Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Σφαιρόπουλος: "Σωστές οι αποφάσεις Γιαννακόπουλου - Σφαιρόπουλος για Παναθηναϊκό - Χουγκάζ και Αντετοκούνμπο"
Μπάσκετ
| 2022-04-16 12:00:00

"Σωστές οι αποφάσεις Γιαννακόπουλου - Σφαιρόπουλος για Παναθηναϊκό - Χουγκάζ και Αντετοκούνμπο"

του Γιώργου Κτενά
"Σωστές οι αποφάσεις Γιαννακόπουλου - Σφαιρόπουλος για Παναθηναϊκό - Χουγκάζ και Αντετοκούνμπο"

Τα λάθη Διαμαντίδη-Αλβέρτη, η ασυλία Πρίφτη και τα σενάρια για ΚΑΕ! Ο Σωτήρης Γεωργίου μιλάει στο sportdog.gr για τις τελευταίες εξελίξεις στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, εξηγεί γιατί δεν γίνεται να πάει η ομάδα με τον Βόβορα στη νέα εποχή και αναλύει ποιος θα πρέπει να είναι ο νέος προπονητής και οι αλλαγές για ένα... οικονομικό και ανταγωνιστικό ρόστερ!
 

Παναθηναϊκός: Όλη την επικαιρότητα των Πράσινων σχολίασε στο sportdog ο Σωτήρης Γεωργίου, που γνωρίζει άριστα το μπασκετικό ρεπορτάζ, καθώς στα τελευταία 24ωρα έχουν αλλάξει πολλά στο Τριφύλλι.

Τι είπε για την αποχώρηση Διαμαντίδη-Φράνκι, πώς σχολιάζει την έλευση Βόβορα-Πεδουλάκη και τι λέει για την επανεμφάνιση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και το ενδεχόμενο πώλησης της ΚΑΕ; Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί...

"Για αυτό πήρε άμεσα αποφάσεις ο Δημήτρης - Δεν υπάρχει δικαιολογία"

"Ηταν αναμενόμενες οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, οι οποίες περίμενα όμως το καλοκαίρι να συμβούν. Προφανώς το γεγονός ότι έπεσε κράξιμο στα social media οδήγησαν τον Γιαννακόπουλο να πάρει πιο γρήγορα αποφάσεις. Σωστές οι αποφάσεις του Γιαννακόπουλου για εμένα, γιατί η ομάδα ήταν σε τέλμα. Στην αρχή τής σεζόν είχα πει ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι κακό να είναι προτελευταίος, αλλά είναι κακό να μην κερδίζει απολύτως τίποτα όταν άλλες ομάδες, όπως η Βιλερμπαν για παράδειγμα, βγάζουν παίκτες που πηγαίνουν και ΝΒΑ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Σ. Γεωργίου.

Ποιο είναι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια;

"Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια είναι ότι δεν υπάρχει το θάρρος να πουν στον κόσμο ότι για 2-3 σεζόν ξεχνάμε τους τίτλους, αλλά θα χτίσουμε τον νέο Παναθηναϊκό με όποιο κόστος. Το μπάτζετ του Παναθηναϊκού είναι μικρό για να βρεθεί στο Final 4, οριακό για να πάει στα πλέι οφ αλλά δεν είναι δικαιολογία να είσαι τελευταίος όταν άλλες ομάδες, με ίδιο μπάτζετ, σου ρίχνουν 35 πόντους". 

"Για αυτό έγινε κριτική σε Φράνκι-Διαμαντίδη - Να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι ο 3D - Αυτό ισχύει με τον Γιαννακόπουλο"

Πώς είδες την αποχώρηση των Διαμαντίδη και Αλβέρτη;

"Κρίνουμε Διαμαντίδη και τον Αλβέρτη ως αθλητές ή ως διοικητικά στελέχη; Έγραψαν την ιστορία τους με χρυσά γράμματα ως αθλητές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένας κορυφαίος σταρ μπορεί να έχει ανάλογη πορεία ως διοικητικό στέλεχος. Είχα ασκήσει κριτική για όλη τη διοίκηση του Παναθηναϊκού γιατί δεν έχει πλάνο, εδώ υπάρχει το ερωτηματικό (που θα πρέπει να απαντήσει και ο Πρίφτης) αν τέθηκε τα θέμα της ανανέωσης ή αν τους ενδιέφεραν μόνο οι νίκες με τον Ολυμπιακό. Έχεις τον Διαμαντίδη στη διοίκηση, για παράδειγμα, γιατί δεν χτυπάει το χέρι στο τραπέζι για να κινηθούν τα νερά στην ομάδα; Μόνο αυτός θα μπορούσε να βγει μπροστά και να ταρακουνήσει την ομάδα. Αλλά δεν ξέρω αν συμφωνούσε ο Διαμαντίδης ή αν συμφωνούσε η διοίκηση με αυτή την εξέλιξη".

Θεωρείς ότι οι τελευταίες εξελίξεις θα φέρουν ενεργοποίηση του Γιαννακόπουλου;

"Στην ουσία ο Γιαννακόπουλος είναι μεγαλομέτοχος και ως τέτοιος έκανε μια κίνηση με τον Τριαντόπουλο και τους υπόλοιπους και απέτυχε. Θα περιμένουμε ποιους άλλους θα βάλει τώρα στην ΚΑΕ. Στο εξωτερικό έτσι λειτουργούν όλες οι ομάδες, στην Ελλάδα είχαμε μάθει να παίζουν ρόλο οι πρόεδροι - Στο εξωτερικό ισχύει αυτό που υπάρχει στον Παναθηναϊκό τώρα, με τον μεγαλομέτοχο που δεν ασχολείται περισσότερο από ο,τι κάνει ο Γιαννακόπουλος τώρα".

Βλέπεις προοπτική για την παραχώρηση της ΚΑΕ;

"Για εμένα σε μια εταιρεία που είναι ζημιογόνα, όπως έχει δηλώσει ο Γιαννακόπουλος, ποιος θα έρθει να δώσει λεφτά για να την πάρει; Ακούγονται σενάρια, αλλά δεν υπάρχει κάτι. Τώρα που πήρε το γήπεδο όμως, αλλάξουν τα δεδομένα".

"Δεν πηγαίνεις με Βόβορα στη νέα σεζόν - Ιδανική λύση ο Σφαιρόπουλος - Για αυτό είναι καλός ο Πεδουλάκης"

Στην επόμενη μέρα, με τον Βόβορα στην άκρη του πάγκου, τι βλέπεις;

"Αρχικά να πω ότι σε άλλον Παναθηναϊκό ο Πρίφτης θα έπρεπε να είχε φύγει 5 φορές νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Αλλά είχε ασυλία. Για εμένα θεωρώ ότι θα είναι μεταβατική η λύση προπονητή μέχρι τέλος της σεζόν, δεν μπορείς να πας με τον Βόβορα τη νέα σεζόν. Είχε φύγει νύχτα την προηγούμενη σεζόν και δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τον Μήτογλου. Ιδανική λύση θα ήταν ο Σφαιρόπουλος ή ο Τρινκιέρι. τον Σφαιρόπουλο τον θεωρώ ιδανικό γιατί είναι προπονητής που ταιριάζει με το υλικό του Παναθηναϊκού, θα έπαιρνε δύο Αμερικανούς, συν Παπαπέτρου-Παπαγιάννη και σκληρή ομάδα στο παρκέ".

Τέλος, πες μου πώς πιστεύεις ότι θα πρέπει να κινηθεί ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια;

"Να χτιστεί σε Παπαγιάννη-Παπαπέτρου, θα έπρεπε να είναι και ο Μήτογλου κανονικά στην ομάδα. Από εκεί και πέρα να πάρει δύο παίκτες του 1 εκατ. στην περιφέρεια, για να κάνουν τη διαφορά, συν τους Χουγκάζ-Μαντζούκα στο 4 και Έλληνες ρολίστες για το βάθος. Υπάρχουν πολλοί, ο Μουράτος, ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο Ρογκαβόπουλος, υπάρχουν παίκτες. Συν, τέλος, τρεις Αμερικανούς με 300.000 ευρώ ο καθένας για να φτιάξουν ομάδα με μπάτζετ 6 εκατ. ευρώ. Ο Πεδουλακης είναι καλός για να κάνει αυτόν τον σχεδιασμό. Για παράδειγμα ο Χουγκάζ έλεγε ο Πρίφτης ότι είναι ανέτοιμος για να παίξει και είναι τελευταίος στην Ευρωλίγκα. Ο Πρίντεζης από την Ολύμπια Λάρισας, από αντίστοιχη ομάδα με του Χουγκάζ και στην ίδια ηλικία και ίδια θέση, τον είχαν βάλει στον Ολυμπιακό να παίξει - Σε έναν Ολυμπιακό με στόχους μάλιστα τότε. Κι εσύ κρίνεις ανέτοιμο τον Χουγκάζ, ενώ είσαι στις τελευταίες θέσεις της Ευρωλίγκας".
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιαννακόπουλος ή νέος μεγάλος επενδυτής; - Σκάει μεταγραφή άμεσα - Τρελό σενάριο για Ιτούδη-Χεζόνια!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags