Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεύτερο σερί διπλό η Ζαλγκίρις - Υπέταξε τη... μισή Χίμκι (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2020-10-10 22:20:00

Δεύτερο σερί διπλό η Ζαλγκίρις - Υπέταξε τη... μισή Χίμκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Δεύτερο σερί διπλό η Ζαλγκίρις - Υπέταξε τη... μισή Χίμκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ζαλγκίρις «υπεταξε» τη Χίμκι από την οποία αγωνίστηκαν μόλις επτά παίκτες, με τους Λιθουανούς να πατάνε... γκάζι από τα μισά της δεύτερης περιόδου και παρά την αντίδραση που έβγαλαν οι γηπεδούχοι στο τελευταίο δεκάλεπτο, να παίρνουν τη νίκη με 70-84.

Η Χίμκι είχε εξ αρχής δύσκολο έργο, καθώς από την ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις απουσίαζαν οι Αλεξέι Σβεντ, Στέφαν Γιόβιτς και Γκρεγκ Μονρό, Έρικ ΜακΚόλουμ, Γιάνις Τίμα, Εβγκένι Βορόνοφ, Τζόρνταν Μίκι και Μαξίμ Μπαράσκοβ ελέω κορωνοϊού και τραυματισμών και «κατέβηκε» αναγκαστικά στην αναμέτρηση έχοντας μόλις οκτώ παίκτες στο ρόστερ της.

Η Ζαλγκίρις από το δεύτερο δεκάλεπτο ανέβασε «στροφές» και με εξαιρετικά ποσοστά από τα 6.75 αλλά και με τους ψηλούς να κάνουν καλή δουλειά στον τομέα των ριμπάουντ, πήρε μια διαφορά που έφτασε και τους 21 πόντους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Χίμκι «αντέδρασε» μείωσε στους επτά πόντους, όμως η Ζαλγκίρις με... σύμμαχο τη γραμμή των τριών πόντων πήρε τη νίκη με 70-84.

Στο ξεκίνημα η Χίμκι είχε τον πρώτο λόγο και με τους Καράσεβ και Βιάλτσεφ πήρε ένα μικρό προβάδισμα (8-2) το οποίο σε συνδυασμό με την υπεροχή που είχε σε ευστοχία και σε δημιουργία έναντι της Ζαλγκίρις διατηρούσε σχεδόν μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ρούμπιτ και Γιανκούνας ανέλαβαν δράση και κατάφεραν να μειώσουν για τους Λιθουανούς σε 20-17 με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Τζερέμπκο ήταν σε καλή μέρα και φτάνοντας τους 12 πόντους στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έδωσε ταυτόχρονα «αέρα» εννέα πόντων στους γηπεδούχους (26-17). Γκριγκόνις και Γουόκαπ ευστόχησαν από τα 6.75 και μείωσαν σε 28-23 στα μισά του δεκαλέπτου. Η Ζαλγκίρις από εκεί και πέρα πάτησε... γκάζι, βρήκε μεγάλα σουτ από τον Ρούμπιτ και τον Χέις και με ένα σερί 13-0 πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά με 28-33. Ο Μιλάκνις είχε «συνδεθεί» για τα καλά με το καλάθι και έχοντας 3/3 τρίποντα, αλλά και με τη βοήθεια του Ρούμπιτ μέσα από τη ρακέτα κατάφερε να δώσει ένα καλό προβάδισμα εννέα πόντων στους φιλοξενούμενους μέχρι την ανάπαυλα (32-41).

Με ένα επιμέρους σκορ 4-16 ξεκίνησε η τρίτη περίοδος με τους Γκριγκόνις και Χέις να ηγούνται της επιθετικής προσπάθειας των Λιθουανών και να γίνονται και οι δύο διψήφιοι ενώ παράλληλα η Ζαλγκίρις είχε «χτίσει» μια διαφορά 21 πόντων (36-57). Η Χίμκι έκανε μια προσπάθεια και μείωσε στους 15 πόντους, όμως οι Λιθουανοί έχοντας το εξαιρετικό 10/21 τρίποντα δεν δυσκολεύτηκαν μέχρι το τέλος της περιόδου να αυξήσουν και πάλι τη διαφορά στους 19 (48-67).

Οι γηπεδούχου με ένα σερί 8-0 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου με τους Μπούκερ και Ζάιτσεφ μείωσαν σε 56-67. Ο Γκριγκόνις ευστόχησε από τη γραμμή των τριών πόντων μετά από 4μιση λεπτά, όμως ο Οντινόκοφ απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Τζερέμπκο και Μπούκερ μείωσαν ακόμα περισσότερο και έριξαν τη διαφορά στους επτά μετά από αρκετή ώρα (63-70). Τα σουτ τριών πόντων ήταν αυτά που «κρατούσαν» την Ζαλγκίρις σε θέση οδηγού με τους Μιλάκνις και Γκριγκόνις να μην αστοχούν και να διαμορφώνουν το 65-78. Κάπου εκεί, με μόλις τρία λεπτά να απομένουν η Χίμκι είχε τη θέληση αλλά όχι τις λύσεις και τις δυνάμεις, με την Ζαλγκίρις τελικά να παίρνει τη νίκη με 70-84.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 32-41, 48–67, 70-84

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags