Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Αυτό είναι το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού - Κάνουν... κακό σε Βεζένκοφ - Το πλάνο Πρίφτη για ΠΑΟ"
Μπάσκετ
| 2021-09-07 12:20:00

"Αυτό είναι το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού - Κάνουν... κακό σε Βεζένκοφ - Το πλάνο Πρίφτη για ΠΑΟ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αυτό είναι το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού - Κάνουν... κακό σε Βεζένκοφ - Το πλάνο Πρίφτη για ΠΑΟ"

Γιατί είναι πιο... μπροστά οι Πειραιώτες και οι μεταγραφές που χρειάζονται. Ο Κώστας Φλεβαράκης στο Sportdog για τους δύο Αιωνίους και την εικόνα που έχει σχηματίσει από τα μέχρι στιγμής φιλικά που έχει παρακολουθήσει. Πώς θα παίζουν Ολυμπιακός και ΠαναθηναΪκός;

Ο Ολυμπιακός είναι περισσότερο έτοιμος από τον Παναθηναϊκό, λόγω προπονητή και ρόστερ, σύμφωνα με τον Κώστα Φλεβαράκη.

Ο έμπειρος τεχνικός που έχει παρακολουθήσει τα φιλικά των δύο Αιωνίων μίλησε στο Sportdog για τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει. Επισημαίνει, ότι ακόμα δεν μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, δεν απέφυγε όμως να μιλήσει για μεταφραφές, εκτιμώντας, ότι το Τριφύλλι ίσως χρειαστεί ενίσχυση στον άσο.

Διαβάστε όσα μας είπε:

Ποια εικόνα έχετε σχηματίσει για τον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός φαίνεται σαφώς πιο έτοιμος από τον Παναθηναϊκό. Μετράει και το γεγονός, ότι έχει τον ίδιο προπονητή και παίκτες από πέρσι. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που δείχνει μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας και σε σημείο εκκίνησης βάζει πιο μπροστά την ομάδα τους. Επιθετικά η ομάδα έχει πιο εύκολη λειτουργία. Έχει πιο ευρωπαϊκή περιφέρεια με τον Γουόκαπ που είναι παιδί Ευρωλίγκας. Αυτό θεωρώ, ότι είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι παιδί που παίζει με το μυαλό σε άμυνα και επίθεση. Με το Σλούκα και τις άλλες λύσεις που έχει αποκτά μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Το ματς με τη Μονακό ήταν το δεύτερο σερί φιλικό μετά από αυτό με το Λαύριο. Οι άμυνες ήταν χαλαρές εξ ου και το υψηλό σκορ. Με το Λαύριο έδειξε όμως, ότι τουλάχιστον επιθετικά ο Ολυμπιακός είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλει ο προπονητής. Σίγουρα όμως ο Ολυμπιακός θέλει χρόνο».

Ο Βεζένκοφ μπορεί να γίνει ηγέτης;

«Ο Αλέξανδρος πάντα μου άρεσε ως παίκτης. Είναι μεγάλη κουβέντα όμως αυτή. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι το ζητούμενο να γίνει νέος ηγέτης. Είναι ένα παιδί που κατά βάση ήταν σουτέρ. Αυτήν τη στιγμή δείχνει, ότι μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα. Έχει διευρύνει το ρεπερτόριο του. Πρέπει να γίνει πιο δυνατός και να είναι καλύτερος με τη μπάλα στο παρκέ. Στην Ευρωλίγκα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερο physical game, για να αποκτήσεις έναν τόσο σημαντικό ρόλο. Νομίζω, ότι είναι σε διαδικασία στην οποία βάζει περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι του. Είναι σημαντικός κρίκος στο παιχνίδι της ομάδας του. Δεν μπορούμε να του βάλουμε την ταμπέλα του “νέου ηγέτη”. Θα του κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό».

Ο Ολυμπιακός έχει περιθώρια πρόσθετης ενίσχυσης και αν ναι, σε ποιά θέση;

«Βλέποντας μερικά φιλικά, στα οποία δεν παίζουν όλοι οι παίκτες, είναι δύσκολο να εκτιμήσεις κάτι τέτοιο. Είναι νωρίς ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα. Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αλλά θεωρώ, ότι ειδικά στον Ολυμπιακό που ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι από πέρσι και ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται η ομάδα του, νομίζω, ότι είναι πιο κοντά στα “θέλω” του. Νομίζω, ότι μόνο αυτός μπορεί να απαντήσει μέσα από τις προπονήσεις. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα γίνεται πιο αθλητική και δυναμική. Χρειάζεται να γίνει και πιο κινητική με λιγότερες ντρίπλες, κάτι που προσπαθεί να το κάνει έτσι και αλλιώς. Είναι ξεκάθαρο, ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη ταχύτητα, ειδικά στην περιφέρεια. Ανάλογα τους στόχους που έχει θέσει θα κριθεί και η ενίσχυση».

Ποιές είναι οι εντυπώσεις σας από τον Παναθηναϊκό;

«Είναι πιο ανέτοιμος σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Είναι όμως μία ομάδα με καινούριο προπονητή και νέους παίκτες. Τα παιδιά ψάχνονται μεταξύ τους. Νομίζω, ότι θέλει χρόνο και υπομονή. Ο Δημήτρης έχει τη σιγουριά της διοίκησης που βοηθά σε οτιδήποτε χρειάζεται. Στον Παναθηναϊκό φαίνεται, ότι το θέμα του πλέιμεϊκερ ίσως είναι... υπαρκτό. Εκεί πιθανότατα να υπάρχει κάποιο. Επαναλαμβάνω όμως, ότι τα παιχνίδια που έχουμε δει από τις δύο ομάδες είναι περισσότερο προπονητικού χαρακτήρα, οπότε δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Ποιά είναι τα στοιχεία που εφαρμόζει ο Πρίφτης στις ομάδες που προπονεί και περιμένουμε να τα δούμε στον Παναθηναϊκό για να πούμε, ότι είναι «ομάδα του προπονητή»;

«Στον Δημήτρη αρέσει η δυνατή άμυνα και η ελεγχόμενη επίθεση. Προτιμά το σετ παιχνίδι στην επίθεση με περισσότερη έμφαση στο σημάδι, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και λιγότερο στο ένστικτο. Γι'αυτό λέω, ότι μπορεί να χρειάζεται ενίσχυση στα πλέι μέικερ. Στην περιφέρεια έχει παιδιά με ένστικτο αλλά στον άσο ίσως πρέπει να αποκτηθεί παίκτης που να προσεγγίζει τα θέλω του Πρίφτη».
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αυτός θα "απογειώσει" τον ΠΑΟ - Συμπαίκτης του Νοβίτσκι και ηγέτης - "Άκυρο" στην Μπαρτσελόνα (Vid)  

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags