Facebook Pixel Βασίλης Σπανούλης - Εθνική Ελλάδας: "Σπανούλης όπως Γκάλης και Γιαννάκης - Γι’ αυτό τον έφερε πίσω ο Πιτίνο - Το συζήτησε με Ολυμπιακό"
| 2021-06-01 13:23:00

"Σπανούλης όπως Γκάλης και Γιαννάκης - Γι’ αυτό τον έφερε πίσω ο Πιτίνο - Το συζήτησε με Ολυμπιακό"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Σπανούλης όπως Γκάλης και Γιαννάκης - Γι’ αυτό τον έφερε πίσω ο Πιτίνο - Το συζήτησε με Ολυμπιακό"

Οι λόγοι της μεγάλης επιστροφής και το τέλος καριέρας του μεγάλου Βασίλη Σπανούλη, που ίσως έρθει μετά από ένα μεγάλο τουρνουά με την Εθνική. Τι θα προσφέρει στα αποδυτήρια και η σύγκριση με τους Θρύλους του ελληνικού μπάσκετ. Συνέντευξη του Νίκου Λινάρδου στο Sportdog.gr

Βασίλης Σπανούλης - Εθνική Ελλάδας: Η είδηση προκάλεσε θόρυβο. Μετά από έξι χρόνια ο Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει στην Εθνική. Μετά από τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη (27/5) με τον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος του εξήγησε το πλάνο του για την «επίσημη αγαπημένη»  (όπως ήταν το προσωνύμιο που φέρει το ομοσπονδιακό συγκρότημα στο μπάσκετ) και αμφότεροι έδωσαν τα χέρια.

Έτσι η Ελλάδα θα έχει στο έμψυχο δυναμικό της, εν όψει του προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια, έναν τεράστιο παίκτη, έναν γίγαντα του ελληνικού μπάσκετ. Φυσικά ο στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο οποίος φαντάζει δυσκολότατος, όπως τόνισε μιλώντας στο Sportdog ο Νίκος Λινάρδος, ο οποίος είναι από τους ανθρώπους που έχουν ζήσει από πολύ κοντά τον Kill Bill.

Εκτός ότι συμμετείχε στο επιτελείο του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Εθνική το 2008, ήταν ο άνθρωπος που τον έφερε στο Μαρούσι, όταν ανέλαβε τον ΓΣΑ, το 2001, μια χρονιά μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα.

Τί θα δώσει η επιστροφή του Σπανούλη στην Εθνική;

«Είναι μία κίνηση, για να μαζευτεί η ομάδα γύρω από τον Σπανούλη. Είναι ηγέτης, επειδή έχει τη μπάλα στα χέρια του. Η ομάδα ξεκινά από αυτόν. Η συμμετοχή του Σπανούλη προσδίδει περισσότερη εμπειρία, περισσότερα κιλά μπάσκετ τόσο στο παρκέ όσο και στα αποδυτήρια, ακόμα και με τις συμβουλές που μπορεί να δίνει στους παίκτες εντός και εκτός παιχνιδιού. Σίγουρα θα δώσει ακόμα πιο ποιοτική προπόνηση. Γιατί ο Βασίλης, όσο και να γερνάει, είναι ένα πραγματικό σκυλί στην προπόνηση. Νομίζω ότι είναι για το καλό της ομάδας, γιατί σίγουρα θα υπάρχει και η αντίθετη άποψη που λέει, γιατί πήραν τον Σπανούλη και όχι έναν νεαρότερο».

Παίζει ρόλο η ηλικία;

«Είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του. Γι'αυτό είπε το ναι. Ξέρει, ότι όσο χρειαστεί, να παίξει, θα είναι θετικός. Ο Βασίλης έρχεται, να βοηθήσει και να παίξει στις πιο κρίσιμες στιγμές που μπορεί, να χρειάζεται ένας πιο έμπειρος. Οι Αμερικανοί προπονητές αρέσκονται, να καλούν ινδάλματα που μπορεί, να μην είναι 100% στην αγωνιστική κατάσταση. Ποντάρουν όμως στο κίνητρο και την καθοδήγηση που θα δώσει ένας τέτοιος παίκτης καθόλη τη διάρκεια μιας διοργάνωσης. Από το ξενοδοχείο, την ανάλυση ενός βίντεο και τον περίπατο στον ελεύθερο χρόνο, μέχρι μέσα στο γήπεδο. Αυτήν τη στιγμή η μάνα του λόχου θα είναι ο Βασίλης. Το προολυμπιακό τουρνουά θα είναι πολύ δύσκολο, όταν ο Καναδάς έχει 14 NBAers».

Ο Σπανούλης μπορεί να φτιάξει το ηθικό των νεαρότερων παικτών;

«Όλοι οι μικροί που είναι στην Εθνική Ομάδα θα αισθανθούν ένα δέος, όπως όλοι αισθανόμασταν ένα δέος που είχαμε συμπαίκτες τον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Δεν υπάρχει περίπτωση κανένας να μη σέβεται αγωνιστικά τον Βασίλη».

Η επιστροφή του Σπανούλη στην Εθνική ομάδα δεν θέτει προβλήματα στη σχέση του με τον Ολυμπιακό, μιας και η ομάδα του Πειραιά είναι σε κόντρα με τη διοίκηση της ΕΟΚ;

«Δεν υπάρχει προπονητής που να δουλεύει στον Ολυμπιακό και να μη θέλει τους παίκτες του στην Εθνική Ομάδα. Στον πάγκο της Εθνικής είναι ένας προπονητής που ήρθε από τις ΗΠΑ και έχει καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Για να πάρει ο Βασίλης αυτήν την απόφαση σημαίνει, ότι την έχει συζητήσει και με την ομάδα του. Εξάλλου είναι μεγάλο πράγμα για έναν παίκτη όπως ο Σπανούλης να κλείσει την καριέρα του μέσα από ένα μεγάλο τουρνουά». 

ΝΙΚΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ BASKETBALL CAMP

Το 2021 λειτουργεί ξανά το «Νίκος Λινάρδος Basketball Camp». Στην κατασκήνωση που βρίσκεται στο Σοφικό Κορινθίας, αγόρια και κορίτσια, από 6 μέχρι 16 χρονών θα μπορούν από τις 9 με 15 Ιουλίου και στις 3 με 9 Αυγούστου, να διδαχθούν τα μυστικά του μπάσκετ, να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Το πρόγραμμα του ΝΙΚΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ BASKETBALL CAMP 2021 σχεδιάζεται από τον έμπειρο κόουτς και τους συνεργάτες του με στόχο την ατομική βελτίωση των παιδιών που θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες ή αιτήσεις συμμετοχής, πατήστε ΕΔΩ


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι' αυτό ήρθε στην Ελλάδα ο Κώστας Αντετοκούνμπο - Εκεί θα παίξει - Απόφαση… σοκ από τον Γιάννη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags