Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Δεν επένδυσε ο ΠΑΟ… λόγω Ολυμπιακού - Αυτός είναι η καλύτερη μεταγραφή"- Πρόβλεψη για τη σεζόν
Μπάσκετ
| 2021-09-26 13:00:00

"Δεν επένδυσε ο ΠΑΟ… λόγω Ολυμπιακού - Αυτός είναι η καλύτερη μεταγραφή"- Πρόβλεψη για τη σεζόν

του Γιώργου Κτενά
"Δεν επένδυσε ο ΠΑΟ… λόγω Ολυμπιακού - Αυτός είναι η καλύτερη μεταγραφή"- Πρόβλεψη για τη σεζόν

Τα... χούγια του Μπαρτζώκα και η στήριξη των Αλβέρτη-Διαμαντίδη. Ο έμπειρος κόουτς, Γιώργος Καλαφατάκης, αναλύει στο Sportdog.gr τις μεταγραφές των δύο ομάδων και εξηγεί γιατί περιμένει να είναι καλύτεροι. Ποια είναι η καλύτερη κίνηση μέχρι τώρα και γιατί θα "ανέβει" το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Καλύτερη πορεία στην Ευρωλίγκα θα έχουν φέτος τόσο οι Ερυθρόλευκοι όσο και οι Πράσινοι, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog o Γιώργος Καλαφατάκης.

Ο πεπειραμένος προπονητής αναφέρθηκε στα νέα πρόσωπα κάθε ομάδας, στους Πρίφτη και Μπαρτζώκα, αλλά και στο καλό που θα κάνει στο ελληνικό μπάσκετ η παρουσία των Ερυθρόλευκων στην Α1.

«Σημαντική προσθήκη ο Ντόρσεϊ – Υπάρχει κορμός παικτών, ξέρουν τα… χούγια του Μπαρτζώκα»

"Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος από τα προηγούμενα χρόνια, είναι γεμάτος ως ομάδα. Ο Ντόρσεϊ θεωρώ ότι είναι προσθήκη πραγματικά ουσιαστική και ποιοτική. Ο Γουόκαπ είναι κανονικός πλέι μέικερ, με εμπειρία Ευρωλίγκας, παίκτης επιπέδου. Έχει την ελληνική βάση με Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Βεζένκοφ και τον Λαρεντζάκη, άρα έναν σημαντικό κορμό, με ρόλο στην ομάδα που ξέρουν τα χούγια του Μπαρτζώκα", ανέφερε στο αρχικό του ο Γ. Καλαφατάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ο ΜακΚίσικ έχει μπει στο νόημα της ομάδας, προσθήκη καλή είναι και ο Φολ. Ο Μάρτιν βρίσκεται άλλον έναν χρόνο στην ομάδα, ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι πλήρης και θα είναι ορεξάτος και πολύ δυνατός. Μάλιστα, με το να παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα (που θα το ανεβάσει επίπεδο σε ανταγωνιστικότητα, ενδιαφέρον, κ.λπ.) θα βρει πιο γρήγορα ρυθμό με τα παιχνίδια στην Ελλάδα που θα τον βοηθήσουν στην Ευρώπη. Και θα αξιοποιεί περισσότερους παίκτες με το ροτέισον, άρα ερχόμαστε στην κανονικότητα του μπάσκετ στην Ελλάδα".

Σημαντική η παρουσία του Μπαρτζώκα;

"Τον Γιώργο δεν θα τον μάθουμε τώρα ως προπονητή, τον ξέρουμε, κι εκείνος ξέρει τα κατατόπια στον Ολυμπιακό, ξέρει την πίεση που υπάρχει, ξέρει τι ζητάει ο κόσμος. Είναι έμπειρος, καλός, σοβαρός. Πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλή σεζόν".

«Πιστεύουν στον Πρίφτη Αλβέρτης και Διαμαντίδης - Καλύτερος ο Παναθηναϊκός»

Ποια είναι η άποψη που έχετε για τον Παναθηναϊκό μέχρι στιγμής;

"Δεν ξέρω τι θα κάνει με τον πλέι μέικερ, γιατί αν είναι καλά ο Νέντοβιτς είναι τεράστιος παίκτης. Αν είναι υγιής δεν θα έχει πρόβλημα. Ο Πέρι είδα ότι είναι αρκετά καλός, προσαρμόστηκε όπως και ο Έβανς, έδειξαν άμεση προσαρμογή. Και ο Φλόιντ θα είναι καλό εργαλείο. Αν είναι ο Νεντοβιτς καλά, θα είναι αρκετά καλός ο Παναθηναϊκός, καλύτερος από πέρσι. Ειδικά με το classico με τον Ολυμπιακό, θα υπάρχει κίνητρο. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες θα είναι καλύτερα και στην Ευρώπη φέτος".

Η άποψή σας για τον Δημήτρη Πρίφτη;

"Ο Πρίφτης είναι σοβαρό παιδί, πιο μεθοδικός, δεν είναι ο,τι να 'ναι, νομίζω ότι ως άνθρωπος είναι κατασταλαγμένος για το τι θα ζητήσει. Η ομάδα του θα είναι δουλεμένη, ξέρουμε τι παίζει σε άμυνα και επίθεση. Άρα σε βάθος χρόνου, όταν γνωρίσει τα κατατόπια της ομάδας, γιατί τον πιστεύουν και ο Αλβέρτης με τον Διαμαντίδη, θα δείξει τη δουλειά του. Θεωρώ ότι και ο Παναθηναϊκό, που πέρσι με απογοήτευσε θα είναι η αλήθεια, θα πάει πολύ καλά φέτος".

Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συνέντευξη;

"Η άνοδος του Ολυμπιακού θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχασε δύο χρόνια στη Α2 αλλά έχασε και το ελληνικό πρωτάθλημα από την απουσία του. Εφησύχασε και ο Παναθηναϊκός, δεν επένδυσε όσο έπρεπε γιατί είχε πιο εύκολο έργο. Τα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι πιο δημοφιλή, ανταγωνιστικά και σημαντικά σε σχέση με τα Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, για παράδειγμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φωνάζει" για μεταγραφή ο ΠΑΟ - Θα το πληρώσει με Ολυμπιακό - Ο Πρίφτης "ψήνει" τον... νέo Τζέιμς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags