Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ είναι το πρώτο θέμα τις τελευταίες ώρες στη μπασκετική επικαιρότητα. Χθες αναφέραμε και πάλι το ενδεχόμενο μετακόμισής του σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό και λίγες ώρες μετά η Live Sport είχε αναλυτικό ρεπορτάζ, αποκαλύπτοντας ότι ο νεαρός άσος της ΔΕΚΑ είναι πιο κοντά στους Πειραιώτες.

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει συμφωνία, ούτε βέβαια υπογραφές. Ο Σαμοντούροβ είναι το μεγαλύτερο ελληνικό ταλέντο και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και η υπόθεσή του δεν θα τελειώσει εύκολα. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει βήματα μπροστά, αφού ασχολείται με την περίπτωσή του εδώ και καιρό, αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν πάει πολύ πίσω.

Μειονεκτεί έναντι των Πειραιωτών στο οικονομικό κομμάτι, αλλά έχει αποδείξει πως διαθέτει τους τρόπους για να φέρνει εις πέρας τέτοιες καταστάσεις. Όπως στην περίπτωση του Λευτέρη Μαντζούκα. Ο Ολυμπιακός είχε πρωτοασχοληθεί με την περίπτωση του πρώην παίκτη του Προμηθέα, αλλά τελικά τον πήραν οι «πράσινοι». Δεν έγινε, πάντως, διεκδίκηση του παίκτη ανάμεσα στις δύο ομάδες. Όταν τον πήρε ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός είχε πάψει να ασχολείται και τόσο.

Τώρα, όμως, τον Σαμοντούροβ τον θέλουν διακαώς και οι δύο, άλλωστε είναι μεγαλύτερης προοπτικής από τον Μαντζούκα. Είναι υφής Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά βέβαια ποτέ δεν θα φτάσει τον Ελληνα σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Και στο μισό του να πλησιάσει, ευτυχισμένος θα είναι ο Σαμοντούροβ, ο οποίος απώτερο στόχο έχει να πάει να παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ήδη άνθρωποι από τις ομάδες του ΝΒΑ ασχολούνται μαζί του και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, σε λίγα χρόνια ο μικρός θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να παίξει στον μαγικό κόσμο της Αμερικής. Με τον νεαρό με την καταγωγή από την Γεωργία, ασχολούνται και μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, αν και άνθρωποι, που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα λένε ότι το αμέσως επόμενο βήμα του νεαρού θα είναι στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ανώτερος από Γκαρμπαχόσα ο Σαμοντούροφ - Καλός για Ρεάλ - Τον θέλουν λόγω... Πρίντεζη" (BINTEO)