Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το μεγάλο… κόλπο για τον νέο ΠΑΟ - Οι πρώτοι που έκλεισαν - Επιστροφή Έλληνα άσου στο ΟΑΚΑ!
Μπάσκετ
| 2021-05-04 05:59:00

Το μεγάλο… κόλπο για τον νέο ΠΑΟ - Οι πρώτοι που έκλεισαν - Επιστροφή Έλληνα άσου στο ΟΑΚΑ!

Του Χρήστου Δημόπουλου
Το μεγάλο… κόλπο για τον νέο ΠΑΟ - Οι πρώτοι που έκλεισαν - Επιστροφή Έλληνα άσου στο ΟΑΚΑ!

Η πεντάδα για τη νέα σεζόν και το μπάσκετ που θα παίξει το Τριφύλλι. Οι πρώτες συζητήσεις για το ρόστερ, ποιοι θεωρούνται... σίγουροι και ο μεγάλος κίνδυνος. Ποιος είναι ο Έλληνας παίκτης που έκανε εξαιρετική σεζόν και δείχνει έτοιμος να γυρίσει ξανά στο Μαρούσι;

Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει το μυαλό του στους δύο τίτλους που διεκδικεί εντός συνόρων, ωστόσο από τη διοίκηση όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, σχεδιάζουν σιγά σιγά την επόμενη ημέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει ήδη οι πρώτες κουβέντες με Χεζόνια, Νέντοβιτς, με τους δύο σταρ να είναι έτοιμοι να πουν το "ναι" και να παραμείνουν στα πράσινα. Το ίδιο θετικός στο να μείνει είναι και ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου, τη στιγμή που πιο δύσκολη περίπτωση συνιστά εκείνη του Ντίνου Μήτογλου. Κυρίως, γιατί ο παίκτης έχει αρχίσει να σκέφτεται ζωηρά την προοπτική του NBA.

Ο Όντεντ Κάτας μπορεί να αναζητά τα πρόσωπα για το νέο ρόστερ, όμως έχει κατασταλάξει στο τι θέλει να παρουσιάσει αγωνιστικά την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα ο Ισραηλινός τεχνικός επιθυμεί να παρουσιάσει το tall ball, το αντίστροφο δηλαδή του small ball. Ένα μπάσκετ με μια πεντάδα αποτελούμενη από ψηλά κορμιά από τη θέση 1 μέχρι τη θέση 3, με παίκτες σαν τον Χεζόνια και τον Παπαπέτρου στις θέσεις της περιφέρειας.

Τα ψηλά σχήματα μπορούν να επιστρέψουν στον Παναθηναϊκό να αποκτήσει μέγεθος σε όλη την πεντάδα του και να δημιουργήσει καταστάσεις υπέρ του miss match. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Παπαπέτρου και ο Χεζόνια είναι καλοί χειριστές, επιτρέπει στον "Εξάστερο" να μην παρουσιάσει συνάμα έλλειμμα ποιότητας. 

Επιστροφή Παπαδάκη στον Παναθηναϊκό

Η Ευρωλίγκα τελείωσε για τον Παναθηναϊκό νωρίς φέτος, με τους "πράσινους" να στρέφουν όλη την προσοχή τους στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Στην ομάδα είναι στόχοι αδιαπραγμάτευτοι οι εγχώριοι τίτλοι και αυτό, είναι κάτι που γνωρίζουν άπαντες στην ομάδα.

Εκτός από τις ανανεώσεις και τις μεταγραφές, στον "Εξάστερο" θα κληθούν το καλοκαίρι να αξιολογήσουν και τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ υπάρχουν οι Καλαϊτζάκης, Δίπλαρος, Μαντζούκας, με τον πρώτο ειδικά να έχει τεθεί σχεδόν εντελώς εκτός ροτέισον. Την ίδια στιγμή, που ο Δίπλαρος κερδίζει συνεχώς πόντους και μαζί την εμπιστοσύνη του Κάτας.

Το καλοκαίρι στην τριάδα των νέων, θα προστεθεί ακόμη ένας. Ο λόγος για τον Κώστα Παπαδάκη. Ο 23χρονος γκαρντ κάνει μια πάρα πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα της Λάρισας, έχοντας πραγματοποιήσει το πολυπόθητο limit up. Μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμα και η παραμονή του τη νέα περίοδο στον Παναθηναϊκό, εφόσον φυσικά πείσει το καλοκαίρι το τεχνικό επιτελείο. Η αλήθεια είναι ότι ο Παπαδάκης θα βάλει... δύσκολα ιδίως στον Καλαϊτζάκη, ο οποίος σε μια χρονιά μεταβατική δεν κατάφερε να βρει χρόνο και ρόλο. Έστω και μικρό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορυφαία ομάδα της Ευρώπης "σφήνα" για Χεζόνια - Χουνέρι από πρώην - Βρήκε... λεφτά η ΚΑΕ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags