Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία ο Μπαρτζώκας - Αυτόν τον Έλληνα να πάρει - Φέρνει πίσω στο ΣΕΦ τον…"
| 2021-05-03 12:00:00

"Δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία ο Μπαρτζώκας - Αυτόν τον Έλληνα να πάρει - Φέρνει πίσω στο ΣΕΦ τον…"

του Γιώργου Κτενά
"Δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία ο Μπαρτζώκας - Αυτόν τον Έλληνα να πάρει - Φέρνει πίσω στο ΣΕΦ τον…"

"Αν ήταν Έλληνας αντί Μπλατ στο ΟΑΚΑ, θα..."! Ανάλυση-φωτιά για τον νέο Ολυμπιακό, τις σωστές επιλογές που πρέπει να κάνει ο κόουτς Μπαρτζώκας για να επιστρέψει στα πλέι οφ της Euroleague, αλλά και σχόλια για το μέλλον των Σπανούλη και Βεζένκοφ.

Ολυμπιακός: Σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας των Ερυθρόλευκων αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, στο sportdog, ο Νίκος Λινάρδος.

Aπό την αποκάλυψη του Μπλατ για το γεγονός ότι δεν συμφωνούσε με την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μέχρι το μέλλον του Σπανούλη, τον Βεζένκοφ, την επόμενη μέρα της ομάδας γενικότερα.

"Δύσκολη η απόφαση για Μπλατ - Σωστή διαχείριση από Μπαρτζώκα - Να μην κάνει λάθος"

"Ήταν δύσκολη απόφαση για τον προπονητή να πάρει την ομάδα και να φύγει, ήταν περισσότερο διοικητική απόφαση. Σίγουρα οποιαδήποτε τέτοια πράξη είναι ο,τι χειρότερο για το πρεστίζ της ομάδας και του αθλήματος. Αν ήμουν στη θέση του μπορεί και εγώ να είχα πάρει αυτή την απόφαση: Ή θα πήγαινε κόντρα με όλες τις συνέπειες ή θα έπρεπε να υπακούσει και να συνεχίσει. Θέλω να πιστεύω ότι αν υπήρχε Έλληνας προπονητής στη θέση του Μπλατ, όπως και στη θέση τού Πασκουάλ όταν ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη με πούλμαν, δεν θα υπήρχε ίδια αντίδραση. Δύσκολη απόφαση, ο Μπλατ προτίμησε να μην φτάσει στα άκρα και να συμπορευτεί με την απόφαση της διοίκησης", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο γνωστός μπασκετάνθωπος.

Πώς θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού;

"Σωστή διαχείριση στο μπάτζετ χρειάζεται. Ξέρω ότι ο Μπαρτζώκας είναι πολύ έμπειρος και ξέρει να ψάχνει πολύ καλά την αγορά και να διαχειριστεί το μπάτζετ. Η αίσθησή μου είναι ότι φέτος δεν πρέπει να λαθέψει καθόλου, ούτε καν σε έναν ξένο. Δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, φέτος θα είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα όσον αφορά την κρίση σε προπονητή και παίκτες. Οι Έλληνες που θα αποτελέσουν τον κορμό να βγουν μπροστά και να λυθεί το θέμα του Σπανούλη".

"Να μην κατεβάζει την μπάλα ο Σπανούλης - Δεν του κόβεις το μπάσιμο - Κάνει παπάδες στη..."

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με την περίπτωση του Σπανούλη;

"Δεν μπορεί να του πει κανείς πότε να σταματήσει, αλλά πρέπει να βρεθεί η σωστή λύση. Εφόσον παραμείνει, πρέπει να βρεθεί ο ρόλος που του ταιριάζει για να γίνει πιο χρήσιμος για τους συμπαίκτες του. Να κρατήσει Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη και Παπανικολάου και να μπορέσει να ενσωματώσει παιδιά που είναι μικρής ηλικίας. Βασική προϋπόθεση για εμένα είναι να θωρακίσει την ρακέτα του".

Θα μπορούσε η σωστή λύση για τον Σπανούλη να είναι η "μετακόμιση" στη θέση 2;

"Το μπάσιμο δεν μπορείς να του το κόψεις. Είναι από τους πιο προπονημένους Έλληνες παίκτες, χιλιάδες τόνοι προπόνησης και, μάλιστα, ιδιαίτερα μελετημένης. Δεν έχει θέμα φυσικής κατάστασης ο Σπανούλης, αλλά θα πρέπει να τον ελευθερώσει από το κατέβασμα της μπάλας. Από την πίεση να κατεβάζει την μπάλα. Για εμένα θα πρέπει παίρνει την μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα μιας επίθεσης και έπειτα να μένει σε εκείνον αν θα πάει στο 1 εναντίον 1 ή αν θα κάνει πάσα σε συμπαίκτη του για να τον κάνει μάγκα. Γιατί στις πάσες ο Σπανούλης κάνει παπάδες". 

"Καλή εναλλακτική ο... - Ματώνει τη φανέλα, μπαλώνει τρύπες - Θα γίνει ηγέτης"

Για τη θέση τού γκαρντ πάντως, έχουν γραφτεί τα ονόματα των Ουόκαπ, Λόιντ και Ντόρσεϊ. 

"Ο Ντόρσεϊ είναι όνομα που θα ακουστεί, είναι παιδί που δούλεψε με Έλληνα προπονητή, έχει ελληνική υπηκοότητα, πρέπει να παίξει και για την Εθνική ομάδα. Σίγουρα αν τον πάρει ο Ολυμπιακός θα έχει μια πολύ καλή εναλλακτική. Διαθέτει αθλητικότητα και σίγουρα θα έχει έναν ακόμα διεθνή παίκτη - Προτιμώ αυτό παρα να φέρει έναν ακόμα Αμερικάνο".

Μπορεί ο Βεζένκοφ να γίνει το πρώτο βιολί τής ομάδας την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο;

"Είναι ο παίκτης που έχει παρουσιάσει μεγαλύτερη πρόοδο. Παιδί που δουλεύει πολύ. Στη θέση αυτή είναι αρκετά δύσκολο να γίνει ηγέτης, γιατί δεν μπορεί να κουβαλήσει για αρκετή ώρα την μπάλα. Άρχισε από το 4, πήγε 3, είναι σίγουρη λύση για τον Ολυμπιακό και ματώνει τη φανέλα, μπαλώνει τρύπες, μπορεί να μαρκάρει λόγω ύψους μέχρι τη θέση 5, έχει καλες αμυντικές μετατοπίσεις. Από εκεί και πέρα για να γίνει ηγέτης θα πρέπει να τραβήξει σκοράρισμα. Αλλά με την παρουσία τού Σλούκα και δύο Αμερικανών, είναι δύσκολο. Εύχομαι να γίνει ηγέτης, θα είναι πρωτότυπο και σημαντικό: Δεν είναι μόνο το σκορ, πρέπει να γίνεις ηγέτης και στα αποδυτήρια. Λόγω ηλικίας είναι λίγο δύσκολο τώρα. Μετά από 2-3 χρόνια όμως, όταν καθιερωθεί περισσότερο, φυσικά. Προέρχεται από μπασκετική οικογένεια, έχει τρομερό χαρακτήρα, μπορεί να έχει ρόλο ηγέτη".

"Φόβητρο στη ρακέτα ο... - Σοφές επιλογές για να ξαναπάει στο Final8"

Είπατε νωρίτερα ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να θωρακίσει τη ρακέτα του. Υπάρχουν ονόματα στο ρεπορτάζ, από τον Οθέλο Χάντερ μέχρι τον Μουσταφά Φολ. Ποια είναι η δική σας άποψη;

"Η μια περίπτωση είναι λύση δοκιμασμένη, ο Χάντερ δηλαδή που έχει ξαναπεράσει από την ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί ξέρει τα αποδυτήρια, τι σημαίνει Ολυμπιακός, δεν θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής. Είναι διαφορετικός παίκτης όμως από τον Μουσταφά Φολ, που είναι 2,18 μ. και ίσως να έχει μεγαλύτερη διαθεση για να διακριθεί σε υψηλότερο επίπεδο. Είναι πολύ πιο δυνατός ο Φολ, αλλά ο Χάντερ είναι πιο κινητικός. Είτε με τον ένα ή τον άλλον θα έχει πλεονέκτημα που δεν τα είχε φέτος η ομάδα. Ο Φολ θα δώσει φόβητρο στη ρακέτα, αλλά ο Χάντερ είναι πιο κινητικός και γρήγορος".

Ποια είναι η άποψή σας για την απουσία των ελληνικών ομάδων από το Final8 της Ευρωλίγκας;

"Εύχομαι τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον Ολυμπιακό να κάνουν σοφές και οικονομικές επιλογές, να μην ξοδέψουν το μπάτζετ από την αρχή της σεζόν, ώστε να μπορούν να κάνουν αλλαγές αν χρειαστούν στη διάρκεια χωρίς να ματώσουν και να μην δημιουργήσουν πρόβλημα οικονομικό. Προφανώς είναι λυπηρό που στο Final8 δεν έχουμε ελληνική ομάδα και κάπου πάει να καταντήσει συνήθεια. Εύχομαι με τη σωστή διαχείριση που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν, του χρόνου να αντέξουμε και να δούμε μια από αυτές τις ομάδες στο Final".

Για να κλείσουμε, θα κάνετε ένα σχόλιο για τις εκλογές στην Ομοσπονδία; 

"Να πρυτανεύσει η λογική στις εκλογές της Ομοσπονδίας και να οδηγήσει τον καθρέφτη, που είναι η Εθνική ομάδα, να προκριθεί στην Ολυμπιάδα. Τα κουκιά είναι μετρημένα, από τη στιγμή που θα έρθει ο Πιτίνο και έχει βγει ότι είχαν μιλήσει με τον Σπανούλη για να επιστρέψει, πραγματικά να πάει έτσι το σχήμα. Η Εθνική είναι καθρέφτης, πρέπει να γίνουν όλα σωστά και γρήγορα στην ομάδα". 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο κινήσεις-έκπληξη οι Αγγελόπουλοι - Αυτόν ζήτησε ο Μπαρτζώκας - Σούπερ όνομα στην Ευρωλίγκα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags