Ολυμπιακός: Στην επόμενη μέρα των Ερυθρόλευκων και πώς πρέπει αυτή να είναι δομημένη, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Νίκος Λινάρδος.

Σχολίασε ποιοι από τους ξένους και τους Έλληνες πρέπει να συνεχίσουν, πού πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα, αλλά σημείωσε και την ανάγκη για επιστροφή στην Α1.

"Για αυτό πρέπει να επιστρέψει στην Α1 - Να μείνει ο Μπαρτζώκας" - Ατάκα για το κράξιμο

"Δεν υπάρχει το ερώτημα για το αν θα πρέπει να είναι στην Α1, αισθανόμουν ευτυχισμένος και προβληματισμένος ως παίκτης και προπονητής όταν αντιμετώπιζα τόσο μεγάλη ομάδα. Ανεξάρτητα πόσο καλή ομάδα είναι, μόνο η φανέλα του Ολυμπιακού έχει μεγάλο ειδικό βάρος. Η Α1 είναι φτωχή χωρίς τον Ολυμπιακό, είναι ανάγκη να επανέλθει στην Α1 η ομάδα. Ειδικά στην επόμενη αγωνιστική περίοδο που πρέπει να αναβαθμιστεί το ελληνικό πρωτάθλημα, με ανοιχτά τα γήπεδα κ.λπ. Άλλωστε, χρειάζεται να παίζει για να βρίσκει ρυθμό η ομάδα, με ένα ματς λιγότερο από τους αντιπάλους του, αφαιρεί από την αγωνιστική ταυτότητα. Χρειάζεται ένα ακόμα παιχνίδι σοβαρό μέσα στην εβδομάδα, πλην της Ευρωλίγκας", ανέφερε στην αρχικη του τοποθέτηση στο sportdog o Νίκος Λινάρδος. 

Πρέπει να συνεχίσει ο Μπαρτζώκας στην άκρη του πάγκου;

"Στηρίζω πάντα τους Έλληνες προπονητές, πολύ περισσότερο τον Γιώργο που είναι προσωπικός φίλος και είχαμε συνεργαστεί. Μπορεί να του επισυνάπτουν ευθύνη όταν χάνει το ματς στους 1 ή 2 πόντους, αλλά δεν είναι έτσι η πραγματικότητα. Νομίζω ότι τουλάχιστον πρέπει να έχει την ευκαιρία την επόμενη σεζόν, γιατί φέτος έπαιζε μόνο σε ένα ταμπλό φέτος, αυτό της Ευρωλίγκας. Από εκεί και πέρα ήταν δύσκολα και λόγω του ρόστερ, μπορεί να έγιναν και κάποια λάθη στη σύνθεση της ομάδας, αλλά από πλευράς μπάτζετ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πιο πίσω στην Ευρωλίγκα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες".

"Αυτοί να φύγουν από Ολυμπιακό - Βασικοί Παπανικολάου-Βεζένκοφ - Δεν είναι φόβητρο ο Κουφός"

Μπορούμε να πούμε ποιοι μπορούν να συνεχίσουν στην επόμενη μέρα και ποιοι όχι;

"Για να είμαστε αυστηροί, με αντικειμενικά κριτήρια, αν ξεκινήσει από τους ξένους θα βγάλει τον ΜακΚίσκ, που ανανέωσε. Οι υπόλοιποι είναι υπό αμφισβήτηση αν θα είναι στην ομάδα και την επόμενη χρονιά. Κάποιες επιλογές δεν ανταποκρίνονται στην ομάδα, αλλά από την άλλη κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα έχει αλλαγές, πιέζει η ανάγκη για αποτελέσματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Μπαρτζώκας θα ψάξει καλά την αμερικανική αγορά, για να βρει καλούς παίκτες παίκτες".

Στους Έλληνες; 

"Στο ελληνικό κομμάτι να πούμε, αρχικά, περαστικά στον Παπανικολάου που θα πρέπει να στηριχτεί πάνω του η ομάδα, όπως και στον Βεζένκοφ. Το κέρδος από την φετινή σεζόν είναι η πρόοδος του Βεζένκοφ, είναι καλυμμένος στη θέση 3-4 με αυτούς τους δύο παίκτες ο Ολυμπιακός. Φημολογείται και η επιστροφή του Αγραβάνη, που θα είναι χρήσιμος, ενώ υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που ακούγονται ότι μπορούν να στελεχώσουν. Δεν συζητάμε ότι ο Σλούκας θα μείνει, και του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερος γιατί φέτος περιμέναμε περισσότερα. Σε Πρίντεζη και Σπανούλη δεν μπορείς να τους πει πότε θα σταματήσουν, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ο ρόλος που θα έχουν. Ο Λαρεντζάκης είναι η ευχάριστη έκπληξη από τον ελληνικό κορμό. Πρέπει να μείνει, μπαίνει μέσα και δίνει το 100% και είναι θετικός. Χρειάζεται να είναι σταθερός. Ο Κουφός δεν ξέρω πώς αισθάνεται, έχει δυνατότητες, δεν είναι ο σέντερ που είναι φόβητρο (η έλλειψη μιλουτίνοφ φάνηκε καθαρα), αλλά και ο Κουφός έχει θέση στην ομάδα. Τα υπόλοιπα παιδιά, Χαραλαμπόπουλος, Νικολαΐδης και οι υπόλοιποι πρέπει να μείνουν στο ρόστερ, γιατί με δύο αγωνιστικές υποχρεώσεις την εβδομάδα όπως ελπίζουμε, σίγουρα χρειάζεται ετοιμοπόλεμους 15 παίκτες. Το βασικό στοιχείο είναι να επανέλθει στην Α1, να προσθέσει 1-2 Έλληνες παίκτες από την Α1 και να κοιτάξει να βρει καλούς Αμερικάνους που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή αγορά".  

"Δεν είναι Σπανούλης ο Σλούκας - Ταιριάζει σε Ολυμπιακό ο Γκος Ουίλιαμς περισσότερο από ΠΑΟ"

Μπορεί το δίδυμο Σλούκας-Βεζένκοφ να γίνουν νέοι Σπανούλης-Πρίντεζης;

"Ασφαλώς Σπανούλης-Πρίντεζης είναι τα μεγαλύτερα ονόματα τα τελευταία χρόνια στην ομάδα και, από πλευράς θέσεων, ο Βεζένκοφ μπορεί να το κάνει. Όσον αφορά τον Σλούκα δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο του Σπανούλη στην αντίστοιχη ηλικία: Στην νυν ηλικία του ΣΛούκα ο Σπανούλης ήταν πιο παραγωγικός  και επικίνδυνος. Αλλά, μοιραία, θα έχει τον ρόλο του Σπανούλη στην ομάδα, καθώς αντέχει το βάρος της φανέλας".

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Γκος Ουίλιαμς μπορεί να απασχολήσει τον Ολυμπιακό - Αλλά και τον Παναθηναϊκό. Ποια είναι η άποψή σας και σε ποια από τις δύο ομάδες θα ταίριαζε καλύτερα;

"Είναι πολύ καλή περίπτωση, είναι έτοιμος παίκτης. Αλλά εξαρτάται από το μπάτζετ. Ο Ολυμπιακός θα έχει τη δυνατότητα να στοχεύεις σε παίκτες, έχει χρονικό πλεονέκτημα για να σχεδιάσει την ομάδα, άρα δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις. Οι Αγγελόπουλοι θα έχουν και κίνητρο αν επιστρέψουν στην Α1. Εκτός αν βρουν συμπαίκτη στο οικονομικό, γιατί όλες οι οικογένειες (Αγγελόπουλοι, Γιαννακόπουλοι) έχουν ματώσει όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ. Κρίνω ότι ταιριάζει περισσότερο στο ρόστερ του Ολυμπιακού ο Γκος Ουίλιαμς. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις ανανεώσεις στον Παναθηναϊκό, είναι και ο ερχομός του Χεζόνια στη μέση, αν θα μείνει ή όχι. Εξαρτάται από τα λεφτά, αλλά θεωρώ ότι ταιριάζει περισσότερο στον Ολυμπιακό". 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μάχη" Ολυμπιακού - ΠΑΟ για… θηρίο 2.18μ. - Επιστρέφει από το ΝΒΑ - Έκαναν… έγκλημα στο Λιμάνι!