Ο Ολυμπιακός κινείτο σε τεντωμένο σχοινί, η κόλαση με τον παράδεισο ήταν πολύ κοντά με τον Κώστα Σλούκα τελικά να παίρνει την κατάσταση πάνω του και να «σκοτώνει» μετά την Φενέρ, και την Εφές με μπάζερ μπίτερ.

Ο Ελληνας σούπερ σταρ στη παράταση έχασε μερικά σουτ, αλλά πάντα το τέλος είναι εκείνο, που μετράει. Πήρε την μπάλα στην τελευταία φάση, λοιπόν, απέφυγε την προσποίηση του Μόερμαν και με μεγάλο τρίποντο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Μία νίκη, που σημαίνει το πλέον σημαντικό βήμα για τη πρόκριση στην οκτάδα, ενώ παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τύχη και για το πλεονέκτημα της έδρας.

Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι στα παιχνίδια με Ρεάλ, Μπασκόνια και Εφές ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι τον πολύ καλό του εαυτό. Εκείνον, που εμφάνιζε πριν σκάσει η ιστορία με τον ιό και σταματήσουν οι αγωνιστικές του δραστηριότητες. Έδειξε έναν Ολυμπιακό, που ξέρει τι ζητάει και πώς να το πάρει μέσα στο παρκέ, έναν Ολυμπιακό, που παίζει με ένταση και καταθέτει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του.

Και όλα αυτά ενώ δεν έπαιξε ο Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος πέρα από χρήσιμος γενικά, θα ήταν και πολύτιμος ειδικά, αφού όντας πολύ καλός αμυντικός, θα ήταν ταμάμ για τα σούπερ γκαρντ της Εφές. Αποδείχθηκε, όμως, ότι και χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός τα κατάφερε με τον Μπαρτζώκα μάλιστα να μην φοβάται και να ρίχνει για μερικά λεπτά στο παρκέ και τον Μιχάλη Λούντζη, που δεν έχει ιδιαίτερες παραστάσεις από αυτό το επίπεδο.

Ο Βεζένκοφ με τον Ντόρσεϊ ήταν για μία ακόμη φορά σπουδαίοι, ο Μουσταφά Φαλ έδειξε ότι ο Ολυμπιακός χτύπησε και πάλι φλέβα χρυσού στην θέση του σέντερ. Ο Γάλλος του έχει βγει του Ολυμπιακού 100% και θα είναι ευτυχισμένοι οι Πειραιώτες αν μπορέσουν να τον κρατήσουν για χρόνια κοντά τους, καθώς μάλιστα η θέση του σέντερ είναι δύσκολη στην Ευρώπη και οι επιλογές πολύ περιορισμένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας... γίγαντας 2.21 για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Σέντερ που τρομάζει - Εκατομμυριούχοι στο ΣΕΦ!