Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 101-73 και πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις.

Θα περίμενε κανείς ότι οι Πειραιώτες θα κουβαλούσαν την κούραση από την μεγάλη προσπάθεια στο Κάουνας και τη νίκη με την Ζαλγκίρις, αλλά μόνο αυτό δεν φάνηκε στο παρκέ. Μπήκαν με μεγάλη ένταση στο γήπεδο, προηγήθηκαν στο 10’ με 38-13 και από πολύ νωρίς έκαναν εύκολη τη ζωή τους. Η διαφορά κάποια στιγμή έφτασε και τους 32 πόντους, αλλά στο ξεκίνημα της επανάληψης υπήρξε αντίδραση από τους «πράσινους». Με την διαφορά να κατεβαίνει 18 πόντους και να φτάνει στους 14. Εκεί, όμως, ανέλαβαν δράση ο Σλούκας με τον Βεζένκοφ, έβαλαν και πάλι στον σωστό δρόμο τα πράγματα για την ομάδα τους και έτσι ήρθε ο περίπατος.

Μία ακόμη νίκη, δηλαδή, που φέρνει τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του ακόμη πιο κοντά στο πλεονέκτημα της έδρας. Το θέλουν σαφώς αυτό το πλεονέκτημα, αλλά θα ήταν ιδανικό ει δυνατόν να βρουν στα πλέι-οφ και μία βατή ομάδα μπροστά τους και όχι π.χ. την Εφές, που δεν έχει σταθερότητα, έχει, όμως, τρομερή ποιότητα και δεν ξεχνάει κανείς ότι είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο Κώστας Σλούκας έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στα φετινά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν για ένα ακόμη βράδυ εγγύηση, όντας ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής. Ο κόσμος των Πειραιωτών ζήτησε την Ευρωλίγκα από τους παίκτες και οι τελευταίοι είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν να τα δίνουν όλα για να τα καταφέρουν.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είχε τα μαύρα του τα χάλια για ένα ακόμη παιχνίδι, πληρώνοντας πάντως και τις απουσίες του αλλά και το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες εμφανίστηκαν στο ΣΕΦ ουσιαστικά χωρίς προπόνηση, όντες προερχόμενοι από ίωση. Γενικώς, όμως, οι «πράσινοι» υποφέρουν αγωνιστικά φέτος και για να έχουν τύχη στο πρωτάθλημα πρέπει να φέρουν τα πάνω, κάτω.

Πολύ καλός ο Σαμοντούροβ, πολύ καλή η πιτσιρικαρία, αλλά τέτοια εικόνα, που εμφανίζει η ομάδα του Πρίφτη προκαλεί στεναχώρια αλλά και οργή στον κόσμο της ομάδας. Είναι εικόνες και καταστάσεις, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι «πράσινοι» δεν έχουν συνηθίσει και σαφώς θέλουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτά τα πράγματα να αποτελέσουν παρελθόν. Η αλλαγή του διοικητικού καθεστώτος θα ήταν βάλσαμο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και μένει να δούμε αν θα γίνει κάτι στο άμεσο μέλλον με την σχετική φημολογία να δίνει και να παίρνει τις τελευταίες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απελπισία ο Παναθηναϊκός, δεν πίστευε τα χάλια ο Διαμαντίδης - Συγκλονιστική ΦΩΤΟ στον πάγκο!