Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Μέχρι τέλους ο Ολυμπιακός, φέρνει... φονιά ο Μπαρτζώκας - Χεζόνια και δυναμίτης στα γκαρντ για ΠΑΟ"
Μπάσκετ
| 2021-07-18 22:34:00

"Μέχρι τέλους ο Ολυμπιακός, φέρνει... φονιά ο Μπαρτζώκας - Χεζόνια και δυναμίτης στα γκαρντ για ΠΑΟ"

του Γιώργου Κτενά
"Μέχρι τέλους ο Ολυμπιακός, φέρνει... φονιά ο Μπαρτζώκας - Χεζόνια και δυναμίτης στα γκαρντ για ΠΑΟ"

Απολαυστικός Βαγγέλης Ιωάννου: Πώς θα μπουν οκτάδα οι "αιώνιοι"; Ο γνωστός δημοσιογράφος μιλάει στο Sportdog.gr για τις ομάδες που ετοιμάζουν οι Πρίφτης και Μπαρτζώκας, για τις μεταγραφές που χρειάζεται και δίνει και δύο αποκαλύψεις για Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σούπερ μπασκετική ανάλυση στο sportdog από τον Βαγγέλη Ιωάννου για τον Ολυμπιακο, τον Παναθηναϊκό, αλλά και την Εθνική ομάδα, που θα διαβάσετε μόνο στο sportdog.

"Για αυτό επέστρεψε ο Ολυμπιακός στην Α1 - Αυτό θα κάνει στα τριπλά παιχνίδια"

"Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που είχε πει, πήγε μέχρι τέλους και επιστρέφει στη Basket League τώρα που μέσα στο 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή στο ελληνικό μπάσκετ. Άρα η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία ήταν φυσιολογική, με τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερα αγωνιστικά και λιγότερα οικονομικά κέρδη. Αλλά και για την Basket League το ίδιο ισχύει, θα έχει περισσότερα αγωνιστικά οφέλη από την επιστροφή τού Ολυμπιακού και λιγότερα οικονομικά. Άρα τη νέα σεζόν πηγαίνουμε για σούπερ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην κορυφή, στη μέση αλλά και στο τέλος της βαθμολογίας", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Β. Ιωάννου.

Τι χρειάζεται η ομάδα, αγωνιστικά, για την ανταγωνιστική επιστροφή της στην Α1 που θα βρει ξανά τον Παναθηναϊκό - Προφανώς, φυσικά, με την παράλληλη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα.

"Δεν αλλάζουν πολλά στον σχεδιασμό γιατί φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός κινήθηκε εγκαίρως στο μεταγραφικό πεδίο και οι κινήσεις του αφορούσαν την ενδυνάμωση του ρόστερ για τις εβδομάδες που θα υπάρχουν διπλά ή ακόμα και τριπλά παιχνίδια. Αποκτήθηκαν παίκτες ξένοι για να τονωθεί το ανταγωνιστικό σκέλος στην Ευρωλίγκα, αλλά βεβαίως προστέθηκαν και λύσεις που θα δώσουν εναλλακτικές για τον προπονητή στους αγώνες της Ελλάδας. Παράλληλα, μετά το ξένο στοιχείο, ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας για περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου".

"Φονιάς στην περιφέρεια - Η αλήθεια για Ντόρσεϊ - Τι θα γίνει με το συμβόλαιο του Βεζένκοφ"

Υπάρχουν παίκτες από την Αναπτυξιακή ομάδα που θα τους δούμε στο ρόστερ της πρώτης;

"Ίσως από την Αναπτυξιακή να δούμε 1-2 παίκτες που θα προαχθούν στη μεγάλη ομάδα, καταρχάς ως βοηθητικοί. Οι υπόλοιποι, τα μεγάλα ταλέντα, που βρίσκονται στην ηλικία τού Νικολαΐδη για παράδειγμα, θα δοθούν δανεικοί για να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Αυτός φαίνεται ότι είναι ο σχεδιασμός. Και λέμε ότι φαίνεται γιατί δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι κινήσεις. Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για έναν φονιά στην περιφέρεια, ο Ντόρσεϊ φαίνεται ότι είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των Ερυθρόλευκων, αλλά ο Ντόρσεϊ μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα περιμένει την προοπτική του ΝΒΑ. Ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται, αλλά δεν σταματάει εκεί καθώς προκύπτει επιπλέον κίνηση για περιφέρεια. Οπότε ας περιμένουμε να δούμε όλες τις κινήσεις".

Με το θέμα των ανανεώσεων;

"Ανακοινώθηκε, τυπικά, η ανανέωση στο συμβόλαιο του Πρίντεζη. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το συμβόλαιο του Βεζένκοφ θα επεκταθεί από τώρα. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα παίξει για άλλη μια σεζόν με το υπάρχον συμβόλαιο και θα κάνει την οριστική συζήτηση όταν τελειώσει η σεζόν το 2022".

Ποια είναι η άποψη που έχετε για την παρουσία τού Μπαρτζώκα στην άκρη του πάγκου;

"Στη μετά-Σπανούλη εποχή έχει τη μεγάλη ευθύνη για να χτίσει, να φτιάξει την ομάδα που θα εκπληρώσει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι κομβική σεζόν η φετινή, αν λέγαμε ότι η περασμένη ήταν μεταβατική. Η φετινή είναι σεζόν-μεταίχμιο, πέρασμα από τη χρυσή εποχή του Σπανούλη, στη νέα εποχή τού Ολυμπιακού χωρίς τον Σπανούλη. Άρα το μεγάλο βάρος το έχει ο προπονητής, που θα πρέπει η νέα έκδοση του Ολυμπιακού να πείσει και τον πλέον δύσπιστο".

"Κομβική σεζόν για Παναθηναϊκό - Χεζόνια και δυναμίτης στην περιφέρεια - Ξέρει ο Πρίφτης"

Πώς βλέπετε όσα συμβαίνουν, αντίστοιχα, στον Παναθηναϊκό το φετινό καλοκαίρι;

"Αντίστοιχα με όσα είπα για τον Ολυμπιακό, είναι και για τον Παναθηναϊκό κομβική η φετινή σεζόν: Γιατί τώρα δεν υπάρχουν οι συζητήσεις που υπήρχαν όταν έφυγε με μεταγραφή ο καλάθης, όπως τώρα που σταμάτησε το μπάσκετ ο Σπανούλης. Δεν είναι μεταβατική, είναι κομβική η σεζόν για τους Πράσινους, με τα ίδια ζητήματα που βάλαμε και για τον Ολυμπιακό. Με μικρή διαφορά όμως: Ο Παναθηναϊκός έχει νέο προπονητή ενώ ο Ολυμπιακός τον ίδιο".

Ποια είναι η άποψη που έχετε για τον Πρίφτη και για την ενίσχυση των Πράσινων;

"Ο Πρίφτης είναι ικανότατος Έλληνας και πολλά υποσχόμενος προπονητής, με πολλές περγαμηνές, που ξέρει τι θέλει. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι φέτος όλες οι ελληνικές ομάδες, πλην του Προμηθέα, εμπιστεύτηκαν Έλληνες προπονητές. Ο Πρίφτης δείχνει ότι ξέρει τι θέλει, εμπιστεύεται μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες και παρά την απώλεια του Μήτογλου κρατάει το ελληνικό του στοιχείο γιατί ο ελληνικός κορμός του είναι ο Παπαπέτρου με τον Παπαγιάννη και δίπλα σε αυτούς κολλάνε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ. Ούτε ο Παναθηναϊκός έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές του, μένει να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Χεζόνια αλλά χρειάζεται και έναν δυναμίτη περιφερειακό. Φαίνεται ότι ο Πρίφτης βάζει ψηλά τον πήχη και και επιλέγει παίκτες που ξέρει, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με σκοπό ο Παναθηναϊκός να μην αντιμετωπίσει τα προβλήματα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, με τα σκαμπανεβάσματα και τεράστιες βαθμολογικές απώλειες στην Ευρωλίγκα. Έχει πάρει παίκτες που ταιριάζουν σε πολλά και διαφορετικά σχήματα".

"Έτσι θα χτυπήσουν 8άδα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός - Αυτό δεν κατάφερε στην Εθνική ο Γκρικ Πιτίνο"

Πώς περιμένετε να δείτε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα τής ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου;

"Πέρα από τον εσωτερικό ανταγωνισμό, οι δύο μεγάλοι θα πρέπει για μια ακόμα φορά να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη απόκλιση από τα μπάτζετ που έχουν οι μεγάλοι στην Ευρωλίγκα. Εφόσον βρουν χημεία και καταφέρουν να παίξουν μετά το πρώτο δίμηνο σε υψηλό επίπεδο, μπορούν να κλείσουν την ψαλίδα σε σχέση με τη διαφορά στα μπάτζετ που έχουν με τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Εφές, το Μιλάνο, ακόμα και τη Φενέρ και την Μακάμπι. Αυτή η διαφορά μπορεί να κλείσει αν οι δύο ομάδες καταφέρουν να βρουν σχετικά γρήγορα μέσα στη σεζόν χημεία και ομοιογένεια. Στόχος και για τους δύο είναι η είσοδος στην 8άδα και ανάλογα πώς θα κολλήσουν στα δύο ρόστερ οι νέοι παίκτες".

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για την Εθνική και τον Ρικ Πιτίνο, με βάση όσα είδατε στον Καναδά;

"Θέλαμε πολύ την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά ο Γκρικ Πιτίνο δεν μπόρεσε να εμφυσήσει στους διεθνείς τη νοοτροπία του και το καινούργιο στιλ στο παιχνίδι που ήθελε στο 100%. Αλλά αποτελεί μικρή παρακαταθήκη για το προσεχές μέλλον αυτό που συνέβη. Γιατί η Εθνική έχει παίκτες με μέλλον και στο Ευρωμπάσκετ του 2022 μην φανεί περίεργο σε κανέναν  αν φτάσει να διεκδικεί θέση στο βάθρο. Γιατί υπάρχει 12άδα ελίτ παικτών που μπορούν να την οδηγήσουν στα μετάλλια στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση. Αλλά με προπονητή που θα έχει μακρόπνοο πλάνο, ακόμα και πενταετίας, για να παίζουμε το ίδιο μπάσκετ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή… F4 οι Αγγελόπουλοι - Αυτόν ζήτησε ο Μπαρτζώκας - Όνομα έκπληξη και από ΝΒΑ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags