Παναθηναϊκός - Γιόγκι Φέρελ: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Αμερικανού γκαρντ ο Γιώργος Μπούσβαρος, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και γνωστός μπασκετάνθρωπος, που αφιερώνει πολλές ώρες καθημερινά για το άθλημα, παρακολουθώντας αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα.

Γιατί υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο το Τριφύλλι, τι μπορεί να προσφέρει με την παρουσία του στην 5άδα των Πράσινων και πώς βλέπει τον Δημήτρη Πρίφτη στην άκρη του πάγκου.

"Δεν είναι συμπαίκτης - Φοβερός σκόρερ - Έχει πρόβλημα ο Πρίφτης"

"Είναι παίκτης, δεν είναι συμπαίκτης, δεν μοιράζει την μπάλα. Είναι σκόρερ φοβερός όμως. Πολύ καλή μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, ως ποιότητα παίκτη. Αλλάζει ο Παναθηναϊκός τώρα. Η άποψή μου είναι ότι το ματς με τη  Φενέρ το πήρε ο φίλος μου ο Πρίφτης, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να αλλάξει στάτους ως ομάδα. Με νίκη και επί της Μπασκόνια, μάλιστα, που είναι πολύ χάλια, αλλάζει όλο το σκηνικό για τον Παναθηναϊκό", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση, στο sportdog, ο Γ. Μπούσβαρος.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει να χρειάζεται περισσότερο έναν οργανωτή, κάποιον να αξιοποιήσει τους ψηλούς του, να βγάλει πικ εν ρολ κ.λπ. Είναι τέτοιος ο Φέρελ;

"Κοίταξαν να προφυλάξουν την ομάδα τους. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον άσσο που ψάχνει, αλλά να δούμε τι ψάρια θα πιάσει ο Φέρελ. Το πρόβλημα πηγαίνει στον Πρίφτη, να δούμε ποιον θα βγάλει εκτός Ελλάδας για να μπει ο Φέρελ. Πάντως και αυτό με τον Παπαπέτρου, το δημιουργικό τριάρι, πρώτη φορά το βλέπω. Καλό θα κάνει η παρουσία τού Φέρελ στην πεντάδα".

"Αλλάζει το στάτους του Παναθηναϊκού - Ταχύτητα, σβελτάδα, φαντασία - Δεν θα έπαιρναν παίκτη αν είχαν χάσει από Φενέρ"

Ένας παίκτης που έρχεται από τις ΗΠΑ δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής;

"Θα τον βάλει να παίξει, τι άλλο μπορεί να κάνει; Πρέπει να αλλάξει όλο το στάτους τής ομάδας με την παρουσία του. Άρα θα μπει και θα παίζει, δεν υπάρχει χρόνος για προσαρμογή".

Τι θα δώσει στον Παναθηναϊκό που δεν έχει τώρα η ομάδα;

"Μπορεί να δώσει ταχύτητα, σβελτάδα, φαντασία και να σηκώσει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που ξέρουν από μπάσκετ. Είναι σαν τον Μάικ Τζέιμς αλλά πιο συμπαίκτης από τον Τζέιμς και πιο μπαρουτοκαπνισμένος. Βέβαια μετά από τα περάσματα που έχει κάνει ο Τζέιμς από την Ευρώπη, είναι πολύτιμος".

Φτάνει ο Φέρελ για να αλλάξει ο Παναθηναϊκός εικόνα;

"Με τη νίκη επί της Φενέρ, που ήταν μεγάλη νίκη, άλλαξε όλο το στάτους τού Παναθηναϊκού αυτή η νίκη, για αυτό πήραν παίκτη - Αν έχαναν δεν θα έπαιρναν παίκτη, η νίκη άλλαξε το σκηνικό".

Τέλος, πες μου πώς βλέπεις τον φίλο σου, τον Πρίφτη, στον Παναθηναϊκό;

" Ο Πρίφτης μια χαρά είναι, θα την βγάλει την κατάσταση, θα βγάλει την ομάδα, νομίζω ότι θα πάει καλά. Το πρωτάθλημα είναι γερό, θα είναι καλύτερο από πέρσι, είναι και ο Ολυμπιακός που δίνει χρώμα. Εντάξει, έχουμε χρόνο μπροστά για να δούμε και να τα ξαναπούμε". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σενάριο για δεύτερη μεταγραφή μετά τον Φέρελ - Απόφαση έκπληξη από Πρίφτη - Νέα αλλαγή στο ρόστερ