Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Ο Μιλουτίνοφ γουστάρει Ελλάδα, μπορεί να τον φέρει ο Ολυμπιακός; - Να τρέξουν στον ΠΑΟ για Χεζόνια"!
| 2022-03-06 16:47:00

"Ο Μιλουτίνοφ γουστάρει Ελλάδα, μπορεί να τον φέρει ο Ολυμπιακός; - Να τρέξουν στον ΠΑΟ για Χεζόνια"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ο Μιλουτίνοφ γουστάρει Ελλάδα, μπορεί να τον φέρει ο Ολυμπιακός; - Να τρέξουν στον ΠΑΟ για Χεζόνια"

Το μέλλον των ρωσικών ομάδων και οι παίκτες γα τους "αιώνιους"! Ο Τόλης Κοτζιάς μιλάει στο Sportdog.gr για τις ευκαιρίες που δημιουργεί για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ο Αρμαγεδώννας στο ρωσικό μπάσκετ λόγω κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την κατάσταση στο ρωσικό μπάσκετ μετά τη απόφαση της Ευρωλίγκας να αναστείλει τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων, που αποτελεί μία κύρωση στη Ρωσία σε αθλητικό επίπεδο για τον πόλεμο στην Ουκρανία σχολίασε ο Τόλης Κοτζιάς.

Ο έμπειρος ρεπόρτερ που έχει πολύ καλή πληροφόρηση για τα θέματα που αφορούν την καλαθοσφαίριση εντός και εκτός Ελλάδας μίλησε στο Sportdog με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο συνάδελφος έδωσε μία εικόνα για την κατάσταση στο ρωσικό μπάσκετ με την αποχώρηση ξένων παικτών, τί γίνεται με τους συμπατριώτες μας που είτε παίζουν στη ρωσική λίγκα είτε εργάζονται ως προπονητές ή παράγοντες και ξεδίπλωσε τις περιπτώσεις αθλητών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδανικές επιλογές για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο δημοσιογράφος στάθηκε στην περίπτωση του Χεζόνια, υποστηρίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία και να τον πάρει, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του, αν ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φέρει πίσω τον Μιλουτίνοφ.

Πως κρίνεις την απόφαση της Ευρωλίγκα να αναστείλει τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία;

«Η Ευρωλίγκα δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να πάει με την γενική κατεύθυνση σε αυτό το θέμα. Το ίδιο έκανε το ποδόσφαιρο, το ίδιο έκαναν όλοι. Οποτε δεν υπήρχε άλλος δρόμος για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση».

Ποια είναι η κατάσταση στο ρωσικό μπάσκετ μετά από αυτήν την εξέλιξη, η οποία έφερε κύμα αποχωρήσεων ξένων παικτών και παραγόντων;

«Είναι αυτό, που λέμε ότι χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα. Και πως όχι άλλωστε από την στιγμή, που έφυγαν πολλοί παίκτες, κάποιοι από αυτούς υπέγραψαν ήδη σε άλλες ομάδες, όπως ο Χάκετ στην Βίρτους. Το μέλλον των Ρώσων στην τρέχουσα Ευρωλίγκα είναι κάτι παραπάνω από χλωμό. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για την επόμενη μέρα».

Έχεις επικοινωνία με Έλληνες που δουλεύουν σε ρωσικές ομάδες;

«Ναι, έχω επικοινωνία. Αυτό, που κάνουν, είναι υπομονή να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Σε αντίθεση με πολλούς ξένους, οι Ελληνες παραμένουν στην Ρωσία».

Ποιοι παίκτες από τους αποχωρήσαντες θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικές περιπτώσεις για μεταγραφή σε ελληνικές ομάδες ανάλογα με τα κενά τους;

«Ο Μάριο Χεζόνια είναι η πρώτη επιλογή. Μακράν. Αν μείνει ελεύθερος, ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάει να τον πάρει, έστω και μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να διεκδικήσει με ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες το πρωτάθλημα. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μείνει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ ο Μιλουτίνοφ, αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να τον φέρει πίσω; Πολύ δύσκολο, γιατί ήδη ανανέωσε τον Φαλ με περίπου 1 εκ. ευρώ τον χρόνο και συν τοις άλλοις το κασέ του Μιλουτίνοφ είναι πολύ μεγάλο. Αν πούμε, δηλαδή, ότι όλοι οι καλοί χωράνε, δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να δώσει για την θέση του σέντερ 3 εκ. ευρώ ετησίως. Είναι υπερβολή για το μπάτζετ, που έχει. Λέμε 3 γιατί ο Μιλουτίνοφ παίρνει σχεδόν 2 εκ. ευρώ τον χρόνο. Ο «Μίλου» γουστάρει σαν τρελός την Ελλάδα και την Γλυφάδα, αλλά….

Υπάρχουν κι άλλοι εξαιρετικά ενδιαφέροντες παίκτες σε ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνιξ, αλλά αν τους θέλουν ή τους λιγουρεύονται ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, το ίδιο κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες με πιο βαθιές τσέπες μάλιστα.

Και ποιος δεν θα ήθελε παίκτες σαν τον Τζον Μπράουν, τον Λορέντζο Μπράουν, τον Τζόρνταν Λόιντ, τον Μπίλι Μπάρον, τον υγιή Σαμπάζ Νέιπιρ και τόσους άλλους, που είναι στις ρωσικές ομάδες; Αλλά όπως αναφέραμε, μένει ελεύθερος ο Χεζόνια; Παναθηναϊκέ πας και τον παίρνεις χθες για να έχεις μεγαλύτερη τύχη για το πρωτάθλημα».



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψωνίζουν από Ρωσία οι "αιώνιοι" - Χοντρό παιχνίδι με Χεζόνια - Χάθηκε παικταράς για τον Παναθηναϊκό!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags