Facebook Pixel Euroleague: Πάρτι Τζέιμς και Μονακό με Μπάγερν - Έβαλε δύσκολα η Ζαλγκίρις αλλά... γκάζωσε στο τέλος η Ρεάλ (vid)
Μπάσκετ
| 2021-11-12 23:52:00

Πάρτι Τζέιμς και Μονακό με Μπάγερν - Έβαλε δύσκολα η Ζαλγκίρις αλλά... γκάζωσε στο τέλος η Ρεάλ (vid)

Sportdog Team
Πάρτι Τζέιμς και Μονακό με Μπάγερν - Έβαλε δύσκολα η Ζαλγκίρις αλλά... γκάζωσε στο τέλος η Ρεάλ (vid)

Με... σπασμένα τα φρένα η Μονακό παρέσυρε με το επιθετικό της ρεσιτάλ την Μπάγερν και πήρε μία εντυπωσιακή νίκη με 94-71 μέσα στο Πριγκιπάτο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Euroleague. Ζωντανή στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι τα μέσα της τέταρτη περιόδου ήταν η ανταγωνιστική και… τρίποντη Ζαλγκίρις, που τελικά ηττήθηκε και από τη Ρεάλ με 95-82 για την 9η αγωνιστική της Euroleague.

ΜΟΝΑΚΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ:

Επιστροφή στις νίκες με τον καλύτερο τρόπο για την Μονακό, που δείχνει ότι εντός έδρας επιβάλλει τον δικό της γρήγορο ρυθμό και δυσκολεύει τους αντιπάλους της, πηγαίνοντας ψηλά το σκορ. Στο 5-4 οι Μονεγάσκοι, που στην παρθενική τους συμμετοχή στην Euroleague βρίσκονται σταθερά σε τροχιά πλέι οφ. Κορυφαίοι για το σύνολο του Ζβέζνταν Μίτροβιτς οι Μάικ Τζέιμς (18π, 4ασ), Ντουέιν Μπέικον (16π, 3ρ) και Ντανίλο Άντζουσιτς (16π).

Από την άλλη, η Μπάγερν σταμάτησε το καλό σερί που έτρεχε στις τρεις νίκες και υπέστη ακόμη μία ήττα στη σεζόν, δείχνοντας μία αδυναμία να κοιτάξει στα ματιά καλές ομάδες στις έδρες τους. Στο 3-6 οι Βαυαροί που σίγουρα θέλουν να διαγράψουν το σημερινό παιχνίδι, μιας και τα κακώς κείμενα ήταν πολλά. Ξεχώρισαν για το σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι οι Βλάντιμιρ Λούσιτς (15π, 4ρ), Οθέλο Χάντερ (14π) και Ντεσόν Τόμας (10π, 5ρ).

Από την αρχή φάνηκαν οι διαθέσεις των γηπεδούχων, οι οποίοι επιθετικά ήταν εξαιρετικοί καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Βέστερμαν και με συμπαραστάτες τους Τόμας και Μοτιεγιούνας έφεραν μόλις στο 7' το πρώτο διψήφιο προβάδισμα για την Μονακό με 23-12. Η Μπάγερν μπόρεσε να μειώσει σε 27-20 στη λήξη του δεκαλέπτου.

Και οι δύο ομάδες συνέχισαν να έχουν υψηλή παραγωγικότητα, όμως από ένα σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Το 41-33 στο 17' με τρίποντο του Λούσιτς ήταν μία από τις τελευταίες φορές που οι Βαυαροί έδειξαν να βρίσκονται μέσα στο πνεύμα του αγώνα, με το πρώτο μέρος να κλείνει στο +12 (55-43) για την Μονακό.

Ισορροπημένη η κατάσταση με την έναρξη του δευτέρου μέρους, χωρίς να αλλάζουν πολλά πράγματα στη διακύμανση του σκορ. Η διακοπή επηρέασε αρνητικά τους γηπεδούχους, καθώς έχασαν τον ρυθμό τους και μέχρι το 28' δυσκολεύονταν επιθετικά. Ένα καλό φίνις στην τρίτη περίοδο τους βοήθησε να διατηρήσουν το +12 (72-60), που είχαν και στην ανάπαυλα.

Το καλό πρώτο δίλεπτο της Μονακό στην τελευταία περίοδο «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς. Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν... διαλυμένοι στο τέταρτο δεκάλεπτο, έκαναν αρχικά το ένα λάθος μετά το άλλο και συμβιβάστηκαν με την ήττα. Ακόμη και ο Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος έβαλε στο παρκέ παίκτες όπως οι Γιάραμαζ, Σίλινγκ και Ντζέντοβιτς, προκειμένου να βρουν ρυθμό.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 55-43, 72-60, 94-71

 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

Με όπλο την άμυνά της στο τελευταίο δεκάλεπτο -δέχθηκε 12 πόντους- και έχοντας εφτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων η ομάδα του Πάμπλο Λάσο λύγισε δύσκολα τη Ζαλγκίρις -κορυφαίος ο Λεκαβίτσιους με 12 πόντους και 10 ασίστ- που δεν παραδόθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Με τη νίκη αυτή η Ρεάλ ανέβηκε στο 7-2, πιάνοντας την Μπαρτσελόνα στη δεύτερη θέση, ενώ η Ζαλγκίρις παρέμεινε η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη σε 9 παιχνίδια. Στη «διαβολοβδομάδα» που έρχεται η Ρεάλ αντιμετωπίζει εκτός τη Βιλερμπάν (16/11) και εντός τον Ερυθρό Αστέρα (18/11), ενώ η Ζαλγκίρις υποδέχεται τους Παναθηναϊκό (16/11) και Φενέρμπαχτσε (19/11).

«ΒΡΟΧΗ» ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Ορεξάτη μπήκε στο παιχνίδι η Ρεάλ, που με κυρίαρχο τον Ταβάρες προηγήθηκε 6-0 και με ακόμα ένα ίδιο σερί στο φινάλε της πρώτης περιόδου έγραψε το 20-11.

ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΣΤΑΘΕΡΑ Η ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Με Γιαμπουσέλε και Ερτέλ η Ρεάλ πήγε στο 62-51, όμως η επτάψυχη Ζαλγκίρις δεν τα παρατούσε! Ο Λεκαβίτσιους συνέχιζε να μοιράζει ασίστ (8) και με όπλο τα τρίποντα και το τρομερό 11/20 μείωσε σε 67-65 στο 27’, ενώ έμεινε κοντά στο τέλος της τρίτης περιόδου (75-70), έχοντας ξεπεράσει ήδη τον επιθετικό της μέσο όρο (66,7π.) στα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια.

Ο Γκίφεϊ μείωσε κι άλλο (75-72), όμως κάπου εκεί τα τρίποντα… στέρεψαν και η Ρεάλ το εκμεταλλεύτηκε και με τρίποντο του Γιουλ πήγε στο +11 (86-75) στο 34’. Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να επανέλθει, αλλά το 7-0 σερί της «Βασίλισσας» (95-80) στο 38’ κλείδωσε τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 20-11, 51-45, 75-70, 95-82

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags