Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Γι’ αυτό είναι καλή λύση ο Πρίφτης - Έφτιαξαν ολόκληρο πρωτάθλημα για να ανέβει ο Ολυμπιακός..."
Μπάσκετ
| 2021-07-05 12:45:00

"Σωστή λύση ο Πρίφτης, πήγε καλά ο Μέικον - Έφτιαξαν το πρωτάθλημα για να ανέβει ο Ολυμπιακός..."

του Γιώργου Κτενά
"Σωστή λύση ο Πρίφτης, πήγε καλά ο Μέικον - Έφτιαξαν το πρωτάθλημα για να ανέβει ο Ολυμπιακός..."

"Περήφανοι για την Εθνική, ο Πιτίνο αφήνει πραγματα στην ομάδα". Συνέντευξη του προπονητή Ντίνου Καλαμπάκου για τις εξελίξεις σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και σχόλια για τις εξελίξεις στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την ήττα στον τελικό του ΠροΟλυμπιακού τουρνουά.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Σε όλο το φάσμα τής μπασκετικής επικαιρότητας αναφέρθηκε, σε συνέντευξη στο sportdog.gr, ο Ντίνος Καλαμπάκος, καθώς σχολίασε τόσο τις εξελίξεις στους δύο αιώνιους όσο και την Εθνική ομάδα τού Ρικ Πιτίνο που παρακολουθήσαμε αυτές τις ημέρες.

"Για αυτό χάσαμε το παιχνίδι με την Τσεχία - Σκάσαμε στο τέλος - Αυτά άλλαξε ο Πιτίνο"

"Πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό που δείξαμε στο τουρνουά. Εντάξει, σκάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι, ήταν προετοιμασμένοι καλά οι Τσέχοι. Αλλά με τόσες αλλαγές, τραυματισμούς, και πάλι καλά που φτάσαμε ως εδώ. Αλλά στο τελευταίο παιχνίδι σκάσαμε", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog.gr ο Ν. Καλαμπάκος.

Τι καινούργιο έφερε ο Πιτίνο στην Εθνική και πήγε τόσο καλά η ομάδα στο τουρνουά;

"Πήγαμε πολύ γρήγορα στην επίθεση, περνούσαμε σε 4 δευτερόλεπτα το κέντρο και ήμασταν πολύ πιεστικοι στην αμυνα. Νομίζω ότι ήταν ωραία κατάσταση αυτή που δημιουργήθηκε και έδειξε έναν δρόμο. Τα παιδιά έκαναν καλό τουρνουά, ο Κασελάκης, ο Λαρεντζάκης, ο Παπαγιάννης με τον Καββαδά, ο Σλούκας και ο Καλάθης. Βγάλαμε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε η Εθνική".

"Καλός προπονητής ο Πιτίνο - Αυτό αφήνει στην Εθνική - Πήγε καλά ο Μεϊκόν"

Τελικά ο Πιτίνο είναι ένας γέρος και βαψομαλλιάς, σύμφωνα με απαξιωτικές αναφορές προς το πρόσωπό του πριν από το τουρνουά, ή γάτος του μπάσκετ όπως υποστηρίζουν κάποιοι τώρα;

"Και βαψομαλλιάς και καλός προπονητής είναι, μια χαρά είναι. Έχει τεράστια εμπειρία, παρουσίασε ωραία πράγματα, έβαλε ταχύτητα στην ομάδα, έδειξε όρεξη, είδαμε καλό μπάσκετ. Και πρέπει να είμαστε περήφανοι για όσα παρουσιάσαμε στο τουρνουά, μην μένουμε μίζερα στο αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα. Κάτι αφήνει πίσω αυτή η Εθνική του Πιτίνο, αφήνει μηνύματα πίσω της".

Για να πάμε σε υπόλοιπα θέματα επικαιρότητας, ποια είναι η άποψή σας για τον Μεϊκόν που φαίνεται ότι κλείνει στον Παναθηναϊκό;

"Η Ελλάδα είναι τεράστιο σχολείο τόσο για τους παίκτες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα όσο και για τους προπονητές. Να δούμε όλα αυτά τα παιδιά που έρχονται, πώς πορεύονται εδώ. Αυτόν, εντάξει, τον ξέρουμε και είδαμε ότι πήγε καλά".


 

"Γιατί γύρισε στην Ελλάδα ο Πρίφτης; - Θα ισορροπήσει τον ΠΑΟ - Έγινε πρωτάθλημα για να ανέβει ο Ολυμπιακός"

Πώς σχολιάζετε την έλευση του Πρίφτη στον Παναθηναϊκό;

"Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση, έχει δουλέψει σκληρά, δεν καταλαβαίνω γιατί ξαναγύρισε στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι είναι ευτυχισμένοι όταν είναι εκτός Ελλάδας και πηγαίνουν καλά. Καταλαβαίνω την επιθυμία να επιστρέψει στην οικογένειά του, καταλαβαίνω την κούρασή του, αλλά όταν είσαι τόσο επιτυχημένος στο εξωτερικό για ποιον λόγο να επιστρέψεις; Νομίζω ότι είναι καλή λύση για τον Παναθηναϊκό, γνώστης, Έλληνας, έχει εμπειρία, ξέρει τη φιλοσοφία της ομάδας, έχει εξαιρετικές παραστάσεις. Θεωρώ ότι θα ισορροπήσει ο Παναθηναϊκός σιγά-σιγά μαζί του".

Τέλος, θέλω να μου πείτε για τον Ολυμπιακό και το ενδεχόμενο να μην επιστρέψει, τελικά, στην Α1 αν και η ομάδα "βγήκε" βαθμολογικά.

"Θεωρώ πως έγινε το πρωτάθλημα για να ανέβει ο Ολυμπιακός, έβαλαν όλα τα παιχνίδια μέσα σε 2,5 μήνες, ξεσήκωσαν όλη την κατηγορία μετά από αγρανάπαυση για να παίξoυν και να ανέβει ο Ολυμπιακός. Θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα ανέβει, θα επιστρέψει η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία". 
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κανένας επενδυτής για Παναθηναϊκό - Ούτε Χεζόνια ούτε Νέντοβιτς" - Αποκάλυψη για Ζοτς, Σπανούλη
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags