Μάικ Τζέιμς: Ένα όνομα, που δεν κυκλοφορεί καθόλου για την ευρωπαϊκή αγορά, είναι αυτό του Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικάνος σούπερ σταρ μετά την αποπομπή του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρήκε την λύση, πηγαίνοντας μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν στο ΝΒΑ και τους Νετς. Μετά τους Νετς, όμως, πάλι στην ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να γυρίσει. Εχει συμβόλαιο με τους Ρώσους μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και εκεί ανήκει.

Από την στιγμή, όμως, που έμεινε ο Δημήτρης Ιτούδης στην Μόσχα, δεν μπορεί να υπάρχει Τζέιμς. Αυτό είναι δεδομένο και τελειωμένο. Ετσι πρέπει να βρεθεί λύση.

Και το μεγάλο ερώτημα, που μπαίνει, είναι τι θα γίνει; Θα είναι και του χρόνου στο ΝΒΑ ο Τζέιμς; ‘Η θα επιστρέψει στην Ευρώπη, όπου είναι αρχηγός και βασιλιάς; Είναι κάτι, που δεν μπορεί να απαντηθεί αυτή την στιγμή.

Υπάρχουν όμως κάποια δεδομένα. Ο Τζέιμς δεν παίζει σχεδόν καθόλου στα τελευταία παιχνίδια των Νετς. Και παράλληλα του χρόνου δεν είναι καθόλου εύκολο να βρει ο Αμερικάνος γκαρντ στο ΝΒΑ τα χρήματα, που είναι να πάρει από την ΤΣΣΚΑ. Ούτε καν στην Ευρώπη δεν είναι πλέον σίγουρο ότι μπορεί να τα βρει. Αν και είναι πιθανό για να μην πούμε σίγουρο ότι για να φύγει από τους Ρώσους, θα πρέπει να πάρει αποζημίωση. Πόσα χρήματα όμως θα είναι αυτή;

Αν προχωρήσουν μέχρι τέλους οι Νετς φέτος στο ΝΒΑ, οι περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες θα έχουν κλείσει τότε τους πλέι-μέικερ τους. Και για τον Τζέιμς οι επιλογές  θα είναι λίγες. Ελάχιστες

Στον Παναθηναϊκό θα τον ήθελαν τρέχοντας, αλλά καταλαβαίνετε με όσα αναφέραμε παραπάνω ότι η περίπτωση είναι πολύ περίπλοκη. Και μάλλον η άκρη θα βρεθεί από τον Αύγουστο και μετά όταν θα έχει τελειώσει το ΝΒΑ και οι ευρωπαϊκές ομάδες θα αρχίζουν τις προετοιμασίες τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έτσι σηκώνουν Ευρωλίγκα ΠΑΟ-Ολυμπιακός - Ντεσαβαντάζ για Μπαρτζώκα - Νέντοβιτς, Χεζόνια θα..."