Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Θα κάνει θαύματα στον Ολυμπιακό - Δεύτερη μεταγραφή-έκπληξη ο Μπαρτζώκας - Ο Σπανούλης θα..."
| 2021-06-06 12:00:00

"Θα κάνει θαύματα στον Ολυμπιακό - Δεύτερη μεταγραφή-έκπληξη ο Μπαρτζώκας - Ο Σπανούλης θα..."

του Γιώργου Κτενά
"Θα κάνει θαύματα στον Ολυμπιακό - Δεύτερη μεταγραφή-έκπληξη ο Μπαρτζώκας - Ο Σπανούλης θα..."

"Όλη η Ευρώπη για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, μετά το Μπάρτσα-Ρεάλ". Σούπερ ανάλυση για τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις των "Ερυθρολεύκων", η έκπληξη του Έλληνα κόουτς και γιατί είναι απαραίτητο για το... καλό του Τριφυλλιού, να επιστρέψει στην Α1 η ομάδα του Λιμανιού.

Ολυμπιακός: Σούπερ ανάλυση στο sportdog.gr από τον Γιώργο Καλαφατάκη για την επόμενη μέρα στην ομάδα, αλλά και για τους Φιλ, Μπλακ και Κάρτερ που φαίνεται ότι απασχολούν τους Πειραιώτες.

Ποιος μπορεί να αναβαθμίσει την παρουσία του στο Λιμάνι, ποιος μπορεί να προσφέρει άμεσα και σε ποιον λείπει η εμπειρία για να γίνει πρώτης τάξης λύση.

"Δεν είναι έτοιμος να προσφέρει - Θα κάνει θαύματα στον Ολυμπιακό - Και Φολ και Μπλακ"

"Ο Φολ είναι ακόμα είναι ακατέργαστος, δεν παίζει σύμφωνα με αυτά που θα παίξει στην πορεία, οι ψηλοί παίζουν πάντα καλύτερα πιο μεγάλοι σε ηλικία. Είναι βαρύς, ψηλός, δεν είναι πολύ αθλητικός, θέλει πίστωση χρόνου αν και είναι έτοιμος να προσφέρει. Στην πορεία θα κάνει θαύματα, να δυναμώσει τα πόδια του, να αντιμετωπίσει κοντύτερους παίκτες. Στο καλάθι είναι θηρίο", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog Γ. Καλαφατάκης.

Ποια είναι η άποψη που έχετε για τον Ταρίκ Μπλακ, που φέτος τον είδαμε με τη φανέλα της Ζενίτ;

"Είναι πιο αθλητικός από τον Φολ, ξέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι πιο έτοιμος. Η προσφορά του είναι συγκεκριμένη και θα είναι πιο γρήγορα έτοιμος. Από την άλλη ο Φολ μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το πώς θα τον χρησιμοποιήσεις. Αν μπεις στο μυαλό του Μπαρτζώκα, κάτι έχει στο μυαλό του για τον Φολ. Ίσως αποκτήσει και τον Φολ και τον Μπλακ".

"Θα δώσει πολλά ο Κάρτερ - Αυτό να γίνει με τον Σπανούλη στον Ολυμπιακό"

Στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού έχει βρεθεί και το όνομα του Κάρτερ, που πηγαίνει πολύ καλά με τη φανέλα του Λαυρίου.

"Και ο Κάρτερ και ο Ντιαλό, του Λαυρίου, ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλο ταλέντο ο Κάρτερ. Δεν είναι το ίδιο ειδικό βάρος που έχει το Λαύριο με τον Ολυμπιακό, η Ευρωλίγκα με το ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά είναι πολύ μικρός, είναι rookie χρονιά για εκείνον. Αν του δώσουν χρόνο και δεν περιμένουν πολλά από την πρώτη μέρα από εκείνον, έχει πολλά να δώσει. Καλό σουτ, διεισδυτικός, μακρύς, με καλή άμυνα, τα έχει όλα. Τι του λείπει; Τα παιχνίδια στο υψηλό επίπεδο και η πίεση, η αμφισβήτηση, το μπες-βγες, ο ανταγωνισμός, ότι με το πρώτο λάθος θα βγαίνει έξω. Θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά, να συνηθίσει σε αυτά. Θέλει πνευματική προετοιμασία, να είσαι έτοιμος για τη δυσκολία του ροτέισον που σκοτώνει τους παίκτες. Χρειάζεται ένα στάδιο προσαρμογής, για άλλου επιπέδου αντιπάλους, επειδή είναι σε φάση εξέλιξης. Αν αγκαλιαστεί θα προσφέρει".

Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα με τον Σπανούλη; Υπάρχει κουβέντα για το αν θα μπορούσε να βοηθήσει παίζοντας σταθερά στη θέση 2 και όχι ως πλέι μέικερ.

"Θα δώσει ποιοτικό χρόνο, από τη στιγμή που αποφασίσει να μείνει, θα έχει ποιοτικό χρόνο. Είναι καλύτερα να έχει την μπάλα και να αποφασίζει, όταν είναι μέσα στο παρκέ όλες οι επιθετικές εκφράσεις του Ολυμπιακού νομίζω ότι αφορούν τον Σπανούλη. Αν είναι στο πλάι, για να ξεμακαριστεί, τι τσεκ θα αντιμωπίσει, τι κούραση, είναι αλλιώς. Αν έχει την μπάλα, κουμαντάρει αυτός. Με βοήθεια στο πλάι δεν θα κουράζεται. Όπως στις καλές εποχές είχε τον Μάντζαρη, τον ξεκούραζε, τον βοηθούσε στο κατέβασμα κ.λπ. Με το που του έδινε τα ξεμαρκάριστα σουτ. του άνοιγε διαδρόμους. Τώρα που άλλαξε η κατάσταση και μεγάλωσε, θεωρώ ότι είναι καλύτερα να έχει την μπάλα ο Σπανούλης".

"Μεγάλα παιχνίδια ο Πρίντεζης - Στην Α1 ο Ολυμπιακός - Μοντέλο το Λαύριο"

Ποια είναι η άποψή σας για τον Πρίντεζη;

"Είναι σε θέση που, όπως και φέτος, έκανε κάποια μεγάλα παιχνίδια. Έτσι θα γίνει και του χρόνου, στο 4 και το 5 η ηλικία παίζει λιγότερο ρόλο, κάνεις μικρότερες αποστάσεις, έχεις λιγότερο την μπάλα στα χέρια, έχεις μικρότερους χρόνους με την μπάλα στα χέρια. Έχει την εμπειρία, το κορμί, μπορεί να έχει καλή απόδοση".

Τέλος, ποια είναι η άποψη που έχετε για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού, στην Α1 ή όχι.

"Είναι σημαντικό το πού θα παίζει. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να παίξει στην Α1, να έχει ρυθμό, ροτέισον καλύτερο, με την έννοια ότι μια καλή απόδοση, ένας τραυματισμός, ένα ντεφορμάρισμα, τα καλύπτεις καλύτερα μέσα από παιχνίδια πρωταθλήματος. Δεν γίνεται χωρίς Ολυμπιακό, πιστεύω ότι θα ανέβει, το ελπίζω, το θέλω, για καλό του ελληνικού μπάσκετ, κάνει καλύτερο τον Παναθηναϊκό. Το πιο δημοφιλές παιχνίδι είναι το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και μετά το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης. Υπάρχει μεγάλη απόσταση με τις υπόλοιπες ομάδες, ομάδα-μοντέλο το Λαύριο αλλά έχει διαφορά από τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Ασχολείται όλη η Ευρώπη με το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Το λέω για το μπάσκετ αυτό που λέω και όχι οπαδικά, είμαι από το 1975 στο άθλημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν χαρίζεται σε κανέναν ο Μαρτίνς - "Τελειώνει"... στα φιλικά ξένο άσο - Η τελευταία του ευκαιρία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags