Facebook Pixel Δημήτρης Πρίφτης: Βάζει ψηλά τον πήχη ο Πρίφτης παρά τη νίκη - "Δεν θέλω να κερδίζουμε έτσι"
Μπάσκετ
| 2021-10-08 00:22:00

Βάζει ψηλά τον πήχη ο Πρίφτης παρά τη νίκη - "Δεν θέλω να κερδίζουμε έτσι"

Sportdog Team
Βάζει ψηλά τον πήχη ο Πρίφτης παρά τη νίκη - "Δεν θέλω να κερδίζουμε έτσι"

Στο άγχος στάθηκε στις δηλώσεις του ο Έλληνας τεχνικός των Πρασίνων μετά τη νίκη επί της Φενέρ ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν θέλει η ομάδα του να κερδίζει σε αγώνα 90 πόντων.

Δημήτρης Πρίφτης: Στην άμυνα στάθηκε ο Έλληνας τεχνικός μετά τη νίκη των Πρασίνων επί της Φενέρ τονίζοντας πως η ομάδα του δεν θέλει να κερδίζει σε αγώνα 90 πόντων, ενώ παράλληλα στάθηκε στο άγχος που είχε η ομάδα του, αναφέροντας τα σημεία που πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα του.

"Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πρώτη φετινή μας νίκη στην Euroleague. Θέλω να συγχαρώ και τον κόσμο μας, είμαι ευγνώμων. Μας βοήθησε πολύ, μας έδωσε ώθηση και στήριξη. Ο κόσμος ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για να έρθει η νίκη. Αναφορικά με το παιχνίδι, φυσικά και έχουμε πολλά πράγματα να βάλουμε σε μια τάξη. Πρέπει να βάλουμε και να ακολουθήσουμε τους κανόνες μας με μεγαλύτερη συνέπεια. Πρέπει να βελτιωθούμε και να έχουμε πρόοδο. Μου φαίνεται πως πρέπει να βελτιώσουμε πολλά. Σίγουρα, δεν παίξαμε καλά, δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε. Θα πρέπει να διορθώσουμε πολλά. Όμως, αυτή η νίκη μας δίνει μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα για να συνεχίσουμε τη δουλειά".

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε στους 90 πόντους: "Στο τέλος έγιναν κάποια πράγματα, τα οποία λειτούργησαν σωστά. Είχαμε το challenge που μας βοήθησε. Είχαν την μπάλα οι σωστοί παίκτες στα χέρια τους. Αλλά, ας είμαστε ρεαλιστές. Θα ήθελα να παίζουμε άμυνα. Αυτό το πράγμα σήμερα δεν ήταν άμυνα. Δεν γίνεται να δεχόμαστε πάνω από 20π. σε κάθε δεκάλεπτο. Δεν γίνεται αυτό για τον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό. Πρέπει να έχουμε αυτογνωσία. Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε, όπως και πολλά ακόμα. Δεν γίνεται να διορθωθούν όλα από την μια μέρα στην άλλη. Προσπαθούν και τα παιδιά και εμείς. Αναμφίβολα το γήπεδο σήμερα έδωσε ώθηση. Όπως έδωσε και στον Άρη τις προάλλες, ανεξάρτητα αν ήταν αδικαιολόγητη η παρουσία μας. Οι 90 πόντοι απόψε με δυσαρεστούν. Καταφέραμε και βάλαμε κάποιους 90 πόντους. Δεν είναι αυτός ο σκόπος μου, θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα από την άμυνά μας. Προφανώς και οι άλλες ομάδες έχουν ταλέντο. Αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο αμυντικά".

Για το πού πρέπει να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός: "Το πρώτο που πρέπει να βελτιώσουμε είναι την πίστη και την αυτοπεποίθησή μας. Έχουμε ένα "ουφ", κάτι που μας κρατάει. Έχουμε ένα άγχος, το οποίο ναι μεν είναι δεκτό, αλλά κάποια στιγμή είναι και υπερβολικό, χωρίς να υπάρχει τόσο μεγάλος λόγος. Πρέπει να το ξεπεράσουμε για να παίξουμε καλύτερα. Το ρόστερ που έχουμε αν δεν έχει καλή ψυχολογία δεν είναι εύκολο να αποδώσει. Στην άμυνα των ψηλών είναι συνδυασμός. Έχουμε πολλά θέματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Δεν είναι μόνο ο άσος και το πεντάρι. Σήμερα εμφανίστηκε κοντά στα επίπεδα της απόδοσής του ο Νέντοβιτς. Αυτό έδωσε μια ώθηση. Η εμφάνισή του εξηγεί το υψηλό σκορ από πλευρά μας, στο οποίο δυσκολευόμαστε. Όταν αυτό γίνει σταθερό και έχουμε ένα σημείο αναφοράς, θα έχουμε μια πιο αισιόδοξη εικόνα στην επίθεση. Πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα, μας "χτύπησαν" εκεί. Δεν είναι μόνο ένα πράγμα που πρέπει να βελτιώσουμε. Όταν βάζεις δυο σουτ, νιώθεις και καλύτερα, παίζεις καλύτερα στην άμυνα. Όταν δεν σκοράρεις πέφτει η ψυχολογία σου. Είναι και οι δύο πλευρές σημαντικές", είπε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags