Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Στον "αέρα" δύο top παίκτες, σενάριο που θυμίζει... Καλάθη!
| 2020-08-13 14:52:00

Στον "αέρα" δύο παικταράδες του ΠΑΟ - Σενάριο που θυμίζει... Καλάθη - Ανατροπή μόνο με Δημήτρη!

του Pick n' Scroll
Στον "αέρα" δύο παικταράδες του ΠΑΟ - Σενάριο που θυμίζει... Καλάθη - Ανατροπή μόνο με Δημήτρη!

Ο Παναθηναϊκός με τον Διαμαντίδη και τον Αλβέρτη μπροστάρηδες έκανε πολύ καλή δουλειά. Σε γρήγορο χρονικό διάστημα φτιάχτηκε το ρόστερ και με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, το ρόστερ αυτό είναι ικανοποιητικό.

Άλλωστε πρώτιστος στόχος του "τριφυλλιού" πλέον είναι η 8άδα και βλέπουμε. Κάτι τέτοιο θεωρείτο αυτονόητο όλα τα χρόνια. Πλέον, όμως, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να κατακτηθεί.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκoς έχει καταφέρει να φτιάξει έναν εξαιρετικό ελληνικό κορμό. Μπορεί να έφυγε ο Καλάθης, αλλά υπάρχουν στο ρόστερ ο 26χρονος Παπαπέτρου, ο 24χρονος Μήτογλου, ο 23χρονος Παπαγιάννης, ο 27χρονος Ογκαστ, ο 21χρονος Καλαϊτζάκης και πιο πίσω ο 26χρονος Μποχωρίδης και ο 30χρονος Κασελάκης.

Δεν είναι ο κορμός, που είχε ο Παναθηναϊκoς στα χρόνια των Γιαννακόπουλων και του Ομπράντοβιτς, αλλά για τα δεδομένα που υπάρχουν, είναι πολύ καλός.

Τη σεζόν 2021-2022, όμως, θα υπάρχει αυτός ο κορμός; Είναι ερώτημα, στο οποίο η απάντηση δεν είναι εύκολη. Κι αυτό, γιατί το επόμενο καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι ο Παπαπέτρου με τον Μήτογλου. Δύο βαριά χαρτιά της ομάδας, δύο πολύ μεγάλα συμβόλαια.

Ποιος μπορεί να ξέρει τι θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι; Σωστό είναι αυτό. Αλλά δεν θα είναι εύκολο για τον Παναθηναϊκό να κρατήσει και τους δύο, αν εξακολουθεί να υπάρχει το διοικητικό καθεστώς που υπάρχει τώρα. Το καθεστώς, δηλαδή, "έσοδα-έξοδα". Είδαμε άλλωστε και ότι ο Καλάθης έφυγε. Δεν έγινε καν προσπάθεια να μείνει.

Ειδικά του Παπαπέτρου η περίπτωση θα είναι πολύ δύσκολη. Κι αυτό, γιατί το κασέ του το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Ποσό που εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα δώσει ο Παναθηναϊκός. Και επιπλέον θα πρέπει να έχει πείσει το "τριφύλλι" ότι μπορεί να σταθεί επάξια στην Ευρωλίγκα. Γιατί όσα λεφτά και αν δώσεις σε έναν παίκτη, όπως ο Παπαπέτρου, δεν θα είναι εύκολο να μείνει σε μία ομάδα που δεν θα μπορεί να πάει πολύ ψηλά.

Στα 27 του (θα είναι 27 το επόμενο καλοκαίρι) ο "Πάπι" θα θέλει να είναι σε μια ομάδα που να μπορεί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Αν θα είναι έτσι ο Παναθηναϊκoς, γιατί να μη θέλει να μείνει. Αν, όμως, δεν είναι έτσι, τότε θα είναι πολύ δύσκολο για το "τριφύλλι" να τον διατηρήσει στις τάξεις του.

Για τον Μήτογλου τα πράγματα δεν θα είναι τόσο δύσκολα, αλλά θα εξαρτηθεί και από την πορεία που θα έχει φέτος ο 24χρονος. Γιατί αν παίξει πάρα πολύ καλά, θα αυξηθεί και η ζήτησή του. Φέτος είναι να πάρει 600.000 ευρώ, οπότε καταλαβαίνει κανείς τι θα γίνει, αν παίξει πολύ καλά. Είναι μάλιστα ψηλός κοντά στα 2.10, που σουτάρει πολύ καλά από μακριά. Εδώ έβγαλαν και πήραν μεγάλα συμβόλαια μετριότητες, όπως ο Μότουμ και ο Τιλί, γιατί να μην πάρει ο Μήτογλου;

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι τόσο ο Παπαπέτρου, όσο και ο Μήτογλου έχουν και βλέψεις ΝΒΑ. Μάλιστα, γι' αυτόν τον λόγο ο Μήτογλου άλλαξε προ μηνών ατζέντη, πηγαίνοντας στην τεράστια εταιρεία που λέγεται Wasserman.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι υποθέσεις. Γιατί αν στο μεταξύ επιστρέψει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα αλλάξει άρδην και το σκηνικό. Γιατί άλλο Παναθηναϊκoς με Γιαννακόπουλο και άλλο χωρίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς θα ήταν ο ΠΑΟ με Δημήτρη - Δίδυμο Καλάθη-Πάνγκος - Πιέρ αντί Κασελάκη - Παππάς και Γιεκίρι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags