Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Κλασικός εκτελεστής" για Ολυμπιακό - Άλλο επίπεδο - Αυτόν θέλει για τη... βρωμοδουλειά ο Μπαρτζώκας
| 2021-04-21 11:30:00

"Κλασικός εκτελεστής" για Ολυμπιακό - Άλλο επίπεδο - Αυτόν θέλει για τη... βρωμοδουλειά ο Μπαρτζώκας

"Κλασικός εκτελεστής" για Ολυμπιακό - Άλλο επίπεδο - Αυτόν θέλει για τη... βρωμοδουλειά ο Μπαρτζώκας

Δύο παίκτες που θα βοηθήσουν τον Σλούκα και θα αναβαθμίσουν την περιφέρεια των Πειραιωτών. Λόιντ και Γουόκαπ βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο και το Sportdog.gr σας παρουσιάζει τα υπέρ και τα κατά τους. Δείτε τους σε δράση μέσα από τα βίντεο του SEBHL!
 

Ολυμπιακός: Τα ονόματα των Τζόρνταν Λόιντ και Τόμας Γουόκαπ, δύο παικτών που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια κι έχουν φανερώσει δείγματα της ποιότητας τους, έχουν συνδεθεί με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού εδώ και μερικές ημέρες, καθώς οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη βγει από νωρίς στην αγορά, επιχειρώντας να αναβαθμίσουν την περιφερειακή τους γραμμή. Αμφότεροι οι Αμερικανοί παρουσιάζουν, εκ πρώτης όψεως, δύο βασικά πλεονεκτήματα: είναι σε εξαιρετική ηλικία, 28 ετών έκαστος, αλλά έχουν παράλληλα και ουσιαστική προϋπηρεσία στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι δηλαδή σχετικά ασφαλείς επιλογές ως προς την προσαρμογή που θα χρειαστούν στις απαιτήσεις, αφού ξέρουν το πρωτάθλημα, έχουν βρεθεί στο ΣΕΦ ως αντίπαλοι, ενώ παράλληλα έχουν φιλοδοξία κι αρκετά χρόνια καλού μπάσκετ μπροστά τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λόιντ πέρασε τη σεζόν στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, καταγράφοντας εντυπωσιακά νούμερα μεν (17.3 πόντους, 3.6 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ σε 29 παιχνίδια), ως μέλος μιας από τις πιο αδύναμες ομάδες της λίγκας δε. Ο άλλοτε παίκτης της Βαλένθια είναι ένας πολύ καλός σκόρερ με ηγετικά χαρακτηριστικά και εκτελεστική ποικιλία, που νιώθει άνετα όταν λειτουργεί ως κλασσικός "εκτελεστής". Φέτος ήταν τρίτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα και είχε στο ενεργητικό του 13 παιχνίδια με 20+ πόντους! Δεν είναι άσσος, αλλά περισσότερο «δυάρι» παλαιάς κοπής. Χρειάζεται δίπλα του έναν παίκτη να διατηρεί τις ισορροπίες και να τον καλύπτει αμυντικά και δημιουργικά, μιας κι ως επί το πλείστον επιφορτίζεται με αμιγώς επιθετικά καθήκοντα.

Είναι αθλητικός, με δυνατή σωματοδομή και 193 εκατοστά ύψους. Χρησιμοποιεί συχνά διεισδύσεις, «χτυπώντας» τις αντίπαλες άμυνες προς τα μέσα, ενώ στο μακρινό σουτ, αν και είναι ικανός σουτέρ, πολλές φορές υπερβάλλει κάπως, παίρνοντας πολλές προσπάθειες πίσω από τα 6.75 μέτρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει το ποσοστό του, όμως όπως είδαμε και πέρσι στην Βαλένθια, ο Λόιντ μπορεί να είναι αποτελεσματικός στο περιφερειακό σουτ (43% σε 18 αγώνες), αρκεί να κάνει τις σωστές επιλογές, εφόσον περιορίσει τις περιττές ενέργειες. Σε γενικές γραμμές, ο παλιός παίκτης των Τορόντο Ράπτορς είναι ένας παίκτης που δεν διέθετε στο ρόστερ του ο φετινός Ολυμπιακός και σίγουρα θα αναβάθμιζε την γραμμή των γκαρντ, σε σύγκριση με παίκτες όπως ο Χάρισον κι ο Τζένκινς που προσέφεραν λίγα πράγματα στην επίθεση. Το ζήτημα στην περίπτωση του, είναι κατά πόσο θα ταίριαζε το παιχνίδι του με εκείνο του Κώστα Σλούκα.

Από την άλλη, ο Γουόκαπ είναι περισσότερο αυτό που συχνά λέμε "παίκτης ομάδας". Ώριμος και πιο... εγκεφαλικός παίκτης, εξυπηρετεί το πλάνο του προπονητή, δεν παίζει για τους αριθμούς του, κοιτά πως θα είναι πρώτα απ' όλα ωφέλιμος για το σύνολο. Έχει γερό σκαρί που τον βοηθά στο να είναι αξιόπιστος αμυντικός κι επιπλέον προσφέρει αρκετά και στο κομμάτι της δημιουργίας. Στην καλή του βραδιά, τον έχουμε δει να μοιράζει σταθερά πάνω από 5 τελικές πάσες, αξιοποιώντας συχνά τους συμπαίκτες του. Φέτος οι αριθμοί του (8.2 πόντοι, 4.5 ασίστ, 3 ριμπάουντ) παρουσίασαν μια μικρή πτώση σε σχέση με πέρσι, ωστόσο ο έμπειρος πλειμέικερ παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο, όντας ένα απαραίτητο πολυεργαλείο των 25 λεπτών στη φαρέτρα του κόουτς Σίλερ, στη μηχανή της Ζάλγκιρις. 

Ο Γουόκαπ γνωρίζει πια άριστα την Ευρωλίγκα, μετρώντας 96 συμμετοχές στην τριετή καριέρα του στο πρωτάθλημα. Έχει καταφέρει να επιβιώσει (και με το παραπάνω) στο τοπ επίπεδο, παρότι προερχόταν από μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικής, την γερμανική Λούντβιχσμπουργκ. Έχει δείξει πως είναι μια μονάδα που δουλεύει, βελτιώνεται και γενικότερα η λέξη συνέπεια τον χαρακτηρίζει. Στα συν του, προσθέστε το ότι είναι τρομερά αξιόπιστος από την γραμμή των βολών, με ποσοστό καριέρας 86%, πράγμα διόλου ασήμαντο για μια ομάδα όπως οι ερυθρόλευκοι, που παραδοσιακά έχουν μέτριο ποσοστό στην εν λόγω κατηγορία. Ο Γουόκαπ από μόνος του δεν είναι παίκτης που θα εκτοξεύσει τον νέο Ολυμπιακό, όμως θα μπορούσε να αποτελέσει μια χρήσιμη λύση που θα έκανε την... βρωμοδουλειά στην περιφέρεια και θα αποφόρτιζε από αρμοδιότητες των/τους αρχίσκορερ της ομάδας.

Υπό μια έννοια, θα λέγαμε πως αν ο Ολυμπιακός αποκτούσε "πακέτο" αυτούς τους δύο, θα ήταν το ιδανικό σενάριο, αφού έχουν αντικρουόμενα χαρακτηριστικά, δεν... τρακάρουν, αντιθέτως αλληλοσυμπληρώνονται. Θα μπορούσαν να "δέσουν" μεταξύ τους, αλλά παράλληλα και να βοηθούσουν τους ήδη υπάρχοντες και κυρίως, τον Κώστα Σλούκα. Οι Λόιντ και Γουόκαπ ως δίδυμο θα έφερναν νέα στοιχεία στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, θα φρέσκαραν το backcourt, αλλά ας περιμένουμε πρώτα να δούμε τι θα συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για καλούς παίκτες με παραστάσεις πρωταθλητισμού, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν λάμψη... Λάρκιν ή Μίσιτς, όμως θα ήταν... έξυπνες μεταγραφές, ικανές να δώσουν ξανά μια νότα αισιοδοξίας τους φίλους της ομάδας.

Για περισσότερα μπασκετικά highlights και αφιερώματα για παίκτες από ολή την Ευρώπη, επισκεφθείτε το κανάλι SEBHL στο YouTube και κάντε εγγραφή για να μη χάνετε κανένα νέο βίντεο!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μάχη" Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για Αντετοκούνμπο - Εξελίξεις με Θανάση - Τέλος το συμβόλαιο!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags