Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Γήπεδο και... νέα ομάδα από Γιαννακόπουλο - Λάσμε από Πεδουλάκη - Αφελείς αν ξεγράφουν τον ΠΑΟ"
Μπάσκετ
| 2022-04-23 12:35:00

"Γήπεδο και... νέα ομάδα από Γιαννακόπουλο - Λάσμε από Πεδουλάκη - Αφελείς αν ξεγράφουν τον ΠΑΟ"

του Γιώργου Κτενά
"Γήπεδο και... νέα ομάδα από Γιαννακόπουλο - Λάσμε από Πεδουλάκη - Αφελείς αν ξεγράφουν τον ΠΑΟ"

Το πρότζεκτ Διαμαντίδη-Αλβέρτη και οι μεταγραφές για τον Ολυμπιακό. Γιατί δεν γινόταν να αφήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον Παναθηναϊκό να παραπαίει, οι αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ ενόψει τελικών και τι θα βρει ο επόμενος ιδιοκτήτης, αν τελικά έρθει τώρα να αγοράσει το Τριφύλλι. 

Παναθηναϊκός: Σε μια σημαντική ανάλυση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην ΚΑΕ προχώρησε μέσω του sportdog ο Κώστας Βαϊμάκης, δημοσιογράφος με τεράστια θητεία στο αθλητικό ρεπορτάζ.

Πώς σχολιάζει την αποχώρηση των Διαμαντίδη-Αλβέρτη, την έλευση Βόβορα-Πεδουλάκη, τις αποφάσεις τού Δημήτρη Γιαννακόπουλου αλλά και τις εξελίξεις με το ΟΑΚΑ; Ακόμα, τι λέει για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό αλλά και τις μεταγραφές που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός; Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί.

 

"Δεν προχώρησε με Διαμαντίδη-Αλβέρτη - Τότε θα κρίνουμε Πεδουλάκη-Βόβορα - Για αυτό είναι σημαντικό το ΟΑΚΑ"

"Πάντα είναι στενάχωρο να βλέπεις αυτού του βεληνεκούς αθλητές να φεύγουν από την ομάδα, αλλά από την άλλη μεριά η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως πήγαινε η σεζόν χρειαζόντουσαν αλλαγές. Η διοίκηση προσπαθεί, τώρα, να σώσει ο,τι σώζεται γιατί η ομάδα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό έφτασε οριακά αγωνιστικά. Η αλήθεια είναι ότι όσο και αν αγαπούν οι οπαδοί τους Αλβέρτη και Διαμαντίδη, το πρότζεκτ τους δεν προχώρησε για λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους ίδιους - Δεν ήταν θέμα ανεπάρκειας, αλλά και μπάτζετ, τραυματισμών, συνθηκών κ.λπ. Η ομάδα δεν κατάφερε να προχωρήσει, η επόμενη μέρα θα δούμε πώς θα είναι όταν θα φτάσει η ώρα για να την κρίνουμε, δηλαδή στο τέλος της σεζόν", ανέφερε, αρχικά, μέσω του sportdog ο Κ. Βαϊμάκης.

Στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού υπάρχει, πλέον, και η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ - Τι σημαίνει αυτό, πρακτικά, για τον σύλλογο;

"Είναι συνδεδεμένο αυτό το γήπεδο με τον Παναθηναϊκό. Από όταν έχει πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι εκεί η ομάδα. Οι χρήσεις του ΟΑΚΑ (εμπορικές κ.λπ.) είναι σημαντικές για τα έσοδα της ομάδας και για να βρεθεί χορηγός, ακόμα και για ενδιαφερόμενο αγοραστή. Γιατί το γήπεδο ανήκει στην ΚΑΕ για 50 χρόνια, δεν θα χρειαστεί να ψάξει ή να χτίσει γήπεδο. Άρα όποιος ενδιαφερθεί θα πάρει ομάδα με έδρα 20.000 θέσεων".

 

"Δεν θα ενεργοποιηθεί ο Δημήτρης - Συμφωνούν οι οπαδοί με Γιαννακόπουλο - Παρακαταθήκη το ΟΑΚΑ"

 

Πόσο εύκολη κάνει την πώληση της ΚΑΕ η παραχώρηση του ΟΑΚΑ;

"Δεν ξέρω αν θα είναι εύκολη η πώληση, ακόμα και ενός μεγάλου brand όπως ο Παναθηναϊκός, στις εποχές που ζούμε. Αυτό έχει να κάνει με το αν θα βρεθεί κάποιος να καλύψει τα θέλω του ιδιοκτήτη, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει".

Υπάρχει το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ξανά ο Γιαννακόπουλος, αν δεν βρεθεί κάποια λύση στον ορίζοντα;

'Όχι σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος. Αλλά ως ιδιοκτήτης, που δεν μπορεί να αφήσει την ομάδα να παραπαίει, αυτά που έκανε ήταν να τακτοποιήσει το γήπεδο ως παρακαταθήκη και να κάνει αγωνιστικές αλλαγές προσβλέποντας σε καλύτερο αύριο. Και για το άμεσο μέλλον, που έχει να κάνει με τους τελικούς εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά και για την επόμενη χρονιά ώστε να χτίσει ομάδα, να στηριχτεί σε νέους Έλληνες παίκτες και να κάνει καλύτερη επιλογή ξένων. Καταλαβαίνω την αγωνία του σε αυτό το σκέλος, ενώ και αρκετοί οπαδοί είχαν τις ίδιες σκέψεις - Για παράδειγμα πώς έφτασε η ομάδα να έχει 8 ξένους".

"Θέλουν Λάσμε-Γκιστ από Πεδουλάκη - Για αυτό είναι καλή λύση ο Βόβορας - Φέρτε τώρα ενίσχυση"

 

Πώς σχολιάζετε την επιλογή του Πεδουλάκη;

"Με τον Πεδουλάκη αυτό που περιμένουν να δουν όλοι είναι να βρει παίκτες όπως παλιά - Να φέρει παίκτες που δεν είναι τεράστια ονόματα αλλά που θα μπορούν να αποδώσουν στην ομάδα. Είχε φέρει Λάσμε, Γκιστ, Μπράμος, Ματσιούλις και άλλους - Παίκτες που δεν είχαν κανέναν τρομερό βιογραφικό, αλλά αποδείχτηκαν όλες οι επιλογές λίρα 100 για τον Παναθηναϊκό. Φαντάζομαι ότι η επιλογή του έγινε με αυτό το κριτήριο".

Η λύση του Βόβορα;

"Αυτή την περίοδο δεν θα μπορούσε να στραφεί σε προπονητή που δεν ξέρει την Ελλάδα, γιατί θα ήταν άδικο για όποιον άλλον ερχόταν να τον ρίξει στα βαθιά. Ο Βόβορας ξέρει το ΟΑΚΑ, τα αποδυτήρια, τον ψυχισμό της ομάδας. Είναι κάτι που το γνωρίζει και έχει ζήσει πολλά χρόνια μέσα στον οργανισμό του Παναθηναϊκού".

Τέλος, πείτε μου πώς βλέπετε τις μάχες με τον Ολυμπιακό αλλά και το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας πριν από αυτές τις μάχες.

"Τα παιχνίδια του τελικού Κυπέλλου και το τελευταίο στο ΟΑΚΑ έδειξαν ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι για τη διαφορά των 28 πόντων στο ΣΕΦ. Αντίθετα, μπορεί να είναι ανταγωνιστικός, δεν είναι χαώδης η διαφορά. Με ένα-δύο παίκτες, καλύτερη ψυχολογία και καθοδήγηση, μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο. Κανείς δεν τον ξεγράφει επειδή έχασε 4 από τα 5 παιχνίδια εναντίον του Ολυμπιακού φέτος. Όποιος το πιστεύει αυτό, είναι τουλάχιστον αφελής. Τώρα ο Παναθηναϊκός έχει το περιθώριο, λόγω Ευρωλίγκας, να δουλέψει σκληρά μέχρι να φτάσει στους τελικούς. Έχει τελειώσει από την Ευρωλίγκα, έχει χρόνο για να δουλέψει και να είναι καλύτερος. Αν είναι να πάρει παίκτες, πρέπει να το κάνει άμεσα και όχι μια εβδομάδα πριν αρχίσουν οι τελικοί. να έρθουν τώρα, να ενσωματωθούν, να προπονηθούν με την ομάδα και να βελτιώσουν την εικόνα της". 
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σωστές οι αποφάσεις Γιαννακόπουλου - Σφαιρόπουλος για Παναθηναϊκό - Χουγκάζ και Αντετοκούνμπο"
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags