Facebook Pixel Βασίλης Σπανούλης - Εθνική Ελλάδας: Σενάριο-βόμβα για Σπανούλη - Κορυφαίο όνομα για αντι-Ιτούδης - Αυτός υπογράφει στην Εθνική
Μπάσκετ
| 2021-09-28 23:31:00

Σενάριο-βόμβα για Σπανούλη - Κορυφαίο όνομα για αντι-Ιτούδης - Αυτός υπογράφει στην Εθνική

του Pick n' Scroll
Σενάριο-βόμβα για Σπανούλη - Κορυφαίο όνομα για αντι-Ιτούδης - Αυτός υπογράφει στην Εθνική

Οι φήμες για το νέο βήμα του "Kill-Bill" και γιατί δεν μένει ο Ρικ Πιτίνο. Η νέα διοίκηση της ΕΟΚ φουλάρει για να κλείσει τον επόμενο προπονητή και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κλεισμένη συμφωνία. Το μεγάλο εμπόδιο και τα ονόματα που "παίζουν" ως εναλλακτικές.

Βασίλης Σπανούλης - Εθνική Ελλάδας: Όπως είπε σήμερα ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο εκλεκτός του για την διαδοχή του Ρικ Πιτίνο στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής.

Με τον Ιτούδη ο Λιόλιος τα έχει βρει σε όλα, αυτό, που μένει και είναι σημαντικό εμπόδιο είναι να δώσει το ΟΚ και η ΤΣΣΚΑ. Πριν από λίγο μάλιστα ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας, Αντρέι Βατούτιν, είπε ότι «δυστυχώς δεν μιλάω Ελληνικά επομένως γνωρίζω όσα μπορεί να έχουν ειπωθεί για την Εθνική Ελλάδας μόνο από τη μετάφραση που προσφέρουν τα ρωσικά σάιτ. Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει, δεν βρίσκω ομοιότητα ανάμεσα στις λέξεις 'επιλογή του προπονητή' και 'συμφωνία με τον προπονητή'. Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει καμία συμφωνία ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και την ελληνική ομοσπονδία για την ελληνική εθνική ομάδα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με δυσκολία ή όχι θα βρεθεί η άκρη και ο Ιτούδης θα αναλάβει την Εθνική. Αν δεν γίνει αυτό, τότε ο Λιόλιος θα πάει στις επόμενες επιλογές, που έχει. Ο Βασίλης Σπανούλης θα μπορούσε να είναι μία από αυτές, αλλά πολύ δύσκολα ο Λιόλιος θα πάει σε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο: να βάλει δηλαδή τον Σπανούλη σε μία Εθνική, που με το καλημέρα θα πάει για διάκριση και με το μεγάλο φορτίο του Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει να κουβαλήσει.

Μία επιλογή, που θα μπορούσε, όμως, να προχωρήσει ως αντί-Ιτούδης, είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Εκτός αν του παρουσιαστεί κι αυτού ανάλογο πρόβλημα με τη Μακάμπι.

Σε περίπτωση Μπαρτζώκα ο νέος διοικητικός ηγέτης της ΕΟΚ δεν θα μπει για να μην μπλέξει με τα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Είναι έξυπνος και δεν θα πάει σε τέτοια παγίδα. Όπως βέβαια και στην λύση του Δημήτρη Πρίφτη δεν πρόκειται να οδηγηθεί.

Ούτε περίπτωση Ρικ Πιτίνο θα εξετάσει. Και αυτό γιατί έχει πει ότι ο νέος προπονητής της Εθνικής θα είναι Έλληνας. Και ο Πιτίνο μπορεί να νοιώθει πλέον Ελληνας, αλλά δεν είναι.

Λογικά, όπως αναφέραμε, ο Ιτούδης δεν θα έχει πρόβλημα να αναλάβει την Εθνική. Αν δεν μπορέσει, όμως, θα είναι δύσκολο θέμα για τον Λιόλιο, καθώς οι ποιοτικές επιλογές από κει και πέρα είναι ελάχιστες και θα γίνουν πιο λίγες αν και τον Σφαιρόπουλο δεν τον αφήσει η Μακάμπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πήραμε με 50 εκατ. τον Σπανούλη - Για αυτό πήγε Ολυμπιακό - Τον ανάγκασαν να σταματήσει το μπάσκετ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags