Facebook Pixel Βασίλης Σπανούλης - Ολυμπιακός: "Πήραμε με 50 εκατ. τον Σπανούλη - Για αυτό πήγε Ολυμπιακό - Τον ανάγκασαν να σταματήσει το μπάσκετ"
Μπάσκετ
| 2021-09-28 18:54:00

"Πήραμε με 50 εκατ. τον Σπανούλη - Για αυτό πήγε Ολυμπιακό - Τον ανάγκασαν να σταματήσει το μπάσκετ"

του Γιώργου Κτενά
"Πήραμε με 50 εκατ. τον Σπανούλη - Για αυτό πήγε Ολυμπιακό - Τον ανάγκασαν να σταματήσει το μπάσκετ"

"Γιατί τον ήθελε ο Ομπράντοβιτς, πώς έφυγε από τον Παναθηναϊκό". Αποκαλυπτική συνέντευξη με τρομερές ατάκες για τον Βασίλη Σπανούλη, από τον παλαίμαχο του Παναθηναϊκού, Αντρέα Παπαντωνίου. Τον άνθρωπο που πήρε τον Βασίλη Σπανούλη στο Μαρούσι και... εντόπισε το ταλέντο του από πολύ νωρίς στην καριέρα του.

Βασίλης Σπανούλης - Ολυμπιακός: Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον V-Span, σε συνέντευξή του στο sportdog, ο Αντρέας Παπαντωνίου, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού και επί χρόνια γενικός διευθυντής στο Μαρούσι.

Ο Α. Παπαντωνίου είναι ο άνθρωπος που πήρε τον Σπανούλη στο Μαρούσι, που έκανε το ξεπέταγμα και βρέθηκε στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σπουδαία καριέρα που ξέρουμε όλοι και έλαβε επίσημα τέλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λαρισαίος γκαρντ.

"Αυτός επέμενε για Σπανούλη - Ξεπερνούσε τον εαυτό του σε κάθε προπόνηση - Τον πρόσεχε ο..." 

"Δεν τον γνώριζα τον Βασίλη. Πιο πολύ με είχε επηρεάσει ο Αντρέας Γκατζούλης που τον ήξερε καλά, και τότε άρχισε το ενδιαφέρον. Είχε κάνει τα πρώτα του βήματα, είχαν πάρει το εφηβικό πρωτάθλημα και τον έμαθα στον τελικό Εφήβων που πήραν τον χρυσό. Ο Αντρέας επέμενε ότι είχε μέλλον, είχα ενημερώσει κι εγώ τον Βωβό μου και είχε πει να προχωρήσω το θέμα. Πήγαμε στη Λάρισα, κάναμε μια συμφωνία 40-50 εκατ. δραχμές για να τον πάρουμε και θυμάμαι ότι το παιδάκι ήταν τόσο συγκροτημένο παρά το νεαρό της ηλικίας του, τόσο σοβαρό και αφοσιωμένο σε αυτό που έκανε! Αυτό μου είχε κάνει εντύπωση. Γιατί τον είχα από κοντά, ασχολήθηκα για όλα, για το σπίτι που θα έμενε, τον προσέχαμε", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, o A. Παπαντωνίου.

Τι ήταν εκείνο που τον έκανε να ξεχωρίζει από τόσο μικρή ηλικία;

"Όλοι στον Βασίλη έβλεπαν την εργατικότητά του, τη σοβαρότητά του και την υπευθυνότητα με την οποία δούλευε, ξεπερνούσε τον εαυτό του σε κάθε προπόνηση. Είχε αυτοπεποίθηση, τον έβλεπες. Θυμάμαι ένα παιχνίδι μέσα στον ΠΑΟΚ, είχε ένα-δύο άστοχα σουτ προς το τέλος, αλλά δεν δίστασε, ζήτησε την μπάλα, έκανε τελευταίο και φυσικά κερδίσαμε. Βέβαια να πούμε ότι το Μαρούσι ήταν η ομάδα που του έδωσε ηρεμία, χρήματα, ενώ στο γυμναστήριο τον πρόσεχε ο Αντρέας Γκατζούλης".

Ατάκα-σταθμός από τον Σπανούλη - "Για αυτό τον πήρε ο Ομπράντοβιτς - Έτσι υπέγραψε στον Παναθηναϊκό"

Υπάρχει κάποιο περιστατικό από εκείνη την περίοδο που θυμάστε και σας είχε κάνει εντύπωση;

"Θυμάμαι που είχα κατέβει στο γυμναστήριο που έκανε βάρη, πιάσαμε κουβέντα και μου είχε πει: "Κύριε Αντρέα, εγώ θα παίξω μπάσκετ. Δεν θα με σταματήσει κανείς, θα φτάσω ψηλά".

Μετά τη θητεία του στο Μαρούσι πώς κατέληξε στον Παναθηναϊκό;

"Γιατί ήταν έξυπνος ο Ομπράντοβιτς. Ο Βασίλης έκανε μεγάλα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό την τελευταία σεζόν στο Μαρούσι. Το παιδί ήταν για να γίνει και ο Ομπράντοβιτς το ήξερε όταν τον έβλεπε. Όταν είχε πάει στον Παναθηναϊκό, είχα δει τον Μάνο Παπαδόπουλο και μου είχε πει: "Πιστεύεις ότι θα παίξει ο Βασίλης στην Ευρωλίγκα;". Και του είχα πει ότι θα ήταν πρωταγωνιστής! Στο επόμενο ματς έπαιζε ο Παναθηναϊκός με την Μακάμπι και ο Βασίλης είχε βάλει 28 πόντους. Όταν είχα πει στο Μαρούσι να του κάνουμε επέκταση συμβολαίου, γιατί έληγε εκείνο που είχε και θα τον χάναμε τσάμπα, μου είχε πει ο Βωβός να το προχωρήσω. Φωνάξαμε τον Βασίλη, που ήταν ήδη αξία, του δώσαμε κλιμακωτό τριετές συμβόλαιο με καλά λεφτά, και του δώσαμε και δώρο ένα τζιπ. Είχε πει ότι συμφωνούσε και να προχωρούσαμε. Ο Βωβός, όμως, είχε τότε κάτι παρατρεχάμενους που τον περιτριγύριζαν, τους φάνηκαν πολλά αυτά που προσφέραμε, το καθυστέρησαν, πέρασαν δύο-τρεις μήνες και στο μεταξύ τον είχε καλέσει ο Γιαννάκης στην Εθνική. Όταν πια τον φώναξαν για να υπογράψει, είχε περάσει καιρός, είχε δείξει ενδιαφέρον ο Παναθηναϊκός και το θέμα είχε τελειώσει".

"Δεν ήθελε να μείνει στο ΝΒΑ - Για αυτό πήγε στον Ολυμπιακό - Τον ανάγκασαν να σταματήσει το μπάσκετ"

Γιατί δεν συνέχισε στο ΝΒΑ;

"Πιστεύω ότι δεν ήθελε να μείνει στην Αμερική, δεν το έχω συζητήσει ποτέ μαζί του, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν ήθελε να μείνει. Μόνος αυτός ξέρει να μας απαντήσει".

Παρότι στον Παναθηναϊκό είχε μεγάλο συμβόλαιο, κέρδισε Ευρωλίγκα, πρωταθλήματα, ήταν σε ομάδα με προοπτική, είχε πάρει την απόφαση να φύγει για τον αιώνιο αντίπαλο.

"Πιστεύω, επειδή ξέρω τι χαρακτήρας είναι, ήθελε να είναι ο πρώτος στην ομάδα. Και στον Παναθηναϊκό, τότε, ήταν δύο "πρώτοι" στην ομάδα. Οπότε του δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί και μόνος του. Πήγε στον Ολυμπιακό και τα αποτελέσματα τα είδαμε. Άλλαξε το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όχι μόνο στην Ελλάδα, γιατί έκανε τον Ολυμπιακό ευρωλιγκάτη ομάδα. Ήταν στο dna του να είναι πρώτος, δεν δεχόταν κάτι άλλο, ήταν σκληρός και εγωιστής".

Τέλος, πιστεύετε ότι θα μπορούσε να παίξει για ακόμα έναν χρόνο;

"Μπορούσε να παίξει έναν χρόνο ακόμα, σίγουρα, ναι. Αν και τελευταία προβληματίστηκε με τους τραυματισμούς, αλλά επειδή είναι επαγγελματίας, πρόσεχε, δούλευε, πιστεύω ότι θα ήταν εντάξει. Κάπου θεωρώ ότι τον ανάγκασαν να σταματήσει φέτος το μπάσκετ". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεν επένδυσε ο ΠΑΟ… λόγω Ολυμπιακού - Αυτός είναι η καλύτερη μεταγραφή"- Πρόβλεψη για τη σεζόν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags