ο Παπαλουκάς τον άρπαξε από την ΑΕΚ. Ο Παπαλουκάς είναι ο άνθρωπος της ΤΣΣΚΑ στην Ελλάδα. Αυτός έκανε όλη τη δουλειά. Είθε να μείνει προσωρινή αυτή η «διάλυση» της ΑΕΚ που είδαμε με Μπαντίρμα. Η εμφάνιση δεν ήταν καθόλου καλή».

Τί θα δώσει η παρουσία του Ζήση στην ΑΕΚ: «Ο Ζήσης θα δώσει ένα ελληνικό κύρος, του οποίου εγώ είμαι οπαδός. Έζησα και την ομάδα του '68. Ο φίλος μας ο Ηλίας (σ.σ.Παπαθεοδώρου) έλεγε ότι θα έκανε μία ομάδα ελληνική, αλλά αυτό δεν το βλέπω. Με ανησυχεί και δεν συμφωνώ με τον Ζήση, γιατί είναι ηλικιωμένος. Και ο Ματσιούλις είναι ηλικιωμένος αλλά κάλλιστα μπορεί να παίξει το ρόλο του ηγέτη. Δηλαδή  για μένα ο Λιθουανός είναι μεγαλύτερη προσωπικότητα. Πάντως η ΑΕΚ έχει γεμίσει μεγάλους σε ηλικία παίκτες. Γι'αυτό είχαμε και το τελευταίο τετράλεπτο με την τουρκική ομάδα. Τα τελευταία τετράλεπτα είναι καρμανιόλα για την ΑΕΚ. Ο Ζήσης εκεί δεν θα βοηθήσει. Εγώ δεν ενθουσιάζομαι με την επιστροφή του. Εγώ ήθελα να γυρίσει νωρίτερα και θα ήθελα να ήταν λιγότερο επηρεασμένος από τον σπανουλισμό. Αυτό εμένα με έχει παγώσει. Δεν μπορώ να πανηγυρίσω. Έπρεπε να γυρίσει νωρίτερα και να μην ήταν τόσο απαιτητικός από την ΑΕΚ, στην οποία έκανε το τεράστιο άλμα του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τον έκλεισε ο Ίβιτς, έρχεται άμεσα στην Αθήνα για την ΑΕΚ - Τρομερή... ανατροπή λόγω Καρέρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags