Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Κανένας επενδυτής για Παναθηναϊκό - Ούτε Χεζόνια ούτε Νέντοβιτς" - Αποκάλυψη για Ζοτς, Σπανούλη
| 2021-07-04 22:15:00

"Κανένας επενδυτής για Παναθηναϊκό - Ούτε Χεζόνια ούτε Νέντοβιτς" - Αποκάλυψη για Ζοτς, Σπανούλη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Κανένας επενδυτής για Παναθηναϊκό - Ούτε Χεζόνια ούτε Νέντοβιτς" - Αποκάλυψη για Ζοτς, Σπανούλη

Οι μεταγραφές του Τριφυλλιού και η ομάδα που φτιάχνει ο Μπαρτζώκας. Τo sportdog.gr ζήτησε την άποψη του γνωστού δημοσιογράφου Σωτήρη Γεωργίου σχετικά με τις εξελίξεις στους δύο "αιώνιους", τα μεταγραφικά σενάρια, την υπόθεση Ομπράντοβιτς, καθώς και για τους λόγους που αποχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης και έμεινε ο Γιώργος Πρίντεζης στο Λιμάνι.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Την άποψη, ότι ο Παναθηναϊκός έκανε σοβαρή επιλογή με Δημήτρη Πρίφτη και πως ο Ολυμπιακός φέτος “βιλερμπανίζει”, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας φτιάχνει μια ομάδα με αθλητικότητα, εξέφρασε ο Σωτήρης Γεωργίου.

Ο ειδικός του μπασκετικού ρεπορτάζ μίλησε στο Sportdog για τον σχεδιασμό των δύο Αιωνίων, σχολίασε τα μεταγραφικά σενάρια και πήρε θέση σε καυτά θέματα όπως η αποχώρηση Σπανούλη στους Πειραιώτες και το σενάριο με Ομπράντοβιτς που δημιουργήθηκε ξανά στον πράσινο οργανισμό.

Παράλληλα μίλησε για τη μάχη της Εθνικής στο Προολυμπιακό, βασίζοντας τις ελπίδες του στον παράγοντα “Πιτίνο”. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πώς βλέπετε τον Παναθηναϊκό με Πρίφτη στον πάγκο;

«Είναι σοβαρή επιλογή. Είναι προπονητής που έχει αποκτήσει εμπειρία από το εξωτερικό. Για να κυβερνηθεί το «καράβι» του Παναθηναϊκού, αφού δεν υπάρχει πλάνο να πάει Final 4 και να προσεγγίσει έναν προπονητή τύπου Ομπράντοβιτς, έστω και Τρινκιέρι, νομίζω, ότι είναι μία καλή λύση. Ο Πρίφτης ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα. Πιο καλά λεφτά έπαιρνε στο Καζάν και το άγχος ήταν... μηδέν».

Τί μεταγραφές χρειάζεται;

«Αν δεν μείνει ο Παπαπέτρου στην ουσία καταρρέει το οικοδόμημα με τους τρεις Έλληνες με Μήτογλου και Παπαγιάννη. Αν μείνει ο Παπαπέτρου, θα πρέπει κατά τη γνώμη μου, να πάει στο δίδυμο Χουγκάζ, για να καλύψει την απώλεια Μήτογλου και να κερδίσει από το δίδυμο Χουγκάζ-Ματσούκα, ώστε να ξαναχτίσει μία τετράδα ελληνική με Παπαπέτρου-Χουγκάζ-Ματσούκα-Παπαγιάννη και να μπορέσει να πάρει έναν καλό Αμερικανό πλέι μέικερ και να μπορέσει να χτίσει μία 5άδα αξιόλογη, γεμίζοντας νέα παιδιά πίσω. Είναι αναγκαία η επένδυση με ένα 4άρι Αμερικανό με οικονομικό κασέ για να παίξει 15 λεπτά ο Χουγκάζ και 7 λεπτά ο Ματσούκας. Πρέπει να παίξουν τα ελληνόπουλα. Βλέπουμε, ότι οι άλλες ομάδες στο εξωτερικό βάζουν δικά τους παιδιά να παίξουν. Εμείς τί περιμένουμε; Ο Αλογκέν που παίζει στη Ρεάλ είναι μεγαλύτερο ταλέντο πλέι μέικερ από τον Μουράτο; Απλά τον βάζεις παίζει και μαθαίνει. Αν δεν παίξει πώς θα μάθει; Με την προπόνηση, δεν έμαθε κανείς μπάσκετ».

Υπάρχει εκτίμηση για το μέλλον Χεζόνια-Νέντοβιτς;

«Εγώ δεν θα κράταγα κανέναν από τους δύο. Ο Χεζόνια θεωρώ, ότι είναι παίκτης τρομερά υπερτιμημένος. Είναι παίκτης για ομάδες που παίζουν μπάσκετ αλάνας. Υπάρχει ένα ασύλληπτο στατιστικό που τον ακολουθεί, δεν έχει πάρει επιθετικό ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα. Δεν μπορείς να έχεις παίκτη ύψους 2,03 μ. που παίζει στο “2” και στο “3” και να μην έχει πάρει ριμπάουντ. “Παίρνω τη μπάλα και κάνω σουτ από τα 9 μέτρα για να με αποθεώσει ο κόσμος”. Δεν υπάρχει αυτό το μπάσκετ. Δεν θα τον καταλάβω ποτέ τον Χεζόνια. Γι'αυτό δεν βρήκε ομάδα στο NBA, στα 25 του και με τέτοιο μπάσκετ... χαβαλέ. Στο NBA μπάσκετ αλάνας παίζουν οι περισσότερες ομάδες στη regular season. Τον Νέντοβιτς δεν θα τον κράταγα λόγω τραυματισμών. Είναι επιρρεπής. Εκτός αν τον κρατήσει για 300.000 Ευρώ και τον έχει μαζί με έναν άλλον. Θα έπαιρνα τον Μουράτο για πίσω από τον κανονικό πλέι μέικερ και θα κράταγα τον Μποχωρίδη πέμπτο».

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι υποθέσεις των Πέρι, Λαπροβίτολα και Οκάρο Οάιτ.

«Ο Οκάρο είναι μία λύση που την ήθελε και παλιά ο Παναθηναϊκός, αλλά ήταν ακριβός. Πιστεύω, ότι μπορεί να έρθει. Είναι καλή λύση για το 4άρι του. Για τον Πέρι δεν υπάρχει εξέλιξη. Ο Λαπροβίτολα φεύγει από τη Ρεάλ. Αλλά έτσι έλεγαν και πέρσι... Αυτοί πιστεύω, ότι θα κινηθούν για τον Τζέιμς, γιατί ψάχνουν για γκαρντ. Δεν έχουν σουτέρ και παίκτη που να σκοράρει».

Πώς σχολιάζετε τις εξελίξεις με την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και την πώληση της ΚΑΕ;

«Για μένα δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει κανείς 25 εκατ.Ευρώ για να αγοράσει ομάδα στο μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι ζημιογόνο. Είχε δίκιο ο Γιαννακόπουλος που ξεσήκωσε τον κόσμο για το πού πάνε τα λεφτά από τα έσοδα στην Ευρωλίγκα. Γιατί η Ευρωλίγκα δεν δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία. Δεν γίνεται ο πρωταθλητής στην Ευρωλίγκα να παίρνει 1 εκατ.Ευρώ και στο ποδόσφαιρο, στο Champions League να παίρνεις σχεδόν τα ίδια λεφτά για μία ισοπαλία... Δεν μπορεί να έρθει κανένας επενδυτής να επενδύσει έτσι στο μπάσκετ. Αν κάποιος μπει, θα είναι είτε για να φτιάξουν το όνομά τους, το μπραντ τους είτε επειδή έχουν τρέλα, όπως οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι που έχουν βάλει ένα σκασμό λεφτά. Αλλά τα λεφτά τελειώνουν. Δεν μπορείς να βάζει κάποιος από την τσέπη του 10 εκατ.Ευρώ το χρόνο, όταν δεν έχει τόσα έσοδα. Στην Ελλάδα τελείωσε το μπάσκετ. Δεν γίνεται να βάζουν αυτές οι δύο οικογένειες 10 εκατ.Ευρώ τον χρόνο, γιατί δεν έχουν κέρδη κάθε χρόνο από το μπάσκετ 40 εκατ. Δεν υπάρχει τέτοια κερδοφορία. Οπότε δεν γίνεται να πετάξουν λεφτά στις ομάδες. Ήταν φανερό, ότι το ελληνικό μπάσκετ θα έπαιρνε την κατιούσα».

Άπιαστο όνειρο και φέτος η επιστροφή του Ομπράντοβιτς για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Τί είχε γίνει;

«Είχε γίνει μία επαφή. Και ο Γιαννακόπουλος ο ίδιος είχε πει, ότι υπάρχουν σχέσεις. Αλλά δεν τέθηκε θέμα να γυρίσει στον Παναθηναϊκό. Ο Ομπράντοβιτς προτίμησε Παρτιζάν. Από Σερβία μου έλεγαν, ότι δεν υπήρχε ποτέ πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Στην Παρτιζάν σε ένα χρόνο θα πάρουν wild card για να επιστρέψουν στην Ευρωλίγκα. Θα έχουν 20.000 κόσμο σε κάθε ματς. Θα έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό, θα πάρουν χορηγίες, θα τους στηρίξει και η κυβέρνηση. Επίσης η εφορία εκεί είναι καλύτερη από εδώ. Άρα ο Ομπράντοβιτς μπορεί να φτιάξει καλύτερη ομάδα».

Αποχώρηση Σπανούλη από το μπάσκετ. Γιατί αποφάσισε να σταματήσει; Έπαιξε ρόλο ο παράγων... Μπαρτζώκας;

«Θεωρώ, ότι ο Σπανούλης είδε πως θα έχει συμβολικό χαρακτήρα η παρουσία του. Επειδή είναι winner δεν θα έμενε με αυτό το σχέδιο. Από εκεί και πέρα θα του έρθουν προτάσεις από ομάδες που θα ήθελαν να φέρουν έναν “θρύλο”. Ακόμα και στο Μιλάνο θα μπορούσε να πάει. Θεωρώ όμως, ότι οι τραυματισμοί επίσης έπαιξαν ρόλο. Όσο καλή ζωή και να έχει κάνει, κατάλαβε, ότι δεν αντέχει. Μεγάλωσε. Το κατάλαβε και ο ίδιος. Ήταν ο καλύτερος 38χρονος που πέρασε από τα γήπεδα μαζί με τον Σκόλα. Έφυγε νικητής.

Ο Μπαρτζώκας φτιάχνει μία αθλητική ομάδα. “Βιλερμπανίζει”. Ο Μπαρτζώκας ήθελε έναν παίκτη να πιέζει τη μπάλα γιατί τρομερό περιφερειακό πρόβλημα στην άμυνα. Γι'αυτό πήρε τον Γούκαπ, για να ελευθερώσει τον Σλούκα και να τον πάει στο “2” και να εκμεταλλευτεί το σουτ του. Πέρσι έτρωγε όλη την πίεση σαν πλέι μέικερ και μετά ήταν σκασμένος σαν 2άρι. Ο Ολυμπιακός έκανε καλές κινήσεις. Εγώ όμως έχω δύο ενστάσεις. Του λείπει ο κλασσικός σουτέρ, εκτός αν έρθει ο Ντόρσεϊ αν δεν πάει NBA. Έχει και ένα θέμα στο “4”. Πιστεύω, ότι ο Βεζένκοφ πρέπει να κάνει άλλη μία χρονιά για να πούμε, ότι έγινε πρώτης γραμμής για πλέι οφ και πιο ψηλά στην Ευρωλίγκα. Οπότε θέλει ένα 4άρι κλασάτο και αθλητικό. Ο Πρίντεζης θα παίζει 10-12 λεπτά, τον κράτησε επειδή δεν έχει παίκτη για ποστάρισμα και χρειάζεται να δώσεις 600.000 Ευρώ για να πάρεις τέτοιο παίκτη. Στο “5” είναι σούπερ».

Ταιριάζει ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο σχήμα;

«Ο Κώστας παίζει περισσότερο ως 5άρι, αλλά είναι επένδυση. Εγώ θα τον έπαιρνα. Η αθλητικότητα που έχει είναι πολύ σημαντικό στοιχείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Θα γυρνούσε τούμπα το σύμπαν ο Γιαννακόπουλος για... Ολυμπιακό - Εκεί ταιριάζει ο Αντετοκούνμπο"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags